Labourier LD30 ,  motor  2 cilinder Piquand 2,2 ltr  30 pk , afgelopen week gekocht in Zuid Frankrijk , ik kon t niet laten .

Onbekend Onbekend

bas101
Labourier LD30 , motor 2 cilinder Piquand 2,2 ltr 30 pk , afgelopen week gekocht in Zuid Frankrijk , ik kon t niet laten .

Reacties

+1
basia
Wel iets aparts ; is het geen een cilinder met 2 zuigers ? ( z.g. gegenkolben motor )
+1
bas101
@basia nee deze niet , de dubbelzuigermotor heet daar CLM ( Compagnie Lilleoise de Moteurs ) lag als 2 cilinder o.a in de LD25 en LD35 maar zijn zeer moeilijk te vinden, ook deze LD30 is moeilijk te vinden .
bas101
Ik heb specificaties van deze LD30 als PDF document maar weet niet hoe deze hier te plaatsen , als ik m download krijg ik aks antwoord alleen afbeeldingen toegestaan .
basia
@bas101

Zo.n 25 jaar geleden heeft een broer van mij ook een Labourier uit Frankrijk gehaald ; dat was een dubbelzuiger motor .
Helaas is mijn broer in 2000 plotseling overleden en is de trekker verkocht .
Aan restaureren dus niet toegekomen ; was wel een leuk trekkertje zelfs met maaibalk meende ik ; was wel een behoorlijke klus geworden denk ik ook omdat de motor kapotgevroren was .
+1
bas101
@basia das een trieste berichtgeving , waarschijnlijk zal dat een 1 cilinder LDA of LD15 geweest zijn , daar zijn er aanmerkelijk meer van in omloop dan de 2 cilinders.
+1
Sojaboontje
Ziet er nog gaaf uit, zelfs de slinger er nog bij, alleen zon dynamo kan ik mij vreselijk aan storen.
+3
bas101
@Sojaboontje daar stoor ik mij ook aan , die gaat er dan ook af en wordt vervangen door een Ducellier gelijkstroom ,tevens wordt bekabeling wat netter aangelegd en t front uitgedeukt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!