hier is de schluter super 1500 tv toen mijn papa aan het bosfrezen was vroeger bij de loonwerker simons in hamont achel waar de schluter zich nu bevind geen flauw idee maar ik weet dat deze vroeger bij schluter gekocht is in duitsland toen verkocht aan een loonbedrijf pelckmans dacht ik waarmijn leerkacht die ik nu op  school heb mee heeft gewerkt en toen verkocht aan simons in hamont achel en toen na een tijd daar liggen werken in voorjaar en zomer geploegt en gecultiveert en in herfst en winter gefreest in de bos toen is de tractor naar nederweert verhuist een hij heeft 2 jaar geleden te koop gestaan  op oldtimerplus papa had gebeld voor hem te kopen maar we kregen hem niet aan de lijn en nu weet ik niet waar hij is gebleven zou het wel willen weten

Schlüter Super 1500TVL

Hier is de schluter super 1500 tv toen mijn papa aan het bosfrezen was vroeger bij de loonwerker simons in hamont achel waar de schluter zich nu bevind geen flauw idee maar ik weet dat deze vroeger bij schluter gekocht is in duitsland toen verkocht aan een loonbedrijf pelckmans dacht ik waarmijn leerkacht die ik nu op school heb mee heeft gewerkt en toen verkocht aan simons in hamont achel en toen na een tijd daar liggen werken in voorjaar en zomer geploegt en gecultiveert en in herfst en winter gefreest in de bos toen is de tractor naar nederweert verhuist een hij heeft 2 jaar geleden te koop gestaan op oldtimerplus papa had gebeld voor hem te kopen maar we kregen hem niet aan de lijn en nu weet ik niet waar hij is gebleven zou het wel willen weten

Reacties

+10
mf 6150
Leuk die geschiedenis erbij. Ik heb wel een tip voor je, gebruik punten en komma's, dat maakt het lezen een stuk aangenamer.
assink
@mf 6150
Inderdaad, is maar weinig van te maken op deze manier.
Staan nu 2 schlüters 1500 te koop in enschede op Facebook. 1 uit 76 en 1 uit 77.
+1
@mf 6150 ik zal er op letten 😂
fendt farmer309c
Loonbedrijf Simons uit Hamont heeft toch ook een Schluter 2000 of zoiets gehad en van die Mf kniktrekkers? Jammer dat het bedrijf niet meer bestaat.
+1
Schluterfan
@fendt farmer309c

Klopt, staat ook op TF met een haakarm. Ze hebben ook nog een 1250 gehad waar de motor later een nieuw leven kreeg in een andere Schluter.
@Schluterfan ja ik heb geweldige verhalen gehoort van de 1250 . dat simons die is gaan halen in munchen met de dieplader achter de camion en dat hij bij anton aankwam en dat de schluter nog niet gebouwd was en dat hij de 1250 zelf in elkaar heeft helpen steken . toen de schluter buiten kwam was de lak niet droog en de 1250 ging direct op de dieplader en hij reed hem naar hamont . toen aangekomen was de lak nog niet droog en hangende ze de schluter aan de mais hakselaar en hakselde mais toen de lak niet droog was de mais die ze toen hakselde bleef aan de lak kleven en is er niet volledig af gehaalt . en toen het straffe bij simons gebruikte ze veel MF.
maar daar konde ze bij MF niet mee lachen toen kwamen die van MF kijken naar de schluter
en zijde dat de is wouden proberen de schluter stil te krijgen maar het lukte niet ze haden met hakselen tegen 12 kmp met de handrem op waren ze aan het werk en de schluter hield niet op
. en zo kunnen de schluter mannen trots zijn op zijn merk . dat zij mijn papa hier ook met de 1500
mijn papa moest altijd frezen. en freezde hij vaak poesten en de deze stopte niet hij begon altijd te fluiten en te grommen maar mijn papa heeft nooit geambrieerd bij een poest 😂
+2
schluterman
Mooi beestje. En mooi dat je de geschiedenis ervan weet.
RVM
Is deze trekker in Nederweert opgeknapt, waarbij de cabine verwijdert is maar wel de Vierkante spatborden dr op zijn blijven zitten?
Man had ook een David Brown.
Schluterfan
@RVM

Van Bussel?
+3
Schluterfan
Trekker ziet er nu zo uit.

(klik om te vergroten)

Trekker ziet er nu zo uit.
+2
stijn-de-bock
@Schluterfan is heel mooi maar toch een beetje jammer dat die mooie cabine er niet meer op staat.
+4
Schluterfan
@stijn-de-bock

ik ben al blij dat de vierkante achterspatborden erop gebleven zijn. Tegenwoordig bouwen ze overal bij die oude types ronde spatborden op ☹ . Er zijn ondertussen al meer Schlüters met ronde spatborden dan dat er ooit uit de fabriek liepen...
@Schluterfan ja heb nog een foto van mijn papa dat die op de 1500 zit zonder kabin na opknapping
+1
Schluterfan
@schluter jan van samang

Die heb ik ook.
@Schluterfan aja jij heb toen je het laatst hier kwam heb je die boeken meegenomen daar staan die in dat is juist 😂
@Schluterfan toont wel machtig 😀
RVM
@Schluterfan heb dit nooit een echt mooie trekker gevonden, zo zonder cabine. Staat toch niet meer bij hem denk ik?
z6911
Top , fijn verhaal
fendt farmer309c
Loonbedrijf dewit uit kauwelille heeft vroeger ook nog een Schluter gehad van rond de 90pk zonder cabine waar ze zelf een Brill cabine op hadden gezet, de eigenaar zei laast met mais dorsen dat hij spijt had dat hij hem ooit verkocht heeft.
@fendt farmer309c ja ik denk dat je het hebt over de super 950 van gunter (AJK, kaulille)
en die is weg mijn papa heeft hem vroeger een keer gezien maar ik niet 😂
fendt farmer309c
@schluter jan van samang gunther heeft toch nooit een Schluter gehad enkel Fendt en heel vroeger een deutz dx zover ik weet. Vroeger heeft loonbedrijf dewit er 1 nieuw gekocht en die is aan een liefhebber verkocht maar niet aan gunther anders had Patrick dat wel gezegd.
+1
@fendt farmer309c ben haast zeker van wel AJK moet het nog is aan mijn pa vragen maar ik dacht van gunter
+1
fendt farmer309c
@schluter jan van samang van guther verwacht ik het niet, maar misschien zijn vader of broer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1500TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!