Van de week wat drianages opzocht en hersteld, nu hopen dat het weer droog wordt. Op deze plek hebben we een drainage naar boven gehaald, hier wordt dan een waterspel voor de kinderen van de camping g

Kubota Minigraver

Van de week wat drianages opzocht en hersteld, nu hopen dat het weer droog wordt.
Op deze plek hebben we een drainage naar boven gehaald, hier wordt dan een waterspel voor de kinderen van de camping gemaakt.

Reacties

@mdoornekamp @wim-same

Hoe vinden jullie het zwenken van de kraan? Ik vind het wel tegen vallen als ik hier een beetje scheef sta. Moet altijd zorgen dat het dozerblad aan de onderkant staat anders zwenkt die bijna niet.
brauheist
@TerraJohnDeerefan meen je dat? dan word het geen nieuwe kubota voor mij
@brauheist

Ja viel me echt tegen. Heb wel nog nooit met een andere kraan in een helling gewerkt, maar dit was toch wel lastig op momenten.
brauheist
@TerraJohnDeerefan oei dan is dat niks voor mij, mijn oudere kubota heeft er geen moeite mee
New Kobelco
@TerraJohnDeerefan
Op onze nieuwe 42-4 staan nu 160uren , veel te wild en te hevig (in eco stand ) nivelleren gaat wel maar je moet goed u best doen.
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan met een volle bak gestrekt, merk je wel als je echt scheef staat. Maar normaal gaat het altijd goed
@mdoornekamp

Had al bijna een paal omver geslagen toen ik naar beneden draaide en die niet op tijd wilde stoppen. Wilde ook even een steen aan de kant schuiven maar dat wou niet.
Voor de rest wel een fijn machientje waar je wel veel mee kan.
pascal1985
@TerraJohnDeerefan zal toch een kwestie van afstellen wezen denk? Het gewicht van draaikantelstuk zal niet helpen op zo'n moment
@pascal1985

Zou best kunnen. Maar voor mij mag die toch wat sterker zijn met zwenken.
+1
Inter633-SA
@TerraJohnDeerefan Zonder dks nog nooit last van ondervonden... Bij de KX-61, KX-057 en KX-080 alpha allemaal niet trouwens...
wim-same
@TerraJohnDeerefan Iedere kraan zal het merken als je op een steile helling staat, en je moer omhoog of omlaag zwenken, Maar ik heb nog nooit een Kubota gehad die daar moeite mee had.
Ok zijn Kubota's juist hele fijne kranen om te vlakken en af te werken.
brauheist
@wim-same ik wil volgend jaar een hele nieuwe hoop dat dit dan niet voorkomt
wim-same
@brauheist Probeer eerst een kraan goed uit voor je hem koopt. Ik heb ook al vele kranen gehad in mijn leven, maar er zit veel verschil in tussen de ene en de andere. Ik heb mijn laatste Kubota 61-3 ook eerst even gehuurd voor ik hem kocht. Bij een ander merk had ik het met één dag al bekeken. Een 3 tonner en een 8 tonner geprobeerd. en daar bleef het bij.
brauheist
@wim-same ja dat zeker, ik zit nog tussen kubota, takeuchi en doosan, alleen jammer dat doosan alleen binnendraaiers maakt. als ik op ervaring af moet gaan zou het een kubota worden
mdoornekamp
@brauheist Doosan mini zou ik niet snel kopen. De mobiele Doosans zijn perfect.

Takeuchi is duurder dan Kubota, en dat komt er niet uit
brauheist
@mdoornekamp doosan heb ik hele goede ervaringen mee, alleen ik wil geen binnendraaier, die mening over takeuchi deel ik ook, zo denk ik ook met volvo en cat
mdoornekamp
@brauheist Yanmar was ook altijd wel goed. En Komatsu
wim-same
@mdoornekamp Ik heb vroeger ook wel een Yanmar gehad. daar heb ik toen toch wel problemen mee gehad. eindvertragingen in elkaar gelopen, en slecht roestig plaatwerk. en minder goede service toen.
mdoornekamp
@wim-same Ok. Eindvertraging heb ik ooit wel eens stuk gehad van een kx 151. Maar die had ook al 7000 uur
+1
wim-same
@mdoornekamp wat wel heel belangrijk is, de olie in de eindvertragingen twee keer zoveel verversen al voorgeschreven staat. Sinds ik dat doe heb ik nooit geen last meer gehad.
mdoornekamp
@wim-same gebruik je nog speciale olie dan?

Ik ververs tegenwoordig ook wel vrij vaak
wim-same
@mdoornekamp gewoon cardan olie SAE 90
+1
brauheist
@mdoornekamp heb ik allebei nog nooit gehad als mini, yanmar geloof ik wel dat die goed is. het is toch niet niks zo ding te kopen dus dan ga ik liever voor iets vetrouwds
wim-same
@brauheist iets vertrouwds en eerst uitproberen. dat zegt nog niets over de eventuele kosten die je in de toekomst kan krijgen, maar wel of je een machine heb die gewoon doet wat jij wil. en niet van "je moet eerst aan de kraan wennen ". De kraan moet aan mij wennen, en niet andersom. hij moet gewoon doen wat ik van een kraan verlang, en dan heb je de goede kraan.
+1
brauheist
@wim-same dat heb ik nu met doosan, een fijn kraantje waar ik alles mee kañ draai er met veel plezier op.
wim-same
@brauheist Ik wil ook geen binnen draaier. Hitachi's zijn nu ook binnendraaiers. Kubota en Takeuchi zijn zeker goede kranen, met Doosan heb ik geen ervaring. Kubota heeft ook een hele hoge inruilwaarde, dat zegt al genoeg. Mijn vorige Kubota KX 61-3 ( nog met witte cabine ) heb ik gebruikt gekocht, er 4 jaar mee gedraaid en maar voor € 1000 aan afgeschreven. Geen grote kosten gehad dan het normale onderhoud, en een paar looprolletjes. één keer een snelwissel slangetje vernieuwd. Mijn huidige KX 61-3 heeft inmiddels ook al weer meer dan 5000 uur op de teller, en deze zomer nieuwe rupsjes en uiteraard ook nieuwe sprocket wielen. Verleden jaar 2 nieuwe prikker slangen. zaten droogte scheurtjes in. Verleden week weer gekeurd, alles o.k.
mdoornekamp
@wim-same Mijn nieuwe 57-4 draait bijna net zo als ingeruilde 161-3. Ik hoefde er nauwelijks aan te wennen. En afwerken gaat prima. Met nauwkeurig werk niet vol gas zetten. Dat lijkt wel mooi, maar werkt niet handig.
+1
pascal1985
Ben ik de enige die vind dat de Takeuchi veel lichter bediend en ruimere cabine heeft?
wim-same
@pascal1985 Ik weet het niet. Ik heb met Takeuchi zelf geen ervaring, dan wat ik hoor van collega's. Die zijn over het algemeen goed te spreken over Takeuchi. De nieuwe Kubota serie heeft ook ruimere cabine's.
mdoornekamp
@pascal1985 van de week nog met Takeuchi tb 175 gedraaid. Moet je toch wel veel gas geven en hendels ver aantrekken. Anders gebeurt er weinig.
pascal1985
@mdoornekamp hoeveel uur stond daar op?. Ze zijn ook niet snel maar wel secuur
mdoornekamp
@pascal1985 ik meen 6500 uur. Maar wel goed onderhouden. Maar 10 jr geleden draaide die kraan niet beter of slechter. Stationair krijg je de giek niet eens omhoog. Deze tn 175 had ook nog korte lepel steel. Wordt ie nog trager van. Wel redelijk sterk. En met rijden ook sterk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota Minigraver ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!