De brandstofpomp zelf gereviseerd. Van 2 versleten weer 1 goede gemaakt en daarbij alle ringen vervangen. De 2680 ook meteen lekker fel afgestelt, binnenkort maar even kijken wat ie aan de stomp geeft

Massey Ferguson 2680

wilko-hoogeveen
De brandstofpomp zelf gereviseerd. Van 2 versleten weer 1 goede gemaakt en daarbij alle ringen vervangen. De 2680 ook meteen lekker fel afgestelt, binnenkort maar even kijken wat ie aan de stomp geeft 👌

Reacties

+1
MF 2725
Goed bezig! 👍👍👍
+2
105ls78
Knap hoor 👌
+2
wilko-hoogeveen
@105ls78 als je maar onthoudt hoe alles zat en alles heel goed schoonmaakt kan er met zo'n roterende pomp niet heel veel fout gaan gelukkig. Meeste kan maar op 1 manier in elkaar 😅
noordhof
@wilko-hoogeveen das wel grondig uiteen !! Zelfde pomp als mijn 1250 .
wilko-hoogeveen
@noordhof nou inderdaad! De pomp die erop zat had last van optoeren komen en kwam maar max op 2000 compleet zonder koppel, bleek ook volgens type nummer dat het niet een orginele was. Nu dus maar een orginele opgezocht maar zat een ongelofijk harde getik in. Beide dus maar uit elkaar gehaald en gelukkig bij beide iets anders stuk, dus er weer 1 van gemaakt.

Wat voor blok zit er dan in die 1250?
noordhof
@wilko-hoogeveen Perkins A6.354.4 .Die start wel bijzonder slecht van mij , steeds voorverwarmen en als hij warm heeft is het nog slechter . De mazoutpomp is ook al uiteen geweest ( van 2 , 1 gemaakt ) . Hij starte dan wat beter maar is nu weer verslecht . Er zitten nieuwe injectoren in maar de moter zelf is nog niet open geweest . Gr
wilko-hoogeveen
@noordhof ah okee, zit gerzelfde blok in dus alleen als ik de data opzoek zie ik dat de 1250 112 pk heeft en 2680 130 pk. Geen turbo dan zeker?
noordhof
@wilko-hoogeveen Inderdaad geen turbo .
wilko-hoogeveen
@noordhof deze "zeldzame" 1250 staat momenteel te koop voor 35000 euro, maar als ik zo kijk zit hier wel een turbo op. Dus is er mee geknoeid?...

(klik om te vergroten)

MF 2725
@wilko-hoogeveen waarschijnlijk later een turbo opgebouwd. Werd wel vaker gedaan bij MF 1200 en 1250. Anders weinig vermogen voor zo'n zware trekker.
+1
CaseCS130
@wilko-hoogeveen Ik zag hem ook voorbijkomen. Lekker bedragje wat ervoor moet komen. Die mensen kijken volgens mij teveel discovery channel met hun "barnfinds"
MF 2725
@CaseCS130 Voor dat bedrag koop je ook een mooie 1455 die veel minder zeldzaam is. 😄
Fendt926Driver
@MF 2725 laatst een super mooi opgeknapte kunnen kopen van een oud mf monteur voor 11000 euro dat lijkt er meer op voor dit soort trekkers.
Oude beestjes onopgeknapt gaan hier in de buurt voor 6 a 7000 van de hand
wilko-hoogeveen
@Fendt926Driver dat zal dan wel een MF 1200 zijn geweest, van de 1250 zijn er maar 217 gemaakt waardoor hij wel meer waard is (daarentegen is 35000 wel heel veel). En prijzen van onopgekapte trekkers hangt gewoon erg af van welke trekker het is. Mijn 1155 gaat misschien ook weg, is niet gerestaureerd maar wel heel orgineel. k vraag er minimaal 20000 voor.
Arie_MF
@wilko-hoogeveen origineel? Die rookwolken op je profielfoto doet denken dat hij (motorisch) niet origineel meer is? Vragen is vrij natuurlijk, maar ik vind 20000 toch erg veel geld als er niets aan gedaan is.
wilko-hoogeveen
@Arie_MF hij is inderdaad dit jaar veranderd naar een hobbysport trekker met grotere brandstofpomp en turbo (ook nog meer). Alle originele onderdelen zijn erbij en zo zet ik hem nu ook weer in elkaar

(klik om te vergroten)

Zo zal hij er dan uitzien (originele uitlaat er uiteraard bij ;))
+1
Arie_MF
@Fendt926Driver ze zijn denk ik Fendt prijzen gaan hanteren voor dat gebruikte spul sinds ze beide onder Agco vallen😉
CaseCS130
@Arie_MF Ach ja, vragen staat vrij. Ik heb daar zelf geen problemen mee, maar voor dat soort bedragen koop ik liever wat moderners. Ik denk ook niet dat zulk spul eindeloos meer waard wordt. Zodra de generatie er niet meer is die er mee opgegroeid is wordt het toch al snel minder met de interesse.
wilko-hoogeveen
@CaseCS130 en ja als ik naar vergelijkbare amerikaanse MF-Inters-JDs kijk is de vraagprijs overal hoog en zal ik daar niet van afwijken.
CaseCS130
@wilko-hoogeveen Ja hoor, dat is je goed recht. Zeg je er dan ook bij dat de trekker in de hobbysport heeft gedraaid? Of is het dan een hele originele waar nog nooit iets aan gedaan is?
wilko-hoogeveen
@CaseCS130 er is geen enkel orgineel onderdeel aangepast, enkel vervangen. En nu weer orgineel gemaakt dus. Blok enzo is recent nog nagekeken en als nieuw, na 4800 uur niets mis mee.
CaseCS130
@wilko-hoogeveen Dat is geen antwoord op mijn vraag. Maar goed, laat maar zitten, ik wil niet vervelend lopen doen.
wilko-hoogeveen
@CaseCS130 pardon, verkeerd gelezen. ze mogen best weten dat er hobbysport en trekkertrek mee is gereden, daarentegen is het ook een orginele waar niks mee gedaan is dan gebruiken. en dan is het voor een koper zelf wat voor waarde hij daar aan hecht
CaseCS130
@wilko-hoogeveen Dankje, dat wilde ik graag horen.
+1
MF 2725
@Fendt926Driver Dat is wel een reeele prijs voor een nette MF 1200. €35.000,- voor een onopgeknapte 1250 is wel erg veel! Vragen kan altijd natuurlijk, maar of je het er ook voor krijgt, is een tweede. Kan ook een verkooptruc zijn: heel hoog inzetten, zakken kan altijd nog. Ik heb de laatste jaren wel meer absurde dingen langs zien komen. Nog ff en de oldtimers zijn duurder dan een nieuwe! 😄.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 2680 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!