Op deze foto is Melkveebedrijf Brink (Vriezenveen ) × actief met een Case IH Maxxum 110 met een mengele law 360 super quadro. Het stalvoeren gaat weer moooi💪

Case IH Maxxum 110

Herbert
Op deze foto is Melkveebedrijf Brink (Vriezenveen ) × actief met een Case IH Maxxum 110 met een mengele law 360 super quadro. Het stalvoeren gaat weer moooi💪

Reacties

daan knol
Voer je ook kuil bij of enkel gras? Ook nog weidegang?
Herbert
@daan knol sochtends na het melken de helft van de dagelijkse hoeveelheid mais en dan 8 uurtjes weidegang. Savonds na het melken / snachts vreten ze de andere helft van de mais met zo'n 5 kg ds vers gras en mogen ze zelf kiezen of ze binnen blijven of naar buiten gaan. Nu dus geen kuil. Maar ik verwacht dat ik die 8u weidegang overdag niet lang meer vol ga houden, dan minder weidegang en wat kuilvoer erbij.
Baltus_steyr
Da's een beste zware snede om te stalvoeren ofniet? Als ik zo'n zware snede stalvoer willen ze het niet meer zo graag vreten. Ben je al lang aan het stalvoeren?
Herbert
@Baltus_steyr klopt, ik had de helft van dit perceel gemaaid voor inkuilen met de bedoeling om met de rest meteen te beginnen met stalvoeren, maar kwam er niet aan toe. Moet zeggen dat ze het nog wel schoon opvreten en ze er ook heel gezond onder blijven.
Baltus_steyr
Oke, zo heb je nog wel snel de wagen vol!! Ik ben vanaf eind aug begonnen met stalvoeren voor het eerst. Bevalt redelijk goed. ik heb alleen geen frontmaaier of front pto... nu groeit het gras ook niet zo hardt meer dus moet ik best veel maaien heb ik een wagen vol.
Herbert
@Baltus_steyr 700 meter, dat is heen en terug, dan heb ik genoeg ja haha. Volgens zo'n simpele graslandmeter +/- 2500 kgds Frontmaaier is idd ideaal maar je hebt wel ruimte op het erf nodig om de stal in te komen. Wij hebben voor en achter de stal 8 a 10 meter ruimte, dan hou je weinig draairuimte over. Maar ik dacht dat zo'n krone van ons ook wel ver vooruit steekt.
Baltus_steyr
@Herbert je kunt de maaier ook nog in het land laten staan. zoveel werk is het afkoppelen nog niet!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Maxxum 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!