Foto van mijn klein Fendtje. Een 203 V II van 1986 met stuurbekrachting. Ligt een Deutz luchtgekoelde 3 cylinder in met 57 pk. Behalve dat hij zo'n halve meter is ingekort en de de 2 kleine blokken al

Fendt 203 V

eicher4048driver
Foto van mijn klein Fendtje. Een 203 V II van 1986 met stuurbekrachting. Ligt een Deutz luchtgekoelde 3 cylinder in met 57 pk. Behalve dat hij zo'n halve meter is ingekort en de de 2 kleine blokken als gewicht? achter de fronttrekhaak lijkt mij dat hij in nog volledig originele staat is. Exacte urenstand is onbekend omdat de teller stil stond op 219,8 uur. Maar die werkt ondertussen weer, dat lag gewoon aan een kapotte tellerkabel. Staat hier op breedspoor 1,4m maar kan zo op een 1m breedte gezet worden wat ook de bedoeling is voor de meeste werkzaamheden dat ik er mee wil gaan doen.

Reacties

fendt farmer309c
Mooi machine ga je er mini loonwerk mee doen, gazon inzaaien enzo?
+1
eicher4048driver
@fendt farmer309c ja gazon hernieuwing en groenonderhoud zoals bouwpercelen en moeilijk bereikbare kleine stukken klepelen. Handig voor van alles en nog wat ik kan hem thuis ook zo aan de hark, kipper, kliefmachine etc. zetten.
+2
arjanvw
Leuk trekkertje!
+1
eicher4048driver
@arjanvw vond ik ook, was dan ook meteen verkocht 😀
marcel-pek
Hele goeie en sterke trekkers. Wij hebben er ook 2
eicher4048driver
@marcel-pek wat kan die zoal heffen van gewicht?
marcel-pek
@eicher4048driver ja wat zal het zijn? De ingekorte uitvoering zal vast iets minder kunne tille omdat ie toch best wat korter is. De hefinrichting is echt beresterk van deze trekkers.
Fendt926Driver
@eicher4048driver ik heb nog wel een originele frontgewichten drager voor deze trekkers. Zelf heb ik er de originele 4 broodjes voor zitten.
En met mijjn holaras bezem van 2.2m breed in de hef blijft mijn trekker zonder gewichten net aan de grond . Met de 4 gewichten er voor bli jft hij super aan de grond
eicher4048driver
@Fendt926Driver De frontgewichtendrager is voor standaard fendt aanhanggewichten te kunnen dragen? Wordt die dan vastgebout met de 4 uiterste gaten? En die 'broodjes' worden vastgebout langs de gaten van de trekhaak met langere bouten ofwat?
+2
Schluterfan
Hij lijkt wel in de nieuwe Fendt kleurstelling?
eicher4048driver
@Schluterfan nee is nog gewoon de oude kleurstelling dat zal door de lichtinval zijn.
fendtjecis
Handig zo een, hangen de hefstangen even ver uit elkaar als bij die 308 of is deze aanpik smaller?
Fendt926Driver
@fendtjecis normaal staan deze op cat 1.
Een 308 op cat 2.

Dus smaller. Bij mij past de hef van de 203 aan de binnenkant op de pinnen van cat 1 (22mm dik) en niet op de buitenkant cat 2 (28mm dik)
fendtjecis
@Fendt926Driver ahzo, bij de meeste machines heb je toch wel de brede en smalle aanpik dus maakt het niet zoveel uit
eicher4048driver
@fendtjecis @Fendt926Driver De 308 en 203 hun hefarmen zijn allebei cat 2. De vanghaken van deze fendt 203 zijn cat 1. maar ik heb zowel bollen erbij met gatdiameter cat 1. als 2. Doormiddel van een stelbout die ook de vervanging is van stabilisatorstangen kan ik de hefarmen smaller zetten voor cat 1. machines. Enkel de derde punt die ik hierbij heb gekregen is cat 1. Dus moet ik ofwel één dezelfde draadstang vinden met cat 2. of een ganse cat 2. derde punt zorgen. Zie foto van de achterkant.

(klik om te vergroten)

+1
Leuk trekkertje

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 203 V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!