Foto van een Volvo L70F. Foto is geplaatst door rommert14 op 08-11-2018 om 11:33:00, met 49 reacties.

Volvo L70F

rommert14
Foto van een Volvo L70F

Reacties

oanejorrit12
Heb je ook een foto van voren en met name de zijkant en hoe het kleed aan de kant opgerold is?
+1
rommert14
@oanejorrit12 kan ik wel maken, op een gegeven moment gaat de zijkant eerder oprollen als het midden dat is wel een puntje..
oanejorrit12
@rommert14 Klopt hebben wij ook. Misschien bij de bult die we nu net open hebben als het te gek gaat isolatie ofzo er tussen in de midden
rommert14
@oanejorrit12 ja dat zei Hendrik ook tegen ons.
oanejorrit12
@rommert14 hier ook haha maar t moet dan nog wel op de rol passen als je aan t eind van de bult bent
rommert14
@oanejorrit12 ja, deze silo is 50 meter dus ruimte genoeg maar bij de 80 meter silo moet je in het begin goed oprollen en niet teveel ruimte verspillen.
rommert14

(klik om te vergroten)

oanejorrit12
@rommert14 netjes zo!
rommert14
@oanejorrit12 ja zuinig zijn op het voer dit jaar 😉
arjanvw
Hoe doe je dat met eventuele regenwater tijdens oprollen? Loopt het er dan langs op het nieuw bloot gelegde kuil?
rommert14
@arjanvw ja dat loopt over kuil, of als de slurf vol is als ie zegmaar verticaal staat dan loopt het over de muur. Daarom normaal de oprit ook zo klein mogelijk maken. Je bent met dit systeem net even wat minder flexibel.
arjanvw
@rommert14 ik snap het, vind het vooral een mooi systeem als je lasagne kuilen maakt. Doen jullie dat ook?
rommert14
@arjanvw ja, twee dezelfde silo's voor kuil waar normaal de eerste en tweede snee in liggen, maar dit jaar net even anders wegens de droogte.
arjanvw
@rommert14 Dit jaar zitten deze afdeksystemen in de Vamil, kan het nog iets interessanter zijn om zoiets aan te schaffen. Hebben jullie ook regelingen die fiscaal interessant zijn? Of zit het belastingstelsel in Denemarken totaal anders in elkaar?
rommert14
@arjanvw wat is vamil? Nee gewoon net zoals in nl met een investering dat je de btw terug krijgt maar ik denk niet dat je dat bedoelt.
oanejorrit12
@rommert14 vamil is subsidie toch? En in dit geval voor duurzaamheid meende ik. Maar dat kan @arjanvw beter uitleggen denk ik
arjanvw
@oanejorrit12 klopt idd, ook wat @rickboer blija zegt. Er is elk jaar een lijst van de overheid die het stimuleert om duurzaam/milieu vriendelijk te investeren.
De BTW is een koekje van eigen deeg, die moet je eerst voorschieten en krijgt het later weer terug.
+1
rickboer blija
@rommert14 @arjanvw @oanejorrit12 Vamil is 75% van de investering variabel afschrijven. Kan dus gunstig zijn als je een heel goed jaar draait, dan kan je met de vamil de winst drukken
huub
@rickboer blija om de jaren erna de belasting als nog te betalen. Alleen de MIA helpt echt.
+1
CaseCS130
@huub Dat is een beetje te kort door de bocht. Met de huidige melkprijs schommelingen kan het juist heel voordelig zijn om met de afschrijvingen te kunnen schuiven.
Koppel je die slangen aan de shovel en daarmee drijf je het systeem aan? Hoe gaat dan met afdekken dan, dan rijd je ook met de shovel mee?
+1
rommert14
@ronald-deutz-fahr alleen de hydrauliek aan de shovel, hij rijdt op de muur met behulp van twee lieren die hem voorttrekken, met afrollen hangt ie in de shovel.
@rommert14 dat is altijd zo, of is hij te bestellen met een eigen hydro unit?
rommert14
@ronald-deutz-fahr dat is altijd zo in de shovel moet hij toch, anders kan je hem niet van silo verplaatsen.
daan knol
@rommert14 moet je ook geen kleinere shovel hebben als jullie anders kan je hem niet beuren vol denk ik
rommert14
@daan knol nee klopt, de mais sleufsilo is 12x80 en daar kan de shovel hem met tussengiek niet meer beuren.
arjanvw
Hebben jullie ook achterwanden in de sleufsilo's?
rommert14
@arjanvw ja, in alle sleufsilo's zitten achterwanden, behalve die op de andere boerderij.
arjanvw
@rommert14 oké, dat is dus mogelijk met dit afdeksysteem. Gevoelsmatig is het lastig met water wat er eventueel opstaat met het tussentijds inkuilen als je lasagne kuilen maakt. Als je dan halverwege de muren bent en het zeil moet oprollen. Heb je er speciaal materiaal voor om eventueel gaatjes te herstellen of bv gat van de monsternemer?
oanejorrit12
@arjanvw Wij hebben dit systeem ook, en hebben geen achtermuur in de silo, en hebben een brede balk achter de trekker die tussen de silo door past en daarmee trekken we het kleed het land in als die open moet, en bij dichtmaken doen we de balk aan de andere kant eraan en rijden we met de trekker over de bult en trekken het kleed er weer over. Je hebt er spul bij om het kleed weer te maken als er een gat in zit.
arjanvw
@oanejorrit12 maw jullie rollen hem dus niet op, maar trekken het eraf. Bij ons zou dat niet gaan lukken, omdat wij een bomen singel achter de silo's hebben. Lijkt mij ideaal om alle snedes te verdelen in 2 silo's zodat je het jaar rond hetzelfde kan voeren en maar 2 kuilen open hebt. (Maïs en gras) alleen elke keer met kuilen 2 silo's ontdoen van plastic en slurven is niet te doen...
+1
rommert14
@arjanvw bij ons achter de silo's gaat het twee meter naar beneden, niet mogelijk dus om het land in te trekken, het water moeten wij eruit scheppen maar als de loonwerker goed z'n best doet valt dit wel mee.
oanejorrit12
@arjanvw Ah dan ist niet handig idd, hier ligt t land er achter, en is dit veel makkelijker dan opprollen. Als wij er van voeren dan draaien we hem op met de kraan, en daar verzetten we hem ook mee
rommert14
@oanejorrit12 hoelang hebben jullie het systeem nu?
oanejorrit12
@rommert14 een jaar nu, alleen kleden 2e hands gekocht maar dat had niet gemoeten
rommert14
@oanejorrit12 waarom niet? Wij hebben 1 kleed ook tweedehands gekocht.
oanejorrit12
@rommert14 ze zijn breder gemaakt, en het zijn een van de eerste kleden, en zitten te veel gaten in..
rommert14
@oanejorrit12 aha, dat probleem hebben wij ook een beetje met dat gebruikte kleed van ons, we hebben ook drie nieuwe waarvan 1 een gat in zit.
oanejorrit12
@rommert14 hoe oud is die gebruikte dan? Die bij ons gaat al richting de 10 jaar meende ik
rommert14
@oanejorrit12 oef, dat weet ik niet. Volgensmij nog maar een jaar oud, maar hij is verlengd en verbreedt.
@oanejorrit12 jullie hebben dus alleen het kleed en die oprol bok niet? Heb je daar foto’s van hoe dat in zn werk gaat als je voert? Hoe zorg je ervoor dat het kleed goed aan de kanten ligt bij het dichttrekken?
rommert14
@ronald-deutz-fahr het kleed moet je oprollen als je uitkuilt dus die heb je nodig.
oanejorrit12
@ronald-deutz-fahr uuhm, ergens tussen Rommerg z'n foto's staat een foto van een trekker met haspel in de hef, die hebben wij niet. Maar die je hier net niet op de foto ziet hebben we wel.
Kleed kun je tijdens het trekker wel n beetje sturen, en je moet met inkuilen een gootje maken waar de dikke waterslurf in komt en dan rolt die zelf naar de kant toe
@oanejorrit12 aha en die haspel in de trekker is een bewuste keus om die niet te kopen? Ik vind juist dat gesleep met het kleed zo vervelend met een lasagnakuil, met uitkuilen weinig werk van 😅
oanejorrit12
@ronald-deutz-fahr ja omdat dit goedkoper is 😛 en bij die haspel in de hef moet je zelf het kleed nog op en uitvouwen en dat hoeft met slepen niet. Maar hoezo vind je het vervelend werk? Je kunt het zittend doen 😛
@oanejorrit12 aaah zo.
Ja kan je zittend doen indd. Als je zo’n ding heb 😜
Nu werken we met doorzichtig onderfolie, dan kantkleden naar binnen vouwen en dan een zwart kleed erover. Dus al heelveel handelingen, dit jaar wel lang touw eraan gedaan en met de shovel het bovenste plastic met alle water er af getrokken, maar dat was omdat er toch een nieuwe laag plastic overheen kwam.
+1
rommert14
@ronald-deutz-fahr ja als je met zwart plastic gaat trekken rekt het uit en laat het zuurstof door, wij vouwen dus die zware kleden wel een keer op maar dan moet het wel met 4 man... Maar die zijn bij ons altijd wel beschikbaar.
oanejorrit12
@ronald-deutz-fahr Klopt idd, met zwart moet je dat niet doen nee, hier kantplastic naar binnen en dan het kleed erover en water erin

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo L70F ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!