Foto van een Massey Ferguson 7620Toch handig zo werkgangen combineren.. Foto is geplaatst door nielsve op 09-09-2018 om 10:28:04, met 9 reacties.

Massey Ferguson 7620

nielsve
Foto van een Massey Ferguson 7620
Toch handig zo werkgangen combineren.

Reacties

fend1984
Slechte mais?
nielsve
Ik denk verdroogd in combinatie met flinke rukwinden begin augustus. Ook heb ik mijn twijfels bij het maïs ras zelf.
Perceel is van onzelf, maar hebben we met een collega melkveehouder gewisseld zodat we bij hem aardappels konden zetten.
+1
rommert14
Je krijgt het wel mooi weg zo
nielsve
@rommert14 ja, werkt mooi zo. Gisteren een stuk pindraad in de klepelmaaier gehad n ik dacht ik doe wel ff voort zonder tot ik de zaadtank moet gaan vullen. Maar na 1 keer op en af tog maar naar huis gereden om de draad eruit te knippen.
Der bleven veel te grote stengelresten boven liggen naar mijn zin.
eicher4048driver
Waarom in het najaar spitten?
nielsve
@eicher4048driver is de enige machine die we bezitten waar een zaaimachine opstaat.
We hebben een paar dagen later wel nog een schijveneg met opgebouwde zaaimachine gaan huren voor nog eens een 5 ha groenbemester te zaaien.
We hadden een partij zaaizaad waar nogal wat stukjes stro en halmen inzaten die bij de spitmachine voor verstoppingen zorgden in de zaadpijpjes, met als gevolg dat er op één perceel hier aan huis een paar streepjes nog zwart zien 😗
eicher4048driver
@nielsve dat is zonde. Waar ik werk deden ze vroeger ook alle groenbemester zaaien in het najaar met de spitmachine maar daar zijn we toch mee gestopt omdat het onnodig veel brandstof verbruikt zo'n extra keer spitten en deze diepe bewerking er alleen maar voor zorgt dat er bij een natte winter veel later terug op de akker kan gereden worden. Nu alles met rotorkopeg of vleugelschaarcultivator inzaaien gaat toch veel beter.
nielsve
@eicher4048driver ondanks een spitmachine gemaakt is om diep te werken rijd ik toch niet veel dieper dan 10 cm.
Vleugelschaar was misschien ook nog een optie geweest, maar dan moesten we de zaadbak weer ergens ver verstopt achteruit halen en terug monteren. Zijn we ook weer een halve dag werk.
Met de vleugelschaar kan je dan weer wel meer snelheid maken, maar dan kan de klepelmaaier weer niet volgen en moet je eerst gaan klepelen om daarna te gaan culteren.
Dan is klepellen en spitten in mijn ogen voordeliger en sneller.
Op de wenslijst staat nog wel een schijveneg met zaaimachine hoor.
Maar normaal zaaien we niet zoveel groenbemesters.
Dit jaar is uitzonderlijk omdat er al zo vroeg zoveel geoogst was.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 7620 en hebben de trefwoorden klepelen en Groenbemester zaaien geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!