Foto van een Schlüter Compact 1350 TV 6. Foto is geplaatst door Schluterfan op 26-10-2018 om 20:14:30, met 26 reacties.

Schlüter Compact 1350 TV 6

1.720 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
Foto van een Schlüter Compact 1350 TV 6

Reacties

schluterman
De grootste compact
+1
Schluterfan
@schluterman

Dikke GTI! Blijft een van mijn topfavo's! Ik moet altijd hard kijken als je er zo eentje ziet voorbij denderen in Freising met een Fliegl afschuifkar of iets dergelijk mega's in de haak haha.
schluterman
@Schluterfan jazeker en dan is het maar een trekkertje
+1
Schluterfan
@schluterman

Eigenlijk moet je hiernaast een 1250 gaan zetten, dan zie je ofwel hoe klein en hoe dapper het is, ofwel hoe groot hij in werkelijkheid is, en wij hem klein vinden haha.
schluterman
@Schluterfan dat klopt
Hoeveel PK's geeft zo'n dingetje dan? Ik vind het trouwens echt een prachtige trekker
schluterman
@Deutz-Fahr-Rijder typ nr verraad het al 135 pk
Schluterfan
@Deutz-Fahr-Rijder

Deze is de zwaarste uit de serie, met een MAN 5.6 liter 6 cilinder turbomotor van 130pk. Volgens een vriend van mij bouwde MAN gelijkaardige motortjes in vrachtwagens, met een veel hoger vermogen, maar met een stuk minder goede reputatie. Die in de Schlüters houden zich sterk met een lager vermogen. Heb wel al vaak gehoord dat diezelfde motoren zonder turbo niet de vechtlust hadden zoals de Schlüter motoren van het zelfde vermogen. Daarom dat er nu wel meer 950's en 1050's rondrijden met een turbo op de motor, omdat die het in de Compact 12 en 1350 stukken beter doen.
@Schluterfan interessante informatie!
+1
VBM 814
@Schluterfan het zelfde dus als bij volvo bm daar gebruikte men bij de 6 cilinders ook een vrachtwagenmotor.
Als je daar een onderdeel moet hebben moet je goed kijken of er volvo of volvo bm opstaat. Alleen volvo kwam het 9 van de 10 uit een vrachtwagen.
Schluter zijn ook van die tractors die van mij nooit mogen verdwijnen.
Schluterfan
@VBM 814

Bedankt voor de info! Hoe dat met de MAN motoren in de Schlüters zit weet ik dat zo niet. Ik heb zelf nog niet aan MAN motoren hoeven te sleutelen.

Een klant van ons op het werk heeft verschillende Volvo BM's en die vertelde wel eens dat je zo'n beetje de adresjes moet hebben voor onderdelen? Ze hebben er zowel waar ze proffesioneel trekkertrek meedoen als gewoon landbouwwerk. Nu ging hij er eentje opmaken voor de verzameling, niet voor trekkertrek.
VBM 814
@Schluterfan met een kleine aanpassing past de 6 cil. Voor de 4 cil. Bij volvo
En bij de 6 cil. 6 liter kun je vrij simpel een 7 liter voor hangen.
Maar idd je moet je even verdiepen hoe het allemaal werkt. En de echt specifieke onderdelen worden heel schaars bij volvo bm.
schluterman
@VBM 814 dat is bij schlüter net zo kwa motor delen
+2
VBM 814
@schluterman dat maakt het toch ook weer de moeite om ze op de baan te houden vind ik. En mooi dat jullie er leven in houden met elke keer een mooi verhaal en foto. Top 👌
+1
schluterman
@VBM 814 inderdaad daar probeer ik weer een sport van te maken
Schluterfan
@VBM 814

Er zijn net zoals bij Volvo wel enkele goede adresjes. Als je met de mensen achter die adressen spreekt, weet je ook wel snel waar je mee te maken hebt.

Ik was in september 2017 bij Egelseer, eigenlijk naast Stefan Had, zowat het adres op gebied van Schlüteronderdelen. Toen ik daar met 3 andere Belgische liefhebbers langs ging voor onderdelen nam de magazijnchef ons gewoon mee in het magazijn. Die vertelde dat hij bijna heel zijn werkcarriere bij Schlüter had gewerkt,en toen der tijd toen de fabriek nog bestond daar zowat alle job's gedaan had qua montage (oa aan de PT 5000TVL!!!), servicedienst en garantie. En een kennis had om U tegen te zeggen. Maar hij zei ook, ik ben 63 nu, en ga binnen enkele maanden op pensioen. Dan ben je weer zo'n wandelende enceclopedie kwijt. Hij vroeg wel voor de lol of we geen zin had om het magazijn te gaan doen hahaha. Moest ik nu geen 850km ver gewoont hebben, dan had ik er toch eens goed bij stil gestaan denk ik!

Dan ga ik mij afvragen hoe het met merken zoals Schlüter, Volvo, Eicher,... er binnen zovele jaren gaat uitzien op gebied van service, als de echte kenners verdwijnen?
VBM 814
@Schluterfan klopt helemaal wat je zegt. Bij volvo wordt het ook een uitsterfende boel. Maar gelukkig veel mensen die het denken te weten😉hahaha. Nou dan moeten we maar op eigen kracht.
+1
olro 61
Weer een mooie Schlüerfoto! Ik meen ook te begrijpen dat dit de meest gewilde trekker van de hele Compact serie is...
+1
Schluterfan
@olro 61

Ik hoop dat er je er ooit eentje echt aan het werk ziet, dan snap je het nog beter hahaha. Wat een pit zit er in zo'n trekkertje.

Goed weten dat in die tijd de vermogengelijke 1250VL Special nog steeds stukken beter verkocht. De Schlüterrijders van het eerste uur toen waren van mening van de 7.4liter in de 1250 stukken beter trok (en ze stiekem het geluid ook wel leuker vonden). Maar je kan het ook niet echt vergelijken, de MAN motor in zo'n 1350 is "maar" 5.6liter. Dus best goed voor zo'n blokje als het met een 7.4 mee kan.
+1
valmet6400power
@Schluterfan
Is dat niet een stukje nostalgie die in de loop van der jaren steeds sterker wordt? There is no replacement for displacement right?

Overigens imposante trekker, echt intrigerend merk! Ook met jullie informatie bij elke foto 😄
+3
Schluterfan
@valmet6400power

Als je het in hart en nieren bent zeker. Er zijn er ook die vroeger er mee werkten, later verkochten en het nu weer hebben. Wij hebben er gekocht, ooit 1 weg gedaan en daar altijd veel spijt van gehad. Daarom dat ze nu er alleen nog bijkomen haha. Toen ik nog thuis woonde had ons ma het er niet voor, ze vond de koplampen naast de motorkap geen zicht. Maar ze is er ondertussen al mee leren leven dat het voor mij en onze pa een hobby voor het leven is. Ook mijn vriendin heeft dat gelukkig al snel ingezien, dus dat maakt het er alleen maar mooier op!
olro 61
@Schluterfan Ik ben nog altijd heel blij met mijn 1: 32 Compact 1350 op de plank...alleen is hij aan de voorzijde veel te licht...
Schluterfan
@olro 61

Dat model steekt minder goed in elkaar, dan de echte hahaha. Ik heb er ook al fouten aan ontdekt. Ik heb hem 3 of 4 keer op de plank, in verschillende versies, de High Speed, dan een zelfaangepaste met lange spatborden en grijze velgen, dan de normale versie zoals hij nog steeds te koop is. En de basis heb ik nog wel gebruikt voor andere types Compact van te maken 😉.
Ik denk dat het een 1305 of een 1307 is want hij heeft geel lange spatborden en ik zou er zeker een willen hebben heb er al een paar op internet te koop zien staan in mijn leven 😂
+1
Schluterfan

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Compact 1350 TV 6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!