Foto van een International 845 XL en jako Tiger 100. Houthok weer vol voor van de winter. Foto is geplaatst door casejxu op 17-08-2018 om 15:19:50, met 27 reacties.

International 845 XL

casejxu
Foto van een International 845 XL en jako Tiger 100. Houthok weer vol voor van de winter

Reacties

Mooie boerenkieper, lomp laden zonder zorgen denk ik zo?
Zoek je nog een jxu? Kwam een op een veiling tegen, ex waterschap...
+1
casejxu
@ronald-deutz-fahr ja echt een super wagen!! Nee hebben nu de 845 erbij
+1
johndeere6230
Mooi kippertje ja! Kosten alleen nog zat vaak...
casejxu
@johndeere6230 klopt deze is toen nieuw gekomen?
johndeere6230
@casejxu

Netjes! Zit vaak lang niet zoveel verschil in bij zulke kippertjes
casejxu
@johndeere6230 naja tussen een goedkoper merk en een beco zit nog wel een prijsverschilletje verwacht ik. Enkelt de lmb die nu nog wel eens een dumpertje bouwde zullen er hoogwaarschijnlijk wel mee stoppen ivm alle regels die er bij gekomen zijn
@casejxu maar met een Beco heb je gewoon Swag 😎😂
casejxu
@ronald-deutz-fahr haha zal t?
+1
@casejxu Haha, ik kan het nog niet merken😅
+1
johndeere6230
@casejxu

Klopt, maar doelde meer op (jong) gebruikt of nieuw, al zijn ze beide aan de prijs 😅
CaseCS130
Hartstikke mooie kipper ja, gebruiken jullie die zo veel dat je een nieuwe wilde?
casejxu
@CaseCS130 Is van me oom. Maar staat altijd bij ons. Oom heeft kraan en deze kieper. Maar denk dat wij m vaker gebruiken als hem. Daar in tegen mag hij bij ons altijd lekker binnen staan als dat mogelijk is. Mocht me oom m weg doen komt er zeker weer een terug. En verwacht ook nieuw. Daar heb je gewoon zo veel plezier van. Deze is nu jaar of 15 oud en enigste wat ie gehad heeft is 3x lekke band ofzo en de breedte lichtjes voor stuk.
CaseCS130
@casejxu Dat is ideaal ja. Maar denk niet dat je zelf zo maar een kipper meer koopt nieuw. Zat net ff in de prijslijst van Jako te kijken, maar het rdw pakketje kost 4500 euro erbij. En dat is formeel verplicht toch?
casejxu
@CaseCS130 na met nieuwe regelgeving komt er nogal wat bij idd. Maar een hele jong gebruikt. Lees bj 2017 zeg maar zal ook behoorlijk duurder worden ivm de rdw pakketten.
CaseCS130
@casejxu Dat zit er dik in. Het is wel fors geld voor een gewone boer zoals jij en ik.
casejxu
@CaseCS130 klopt.. overbuurman heb paar jaar geleden een 10tonner gekocht. koste toen rond de 10 dacht ik. Maar kan die niet meer terug vinden.
daan knol
@CaseCS130 Kipper zou je eventueel ook samen met andere boeren kunnen kopen hebben wij ook, gebeurt eigenlijk nooit dat je hem allemaal nodig hebt
CaseCS130
@daan knol Je kan alles wel samen met andere boeren kopen. Op papier alleen maar voordelen. Wij hebben dat in het verleden ook wel gedaan maar willen dat bewust niet meer.
casejxu
@CaseCS130 nee wij ook niet meer. Pa had vroeger weidesleep landrol en grondbak samen met buurman.... t stond ten eerste altuhd bij ons. Behalve als je t nodig had... dan had ie t nog thuis staan
CaseCS130
@casejxu Wij moesten het altijd repareren als er wat mee was. Werd wel een beetje voor gerekend maar kon nooit uit. En als je het nodig had stond het weer bij de ander. Ik heb liever iets ouds van mezelf dan wat nieuws samen.
casejxu
@CaseCS130 helemaal correct!!! Heb genoeg mopperende klanten als voorbeeld
trean
@casejxu wij hebben een greppelfrees, rotorkopeg, ploeg, platte wagen en balenklem samen met 2 buren. Als je maar goed overlegt wie wanneer gebruikt en direct repareert gaat het prima.

In het verleden ook wel een giertank samen met de buurman gehad, dat kan wel maar moet je wel capaciteit genoeg hebben.
@casejxu @CaseCS130 wij hebben een veegmachine ploeg weidebloter en tot dit jaar een hark samen met een collega
Gaat eigenlijk prima! Slijtage delen betalen we samen, mogelijk gereden schade of dergelijke zelf betalen, en in goed overleg wanneer wie wat nodig heeft.
Dit seizoen hebben wij de hark overgenomen en de collega een nieuwe hark gekocht omdat die naar een middenafleg wilde en wij tevreden waren met de huidige.
Scheelt wel dat de omvang van de bedrijven zo goed als gelijk is, kun je alles gemakkelijk door 2 delen 👍🏻
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Ieder z'n eigen. Het is niet dat we er geen ervaring mee hebben. Maar ik vind er niks aan.
+1
@CaseCS130 nee het moet je aanstaan, ik weet ook niet hoe het hier in de toekomst gaat lopen, maar wil zeggen dat het ook probleemloos kan lopen (vanaf 2001 al)
+2
Gavrie Willemsen
@CaseCS130 “ieder het zijn” heet dat hier.....

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 845 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!