Foto van een Kramer 50'er versnellingsbak, en een ZF stuurbekrachtiging. De versnellingsbak telt 4 versnellingen laag, 4 hoog met een apparte hendel voor vooruit/ achteruit, hierdoor kan men 10% minde

Kramer U800

Kramer U800
Foto van een Kramer 50'er versnellingsbak, en een ZF stuurbekrachtiging.

De versnellingsbak telt 4 versnellingen laag, 4 hoog met een apparte hendel voor vooruit/ achteruit, hierdoor kan men 10% minder hard achteruit rijden als vooruit (65 km/u). De voorwielen konden bijgeschakeld worden (onder belasting), en sper kon ingeschakeld worden. Onder meerprijs was er een PTO/aftak-as mogelijk, wat bij ons er ook op zat maar bij de vorige eigenaar kwijt/kapot is geraakt, ook is de lier kwijt die er ooit op heeft gezeten.

De ZF stuurbekrachtiging word hydraulisch aangestuurd door een ZF hydrauliekpomp die aangedreven word doormiddel van 2 V snaren aan de motor. Door een impuls te geven aan het stuur zal de zuiger met een druk van 60 bar, doormiddel van een drijfstang, een "krukasje" om duwen om vervolgens een hefboom in beweging te zetten. Deze ZF stuurbekrachtiging is ondermeer gebruikt op MAN tractoren en Unimogs.

Reacties

+4
schluterman
Mooie interessante informatie 👍
+3
Kramer U800
@schluterman Bedankt! Daar doe ik het voor!
+2
schluterman
@Kramer U800 dat snap ik en ga zo door
+2
stijn-de-bock
Jij maakt er ook geen half werk van. Dat wordt een prachtige machine.
+1
Kramer U800
@stijn-de-bock Hahaha dat moet ook! We doen ons best 😀

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 en hebben de trefwoorden kramer , versnellingsbak , stuurbekrachtiging , koppeling/bak , kramer U800 en Kramer u800 allrad geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!