Vandaag en morgen de bieten er uit rooien! Bovenste laagje is plakkerig dankzij een buitje van 8 mm, daaronder kurkdroog!

Fendt 512 C

arjanvw
Vandaag en morgen de bieten er uit rooien! Bovenste laagje is plakkerig dankzij een buitje van 8 mm, daaronder kurkdroog!

Reacties

johndeere6230
Bieten er mooi schoon uit dus?

Gaan ze direct op de vrachtwagen of laten jullie ze eerst nog liggen?
arjanvw
@johndeere6230 Bieten zijn idd mooi schoon! we rijden ze aan de hoop, ze moeten donderdag klaar liggen.
johndeere6230
@arjanvw

Ah oké! Mooi vlot ook weg dan, heel verschil met vorig jaar denk ik?
arjanvw
@johndeere6230 klopt idd... vorig jaar was het hier een heel gemartel om ze er netjes uit te krijgen.
+1
johndeere6230
@arjanvw

Dat geloof ik wel ja! Heb toen een foto gezien ja, toen was die motorkap wat bruiner 😅
daan knol
Doen jullie altijd zo vroeg rooien?
arjanvw
@daan knol dit is voor ons nog niet eens heel vroeg... we leveren ook wel in de eerste ronde, rond 10 september... we zitten op zware klei en wil je na de bieten nog tarwe willen zaaien moet je ze er vroeg uit hebben.
nhfendt fan
Hoe zaaien jullie de tarwe bedoel gewoon los trekken dan kopeg zaai combi erop of word dit perceel eerst nog geploegd neem aan als het er zo mooi uit komtben het perceel vlak genoeg zit ploegen niet nodig is
arjanvw
@nhfendt fan in principe gaan we dit ploegen, daarna kopeggen en dan kopeggen/zaaien. Als het ploegen niet wil omdat het te hard is, gaan we wel woelen.
nhfendt fan
@arjanvw ja precies wij hebben ook een stuk land geploegd maar goed spyt van gekregen door dat de grond onderin zo droog is kwamen er grote brokken los is trouwens klei grond de rest hebben we gewoeld idd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 512 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!