We hebben allemaal weleens een krap dammetje maar zo knus heb ik het niet vaak meegemaakt. Dat krijg je als je voor een ander maait.

John Deere Grasmaaier

GerbertXL
We hebben allemaal weleens een krap dammetje maar zo knus heb ik het niet vaak meegemaakt. Dat krijg je als je voor een ander maait.

Reacties

GerbertXL
Als er nou eens iemand met een fikse cultivator doorheen zou jagen... @Fendt926Driver
Fendt926Driver
@GerbertXL er is altijd baas boven baas.
Gelukkig hoef ik door dat smalle paadje niet met mijn tripple
GerbertXL
@Fendt926Driver Kun je de maaiers ingeklapt aanzetten? Probleem opgelost.
johndeere6230
@GerbertXL

Trommelmaaiers, dus even volgas aanzetten en dan door de vliegwielwerking blijven ze nog wel draaien en kun je snoeien 😎

Wel lekker knusjes zo ja, dan is zo'n kuhn achtermaaier wel een voordeel, zit die niet zo in de bomen te kloten
GerbertXL
@johndeere6230 ja klopt ik had eerst een lely achtermaaier en die steekt een mooi eind opzij.
Ik heb trouwens gelukkig geen kuhn achtermaaier want dan was het niet goedgekomen, mijn pottinger kan naar achteren klappen en naar boven en dat heb ik nodig ook.
Maargoed, ik vind het wel mooi werk, dat geklooi. Als een perceel groter is dan 2 hectare vind ik het saai worden. En sinds dat ik met de automaat maai vind mn linkerknie dat ook 😄
johndeere6230
@GerbertXL

Ahzoja, dat vindt ik wel donders onhandig als die zo'n end uitsteekt, heb thuis ook al een paar keer bijna een paal te pakken gehad...

Ohjaa 😅 dat is wel een groot voordeel van die middenophanging maaiers, onze oude kon dat ook, deze zonder middenophanging hangt een heel eind naar de zijkant, zeker om geen overlap te hebben...
GerbertXL
@johndeere6230 Ik kom ook op plekken waar ik niet kan komen met een maaier die een roteind recht achter de trekker uitsteekt. En een ander voordeel is dat ik 'm aardig hoog kan opbeuren zonder dat ik de aftakas uit moet, dan kan ik mooi over een dampaal heen.
@johndeere6910forever capaciteit ga je niet maken natuurlijk maar 3,5 uur voor een bunder of 5 op 7 percelen waarvan de verste op 10 km afstand was valt me niks tegen.
johndeere6230
@GerbertXL

Jaa precies, dat vindt ik ook het grootste nadeel van zo'n kuhn, komt gigantisch op de hef aan met uitklappen en waardeloos met krappe weggetjes enzoo

Dat is wel een voordeel ja, hier ook veel dammen van 5 a 6 meter, dus weinig inklappen thuis
+1
GerbertXL
@johndeere6230 Volgende maaier word er denk ik een die verticaal doorklapt zodat ie netjes in evenwicht zit, ideaal. Dan kan die ook opgeklapt in de schuur staan, scheelt ook weer.
Alle eigendomsland hebben we ook wel in orde, vooral door alle afrasteringen weg te halen en wat dammen erbij te maken maar ik kom wel op plekken waar het handig is dat ik de boel lekker hoog kan opbeuren om ergens net overheen te gaan. Niet heel vaak maar het is wel aardig dat het kan.
Boer in de straat rijd met nieuwe Claas maaiers, 3,2 voor en 3,6 achter waarvan de achtermaaier mooi doorklapt, dat is een beetje mijn ambitie.
+1
Fendt926Driver
@johndeere6230 de dammen en doorgangen die ik maak zijn 16m+
De schudder is 14m breed en ik wil dat ding thuis tussen de percelen onderling niet hoeven opklappen.
Ook 2 keer bemester breed past er door
En bijna 2 tripple maaier breedtes
Fendt926Driver
@GerbertXL maaiers kunnen wel doordraaien na maaien tijdens opklappen door de aftakas rem en de vrijloop bij de maaier zelf. Maar aanzetten is geen optie door de bijna haakse stand van de aftakas
+1
hermanjohndeere
Zo kom je nog is ergens zeggen ze dan hahaha
GerbertXL
@hermanjohndeere klopt. Het perceel zelf was ook een avontuur, een L vorm waarbij er een stuk in het midden moest blijven staan en een uitsteker waar ik niet kan draaien en bij elkaar zeg maar een halve bunder.
hermanjohndeere
@GerbertXL alleen maar vierkante blokken verveelt ook wel een keer hahaha. Maarja dat hoort erbij.
Goed voor de uurtjes dan dat prutsen of valt dat dan ok tegen?
GerbertXL
Word nou niet echt ruimer.

(klik om te vergroten)

+1
GerbertXL
Het word alleen maar erger 😁
Met oprapen neem ik wel een zaag mee.

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@GerbertXL een mooie klem met knipper of zaagbox straks aan de andere kraan en je werkt het zo allemaal even bij
+1
GerbertXL
@Fendt926Driver Als het mijn land was zou ik ze op enkelhoogte snoeien, dan ben je er voorlopig af en het laantje blijft veel beter droog.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Grasmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!