De 155 koestert zich in een fris avondzonnetje. Vanavond wezen proefrijden met de nieuwe spoorstang. Dat rijdt echt super, wat een verschil! Geen gewring meer, maar gewoon scherp sturen! 
Ben er echt blij mee 👍

Massey Ferguson 155

De 155 koestert zich in een fris avondzonnetje. Vanavond wezen proefrijden met de nieuwe spoorstang. Dat rijdt echt super, wat een verschil! Geen gewring meer, maar gewoon scherp sturen!
Ben er echt blij mee 👍

Reacties

+5
hooidonk
De trekker haaks om gegooid en het spoor opgemeten. Buitenkant buitenste voorwiel maakt een cirkel met een diameter van 8.7 meter. Scheelt maar 3 meter met de 2wd MF35!

(klik om te vergroten)

Mooie scherpe stuurhoek

(klik om te vergroten)

Ziet er veel beter uit dan eerst
+2
newholland-
@hooidonk mooie stoere mf👍
SjoerdHylke
Stuurt wel zwaar zeker? of juist lichter dan eerst?
hooidonk
@SjoerdHylke
Ja, ik verbeeld me dat hij iets lichter stuurt, maar het blijft een beul. Als je een dag hier op zit te hobbelen, doet het je de volgende dag zeer op plekken waarvan je niet wist dat het zeer kon doen. Binnenkort mag hij weer een hele dag voor de kipper met sloten schoonmaken. 💪🏼
Toch maar eens gaan sparen voor een stuurbekrachtiging.
SjoerdHylke
@hooidonk Groot gelijk 😉
+1
basia
Gefeliciteerd met het resultaat van deze "modificatie" !
hooidonk
@basia
Bedankt! Ja, ik vond de bruikbaarheid in dit geval belangrijker dan de boel origineel houden. Maar als het moet, kan het zo weer terug gebouwd worden.
+2
olro 61
Mooie foto, staat wel stoer zo een MF met voorwielaandrijving!
+3
dx11
Prachtig mooi trekkertje
+2
tim-klok
Mag je trots op zijn🤗👌🏻
+2
a3vandiejen
Mooi dat het dan zo goed gelukt is van deze prachtige MF.
+1
wim-same
@hooidonk Hoe heb je het nu gemaakt ? ziet er goed uit.
+1
hooidonk
@wim-same
Bij deze trekker worden de beide voorwielen apart vanuit het stuurhuis gestuurd. Het probleem was dat het stuurhuis en deze vooras elkaar niet begrepen.
Via Richard onderdelen gevonden van een Ford trekker met dezelfde vooras, om hem om te bouwen naar vooras met een spoorstang. Dan klopt in ieder geval de geometrie van de vooras en hoeft het stuurhuis enkel nog maar één wiel te sturen. Dan gaat het andere wiel altijd goed mee.
De onderdelen van de Ford pasten niet direct, dus het duurde even voor het werkte.
Hier zie je hem zitten: tractorfan.nl/picture/1252014/…

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 155 en hebben de trefwoorden sturen en spoorstang geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!