4211 uren op net iets meer dan 13 maanden? Dat vind ik goed gewerkt! Maar nu werd het wel tijd voor een nieuwe motor ...Valtra S374 met JENZVandervelden bosbouw - Hamont-Achel (B)[url=http://agrofotog

Valtra S374

mike_v
4211 uren op net iets meer dan 13 maanden? Dat vind ik goed gewerkt! Maar nu werd het wel tijd voor een nieuwe motor ...

Valtra S374 met JENZ
Vandervelden bosbouw - Hamont-Achel (B)

Agrofotografie.be

Reacties

Andre150
Dan draait die trekker 6 dagen per week zonden onderbreking 13.49 uur per dag. Lijkt me tochwel erg veel
trean
@Andre150 dat is bijna 82 uur per week.
Als je met 2 chauffeurs in ploegendienst draait staat hij in het weekend stil.
Fendtpower312
@trean of 16,5 uur per dag.5 dagen is de week. Is wel vollepijp gaan.
Mdbm
@Fendtpower312 Lijkt mij niet geloofwaardig. Wat met verlofperiodes, feestdagen, onderhoud, ziekte,...
JDuitW
Uren kunnen best wel kloppen, ik weet ook 2 trekkers die meer dan 4500 uur per jaar draaien
fendt farmer309c
@JDuitW die uren zijn waar vandervelden zit hier in de buurt en die zijn bijan altijd aan het rijden met die valtra' op zondagen of s'ochtens vroeg je komt er haast altijd wel 1 tegen.
mike_v
@Mdbm, als de ene chauffeur verlof heeft, neemt de andere over. "Bouwverlof" doen zij volgens mij niet aan mee.
mike_v
Ze rijden met deze trekker trouwens zowat in heel België. Is niet zelden dat ze rondom Gent aan het werk zijn. Daarbij komt de trekker meestal ook iedere dag "naar huis". Vanaf +-2u rijtijd (tegen 60km/u), blijft hij op locatie als het goed is.
mike_v
@Fendtpower312, deze combinatie (hebben er twee) rijdt vrijwel iedere zaterdag.
mike_v
Eén, zeer gemotiveerde, chauffeur @trean 😉.

Sinds hij deze trekker heeft, is hij 2 dagen gaan werken waarop hij niet in deze trekker is ingestapt.
mike_v
Op 10 oktober 2018 was de trekker 1 jaar oud en had hij 3581 uren @Andre150. Ik ben op 1 december 2018 nog eens gepasseerd, toen had hij 's morgens 4211h.

Uitgerekend dus 11,7u per dag (bij 6 dagen op 7 werk).
Mdbm
@mike_v Hij werkt 52 weken per jaar 6 op 7 aan 11,7 uur per jaar. Feestdagen en verlofdagen heeft hij niet nodig. Pauze neemt hij ook niet. De machines hebben geen onderhoud nodig en er gaat nooit iets stuk. Dit geloof je zelf toch ook niet!
fendt farmer309c
@Mdbm onderhoud doet vandervelden meestal ter plaatsen onder middag pauzes of s'avonds en de machines komen bij hun volgens mij 1 of 2 keer per jaar naar huis voor groot onderhoud.
+3
mike_v
Moet ik vragen of de chauffeur een foto maakt van de motoruren @Mdbm? Eventueel met de kalender ernaast?

Ik zeg toch nergens dat de chauffeur geen verlofdagen neemt? Als de vaste chauffeur er niet is, neemt de andere enkele dagen over. Zoals ik zei, ze hebben twee van deze combinaties. Dit is "nummer 1", die wordt aan het werk gehouden. Als er iets aan de chipper is, dan komt de andere er even aan te hangen als die vrij is. Feestdagen zijn in België niet zoals in Nederland. Als de chauffeur wil, dan wordt er gewerkt om een beetje voorsprong te nemen op het schema.

Pauze; In het bos komen de vrachtwagens meestal niet. Dan is de carrier een 10-tal minuten weg om de containers te gaan wisselen. Dan ga je niet nog eens op de middag een half uur pauze nemen ...Weet niet hoe het bij jullie zit, maar als wij in het erwten of bonen seizoen zitten stoppen we ook niet 's middags. Tenzij de boer eten komt brengen. Maar dat is eerder een zeldzaamheid aan deze kant van de grens ... Daarbij laten wij de machines ook gewoon draaien tijdens eventuele pauzes. "Ze moesten maar eens niet starten", dat kost meer dan die liter brandstof en alles blijft mooi op temperatuur.

EDIT: Ik herinner me net trouwens wel dat het een ex demo trekker was, hij had ongeveer 100 uren op de teller staan als hij begon. Dus het zijn +-4111h. Maarja, dan zal je het waarschijnlijk nog steeds niet geloven 😆 🙄
+1
Mdbm
@mike_v Toch wel, nu geloof ik je wel 😋
Gavrie Willemsen
Wat was er mis met de motor?
mike_v
Wat er juist mis is weet ik niet @Gavrie Willemsen. Maar ze hebben twee van deze S374's, beide krijgen een nieuwe motor als het goed is.
fendt farmer309c
@mike_v ik denk gewoon slijtage als ze altijd voor die chippers hangen. Kan je beter een nieuwe motor steken als een revisie wat na een jaar of zo weer moet.
valmet6400power
@fendt farmer309c
Dat hoop ik niet, Valtra test de motoren uitvoerig. Zal wel uit voorzorg zijn misschien bij een andere Valtra ergens in de wereld iets losgelopen ofzo..
mike_v
Hoor net dat de motoren nieuwe bussen/zuigers/... krijgen @Gavrie Willemsen, op aanraden van Valtra zelf.
Gavrie Willemsen
@mike_v aha een modificatie dan.
valmet6400power
@mike_v
Deze trekker zal weinig kado krijgen op z’n werk denk ik 😅
RVM
Trekker is toch van begin ‘16?
mike_v
Deze is van 10 oktober 2017 @RVM. Maar de vorige was exact dezelfde 😉 .
T.Tanis
Mooie foto 👌
RVM
Staat al een paar maanden een Fendt 930 in stukken, van Vandervelden bij de plaatselijke Valtra dealer hier
fendt farmer309c
@RVM ja die Fendt heeft altijd aan de bosfrees gehangen tot een paar maanden gelden hebben ze hem voor de dieplader gezet ik heb ergens hore zeggen omdat de aftakas het niet meer deed. Misschien is hij daarom daar?
RVM
@fendt farmer309c Ik heb m niet van dichtbij gezien, kom er geregeld langs
fendt farmer309c
@RVM is er 1 met witte voorvelgen volgens mij
+1
geertyb0y
@RVM volgensmij staat die daar voor een vario revisie, kan het fout hebben
RVM
@geertyb0y zou goed kunnen! Kunnen ze dat bij de Fendt dealer niet??
geertyb0y
@RVM ik heb geen idee waarom die dan daar zou staan, ik weet alleen dat ze daar een variobak gingen reviseren
martijn1998
Heeft valtra geen modificatie op deze motoren? wij hebben ook een ex demo s374 op het werk daar is voor aankoop ook een andere motor voor gekomen.
mike_v
Kan zijn ja. Weet dat de motor niet aangerekend zou worden @martijn1998, enkel de werkuren komen op de factuur.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra S374 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!