Fendt 308lsa met Kuhn GA 6000 aant wiersen, gaat mooi!. Foto is geplaatst door fendtjuh op 09-05-2008 om 18:16:54, met 20 reacties.

Kuhn GA 6000

fendtjuh
Fendt 308lsa met Kuhn GA 6000 aant wiersen, gaat mooi!

Reacties

fspruit
En ben je weer blij dat die terug is??
patrickkwast
Supper mooie hark hark
me
Zeker mooi resultaat heeft die hark ! .. Jaloers op .. Mooiere wiers-combie dan onze 😄 ! .. geweldig zo'n zijafleg .. Doet de trekker het weer naar behoren 😄 ?
fendtjuh
Jep, ben blij dat de 308 weer terug was, met de 310 hebben we met een palletvork ook wat betonnen plaaten gelegt van een 1 bij 2m ongever, voordurend met de koppeling werken, krijg je echt last van je been/knie, die koppeling ging zo verschrikkelijk zwaar, deze gaat weer superlicht 😃

Dankjullie!
Idd, mooi resultaat, maar capaciteit is niet zo hoog vind ik.. een met middenafleg werkt veel sneller op koppakkers en bochten enzo, maar dit is wel weer ideaal voor hakselen, drm hebbven we hem ook gekocht 😉
me
Hmm .. dan moet je er een op ene frame hebben en de slag te pakken hebben want keertje draaien is het punt niet .. zeker niet op de grotere percelen .. dan is dit monsters ! .. hoeveel bunder doe je met zo een int uur >?
fendtjuh
Denk ongeveer 3,5... rijden 8/9/10 km/h, ligt eraan of er veel op zit en de wind, hij gooit het anders nl terug zodat het niet netjes word.

Idd, op frame lijkt me wel handiger, maarja, is ook veel duurder weer, nee, keertje draaien valt mee, maar heb ook met een 7301 gewerkt omdat deze nog niet geleverd was, en zoeen pakt de bochten beter + de kanten omdat je hier met de trekker langs de slootkant moet, en dat laat je wel als er muskusratten zitten 😃

maar op grote stukken gaat het idd mooi snel, meest tijd kosten de kopakkers, 2 rondjes rondom en bij iedere hoek een x extra om hem mooi rond te leggen voor de hakeslaar!
me
Ja idd 3 maal rondt .. 2 keer goed in de hoeken .. dan nog keer half ofzo zodat de bochten mooi flauw worden gemaakt .. Dubbele hark lijkt me ooit ook wel wat .. maar tegen tarief van de loonwerker kan je niet wiersen .. al belt die steeds vaker af voor het wiersen omdat die in de polder staat ..
fendtjuh
Nee, 4 maal rond, 2 wiersen...

omdat die in de polder staat??

Maar idd, veel verdienen we hier niet mee, maarja, me broertje en ik vinden het harstikke mooi en zo hoeven we ook niet altijd naar iemand anders toe voor landwerk 😛 maar me pa wierst eigenlijk bijna niet, ik doe dat als ik maar ff kan, en me broertje/ik schudden, me pa heeft met deze 16ha. ong. een 1 uur op de schudder/hark gezeten 😃 vind er weinig aan en wij vind het mooi!

maar daarom hebben we ook geen maaier/mesttank enz, omdat het gewoonweg niet uit kan voor ons...
me
Neej daarom hebben wij het allemaal ook niet .. miss keer een cyclomaaiertje ipv uitbloten .. Maar moeten we maars kijken .. dan kan je kleine stukkies ook keer zelf maaien .. of de hoeken enzv nog keer namaaien .. Andere schudder mag ook wel .. maar de wierser mag erbij worden ingeruild alst mij ligt 😄 .. dan komen ze wel wiersen!
fendtjuh
Maar hoezo die in de polder staat???

ja, wij misschien volg. jaar andere schudder, dit jaar bijna niets te maaien door de ruilverkaveling...

tja, wij hebbben weilandbloter, dus komt geen maaier...
me
En zoals laatst bijv. zelf stront gereden .. dan ben ik voor de tank met 300 euro klar .. 15 uur mee gewerkt .. 500 kub stront weggereden .. en kee 3/4 tank diesel van de trekker gebruikt.
me
Is 1.5 uur rijden .. en daar werken ze er nog wel is wat meej en ze hebben er maar 1tje .. en dan baal ik als een stekker maar dan moet ik ons deutz harkje met kut resultaat weer uit de schuur halen.
Weilandbloter laat teveel resten liggen waardoor we dooie plekken krijgen .. Dus miss later zoiets .. effe zien.
fendtjuh
Oke, ja, als je tijd over hebt voor mestrijden is huren idd mooi goedkoop ja!

huh, heb je geen loonwerker dichterbij dan?
bij ons zitten er rond 10km rondom ons 4 geloof ik...
me
Dan krijg je dit 😄 .. wel mooi werk zelf wiersen ! : tractorfan.nl/picture/125300/
fendtjuh
Trouwens, me bloten ook alleen als het behoorlijk kort is, lang gras werk nie tmet dat gras idd...

werkt die deutz hark niet dan?
me
Jup .. en die huurtank past allemaal super mooi .. dus dat ging best ..
Loonwerker zit op kwartiertje rijden met de trekker .. Alleen ze hebben soms constant werk in de polder met de spullen .. en de overige loonwerkers helpen eerst hun vaste klanten.
fendtjuh
Ja, snap ik oke, das wel lastig dan...
onze loonwerker heeft weinig werk met de hark..

maar hoezo werkt die hark niet goed?
wij deden met zoeen(Kuhn versie :P) 2ha p/uur...
me
Ja .. schiet niet op dat ding .. kan er maar 8 meej ofzo .. En het resultaat is niet alles meer .. is gewoon wat oud .. Zo'n kuhn doet t tenminste echt netjes 😉 .. En na het wiersen moet er meteen balen enzv worden gereden en dan heb je een man en vaak de eerste trekekr ook te kort.
fendtjuh
Ja, das waar.. ja, ook harstikke tevreden over die Kuhn hark, maarja, 2 ha p/uur schoot niet op...

trouwens, met deze hark rij ik meestal ook 8km...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn GA 6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!