John Deere 6630 Premium aan het zaaien. Dit jaar heel wat hectares nieuw gras ingezaaid. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 28-10-2018 om 10:17:56, met 39 reacties.

John Deere 6630 Premium

740 foto's van @mdoornekamp

mdoornekamp
John Deere 6630 Premium aan het zaaien. Dit jaar heel wat hectares nieuw gras ingezaaid

Reacties

jehan
Ja wij hier ook ..hoop dat alles goed aanslaat ..tis nog steeds erg droog hier
mdoornekamp
@jehan ja klopt. Sommige percelen hebben wel echt water nodig. Fijn zaaibed en goed aanrollen was wel een must dit jaar.
JD3010
@mdoornekamp Droge grond rollen helpt weinig. Hier in de buurt staan percelen graan er erg onregelmatig op door de droge grond. Dat wordt afwachten of de rest nog komt.
Ik heb afgelopen week alles gezaaid, ik heb bewust gewacht.
mdoornekamp
@JD3010 heel vroeg zaaien had dit jaar niet zoveel zin. Zeker op de lichte gronden. Sommigen hebben zelfs gewacht met ploegen. Zodat de grond wat zachter wordt. Ik moet komende week ook nog 14 ha ploegen. Hopen dat het nu wat mooier gaat .
JD3010
@mdoornekamp het is allemaal nog vroeg zat. Persoonlijk zaai ik mijn wintertarwe veel liever wat later, zodat die niet zo groot de winter ingaat.
mdoornekamp
@JD3010 Ja te lang gewas kan ook. Hebben de buren hier ook wel eens gehad.

We hebben hier ook wel gras gezaaid begin augustus. Dat staat nu ook te lang voor de winter.
JD3010
@mdoornekamp In het voorjaar al vroeg het ziek erin.
jehan
@mdoornekamp dat is juist mooi koppeltje schapen er over heen ..op tijd eraf halen
mdoornekamp
@jehan sommige boeren willen uit principe geen schapen. Zijn ook al percelen gemaaid en opgeraapt. Maar dan heb je toch gauw spoor vorming
jehan
@mdoornekamp wat we hier ook veel gedaan hebben is het maisland met 45 tot 50 kilo nagewas of wintergroen in te zaaien ...boeren hopen er toch nog een snede van af te halen
mdoornekamp
@jehan ja klopt. Hier ook wel gedaan. Of na de tarwe ( bij veeboeren)
+1
jehan
@mdoornekamp ben benieuwd mn vader zei altijd 2 gewassen in 1 seizoen van perceel halen gaat niet..1 van de 2 mislukt
hobbyboer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
We hebben hier ook wel gras gezaaid begin augustus. Dat staat nu ook te lang voor de winter.

Zomerstalvoeren!
mdoornekamp
@hobbyboer dan rij je nog meer sporen. Grond is los. Moet zicht eerst zetten
JD3010
@mdoornekamp Als je het netjes aanrijdt, is het niet verkeerd.
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
dan rij je nog meer sporen. Grond is los. Moet zicht eerst zetten

Neejoh, de grond is niet los, die is mooi lichtjes aangedrukt door je dubbellucht, je rol in de fronthef en van de kopeg.

Als je dan nog sporen rijdt met zomerstalvoeren dan is het materiaal te zwaar of niet van een toereikende bandenuitrusting voorzien
ford8630power
@hobbyboer
Hier achter nog een stuk opnieuw ingezaaid en daarvoor gekilverd maar dat werd zo los dat het na het zaaien met dubbellucht en frontpakker nog gewoon stof was. Het gras staat er nu wel mooi op, maar van 't winter maar eens rollen anders kun je er niet op volgend jaar. Ook nog wat met engels raai ingezaaid na de mais en daar lopen de koeien al 2 weken op, dat leek ons de beste oplossing. Het was wel een poosje melken met een regenpak aan, dat dan weer wel
mdoornekamp
@hobbyboer 6155R met Giga weegt leeg wel gauw 16 ton. Dan nog gras erin......
boegie
@hobbyboer Hier een perceel gezaaid rond eind augustus, toen het gras mooi boven stond gerold en is zo'n anderhalve week geleden gemaaid. Doordat het echter nog steeds zo droog is wel sporen erin gekomen, de hele bouwvoor is gewoon stuifzand
john deere 7810
@mdoornekamp

mooie combinatie! 😄
Baltus_steyr
@hobbyboer ben ik nu ook mee bezig. gaat best mooi
jehan
Hier ook veel weides doorgezaaid met vredo ..bij mezelf staat het gras er nu 5 a 6 cm op ..ben benieuwd of er nog meer uit komt ..
+1
ford8630power
@jehan
Vooral dit jaar kon je zien dat je alleen maar door kunt zaaien met een vredo, de rest met krabbers en rollen is gewoon weggegooid geld.
jehan
@ford8630power heb percelen gezaaid wat ook met vredo mislukt is ..of er moet nog wat uitkomen als er regen komt ..met zaaien was het kurkdroog en die paar mm water wat erna op gekomen is was ook niet genoeg ..
hoest
@ford8630power
gras doorzaaien kan zelfs wel met een kunstmeststrooier zonder nabewerking als erna maar op tijd een buitje komt.
+1
jehan
@hoest net wat je zegd als erna maar op tijd een buitje komt ..gras zaad is te duur om er zo mee om te springen
+1
jammermaarhelaas
@jehan

Vandaar dat ik mijn twijfels heb bij de hedendaagse opbouwvaatjes met 12V blowertje en een stuk of 8 ketsplaatjes.
Een pijpenzaaimachine met 35 pijpen op 3 meter legt het mooi op vaste grond, en de rijen zitten zo dicht.
mdoornekamp
@jammermaarhelaas die elektrische opbouw vaatjes zijn meer bedoeld om groenbemester te zaaien
a3vandiejen
Mooie foto.
Pascal
Hoeveel uitlopen heb je aan de zaaimachine?
mdoornekamp
@Pascal wil je dat echt weten?........

57 uitlopen. Uitleg en fotos staan wel ergens tussen mijn oudere fotos.
dx11
@mdoornekamp daar wordt ik wel een beetje jaloers van. Hier deels nog een keer scheef over gezaaid in de hoop dat het wat sneller dicht is. Uiteindelijk komt het altijd wel goed maar toch, hoe sneller dicht hoe mooier
JD3010
@dx11 Kun je niet nog een aantal zaaipijpen aan je zaaimachine maken? 😉
dx11
@JD3010 ja als ik die heb wel. Wilde overal een splitter tussen maken zodat ik naar de 50 pijpen kan ipv 25. Heb er ergens al eens een stuk of 13 gevonden. 😜 Misschien maak ik die er wel op dat ik op 38pijpen kom, en de andere 6 uitlopen een ketsplaatje maak voor de zaaikouters aan. Dit jaar zit het gras er igg toch al in, komt al mooi op
Noorderling
@dx11
Pijpen 10cm boven de grond en vervolgens een eg met Z tanden 1cm door de grond laten lopen zorgt ook voor een volvelds gezaaide grasmat. Pijpen door de grond blijf je toch zien, wat al weer sneller onkruid de kans geeft.
Als je het gras vervolgens met een goede cambridgerol aanrolt zorgt het indrukken van de grond dat alles wel vermengd en vastgedrukt ligt. Als je klaver mee wilt zaaien mag je al niet te diep zaaien om het een kans te geven.
Is na afgelopen jaar met een droog najaar uitstekend gegaan, gras staat er strak op. 2017 met een nat najaar was dit voorjaar ook niets van terug te zien.
mdoornekamp
@Noorderling Z of S tanden heb ik slechte ervaring mee. Nu gewoon een eg met rechte tanden. De z tanden eg is te koop
Noorderling
@mdoornekamp
Ervaring hier is dat rechte tanden een bladhark is. Woelen eigenlijk alleen maar voor grasland inzaaien, heb je de gewasresten nog bovenop liggen, zeker met een jaar als deze is het loof erg taai en heb je na 100meter je eg compleet vol met loof hangen. De Z tanden laten het loof toch sneller weg lopen en krabben ook wel door de grond heen.

Hebben door het alleen te woelen vaak wel fijne grond bovenop liggen, misschien dat op geploegde en hardere grond minder goed resultaat hebt met Z tanden en rechte meer krabben.
mdoornekamp
@Noorderling ik heb de rechte tanden behoorlijk slepend staan. En erg weinig druk met veer ontlasting.

Ik had met de S tanden juist dat er teveel grond verplaatst werd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6630 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!