Zondag, hooitransportdag. Kan mooi zo laden en lossen met de hefmast. Lift volledig omhoog en dieplader in de trekhaak onder de hefmast door. Geen gebrek aan een frontlift of frontlader zo al zou wat

Fendt 308 LSA

eicher4048driver
Zondag, hooitransportdag. Kan mooi zo laden en lossen met de hefmast. Lift volledig omhoog en dieplader in de trekhaak onder de hefmast door. Geen gebrek aan een frontlift of frontlader zo al zou wat aanhanggewichten wel makkelijk zijn. Of kan ik beter wat water in de banden doen?

Reacties

deutz dx 470
‘Wat’ water in de bande is niks, tis ofwel vol ofwel niks anders rijd da voor gene meter 🙈
eicher4048driver
@deutz dx 470 Das misschien meteen wel wat veel gewicht? Hoeveel liter water zou er in deze 420/70R24 voorbanden gaan? Dit is eigenlijk het enige werk waar die wat licht voor is. Mijn lely lotus 675 tilt die met gemak.
stephan-inter
@eicher4048driver 180 liter per band.
Zou zelf voor frontgewichten gaan
jammermaarhelaas
Ik neem aan dat je aan meer gewicht op de neus denkt vanwege de hefmast?
Ik zou het eerst gewoon even proberen, gewichten hangen of water in banden kan altijd nog.
Hier een Ford 6640 4WD met hefmast die kan hooi en kuilgrasbalen van 1,5m doorsnee gewoon zonder frontgewicht tillen. Zware kuilgrasbalen wel met frontgewicht (pakket van 450Kg)
eicher4048driver
@jammermaarhelaas Ja meer gewicht omwille van de hefmast met balenklem. 2 rechthoekige balen maat 80*90*150 kan ie goed doen maar bij grote maat rechthoekige balen of bij ronde balen is het met 2 tegelijk opletten. dus zo 100-150 kg wil wel wat afdoen denk ik. Waarom 2 balen tegelijk? Omdat het vaak niet mogelijkheden is om mett de wagen vlakbij de los en laadplaats te komen en anders moet ik te dikwijls op en neer rijden. (Heb bijna altijd hooi te verhandelen.)
jammermaarhelaas
@eicher4048driver

In dat geval, 2 balen tegelijk, dan is wat meer gewicht op de neus nodig ja. Scheelt flink in tijd ja.
fendt2
Het beste zou zijn om de mast dichter op de trekker te maken. Maar op de foto zie je eigenlijk al dat dit geen optie is. Heb ook een balenklem met hefmast. Heb die 10cm naar de trekker gebracht hierdoor kan hij wel 200 kg meer heffen.
eicher4048driver
@fendt2 op zich kan hij wel 15-20cm dichter op de tractor gebouwd worden maar dan zit ik inderdaad met het probleem dat de dissel van de wagen er niet meer onder past en dat hij dan wss ook tegen cabine komt. Het is niet dat het hefvermogen van de fendt te weinig is.
assink
Je zou er inderdaad voor kunnen kiezen om de mast tussen de heflatten te plaatsen ipv erachter als je mast niet al te breed is. Scheelt behoorlijk, als je de mast star achter de trekker hangt kun je eventueel een trekhaak aan de mast maken, moet je wagen wel geremd zijn. Anders kan de wagen de mast omhoog drukken.
stephan-inter
@assink fendt heeft dubbelwerkend hefarmen. Die druk je dus niet omhoog
fordt5110
@stephan-inter maar enkele van de 300 serie hebben dat
eicher4048driver
Ja dat zal de toekomst uitwijzen. Met deze dieplader zou dat gaan maar bij bv een gedragen platte wagen wordt dat moeilijk
Maar het zou idd kunnen want de mast is vrij smal. @assink
fendtjecis
Dat is inderdaad nipt onder de hefmast. Als je water in de banden zou doen, neem dan wel koelwater. Anders gaan de velgen roesten.
eicher4048driver
@fendtjecis water in de banden ga ik niet doen. Dan zit ik daar weer mee te kloten met trekkertrek dat ik slechte gewichtsverdeling heb of te veel weeg 😀 ik zoek wel een setje gewichten of maak een houder voor een ander soort gewichten.
fendtjecis
@eicher4048driver ik zou toch voor de gewone fendt gewichten gaan. 75euro voor een 45kg gewicht (wel een namaak!) Van 45kg is 7 het maximum dacht ik en bij die van 35kg mogen er 10 aan. (Niet dat deze bij 15 stuks gaan breken maar goed is dat toch niet)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!