Wanneer je iets niet los krijgt...... is het tijd voor zwaardere maatregelen.. Foto is geplaatst door Kramer U800 op 27-12-2018 om 18:04:20, met 24 reacties.

Kramer U800

Kramer U800
Wanneer je iets niet los krijgt...

... is het tijd voor zwaardere maatregelen.

Reacties

+1
yoohan
Tsja zo werkt het. Als je maar lang genoeg bent met je arm en je verlengstukje naar dop zo kort mogelijk is dan kijg je bijna alles wel los 😀
Kramer U800
@yoohan Ik heb alles los gekregen en alles wat geen zin heeft om los te gaan breekt af! 😀💪 Het afbreken is trouwens niet gebeurd. Bij de wielmoeren moest ik er met al mijn 60 kilo erop gaan staan, om vervolgens achter de velg, tussen de velg en het frame een hydraulische potkrik te doen. De velgen met band klapte om onze oren van de flenzen af!!! 😂
schluterman
Warm stoken
Kramer U800
@schluterman Was niet eens nodig, ik kreeg ze zo heel goed los. 👍🏻 Anders gaat de slijptol eroverheen!
Paar meter pijp doet wonderen, en dan zijn er 3 mogelijkheden, het schiet los, de dop klapt, of hij blijft nog muurvast zitten😅
Kramer U800
@Deutz-Fahr-Rijder Hahaha zo is dat! Ik heb deze 3/4 ratel gepakt. 3/4 dop en ratel gebeurd niet zo maar wat mee hoor, half duims wil nog wel eens breken. Deze ratel is overgens 1 meter lang dus daar ret je het wel mee.
@Kramer U800 wel een goeie ratel dan, wij pakken voor het breekwerk altijd een sleutel en dan de ratel pas pakken. Maar was die Kramer er zo slecht aan toe? Dat het geen heilige was had ik al wel begrepen, maar als je dit ziet...
+2
schluterman
@Deutz-Fahr-Rijder of als het helemaal niet meer inderdaad bij brekerwerk een hydraulische sleutel werkt super
+1
Kramer U800
@Deutz-Fahr-Rijder Een hele goede ratel voor het betere sleutelwerk! Nooit kapot gegaan al die jaren misbruikt te worden 😁 Dat deze Kramer heel slecht er aan toe is klopt. Deze heeft (aan de oranje kleur te zien) bij de gemeente in Duitsland gereden gelijkt na de aflevering. Daar heeft hij waarschijnlijk een sneeuwschuiver erop gehad en in de pekel gereden. Daardoor is alles zo erg vastgerot! Daarna is het voertuig naar Nederland gekomen (gemeente gebruikt hun voertuigen niet lang) en hier bij een boer gekomen die meeholp het circus ermee te vervoeren en nogal lomp was en geen onderhoud pleegde. Maar eigenlijk is alles best goed bewaard gebleven omdat er overal dikke laag zand met olie op ligt, wat werkt als een soort conserveringsmiddel. Alleen de pekel heeft alles in het begin zo vast laten rotten en later is er dus een "beschermlaag" overheen gekomen. Het frame is daardoor nog goed, maar zo'n halter (op de foto) waar geen olie en zand bij kon komen maar wel pekel is dus aangetast. Het frame, cabine, en wat andere onderdelen gaan allemaal naar de stralerij om vervolgens (misschien verzinkt) gespoten te worden. Maar een poedercoating is ook nog een optie. De kleine onderdelen doen we met de boormachine en een borstel. 👍🏻 Momenteel ben ik bezig om het frame helemaal kaal te maken voor de stralerij. De Deutz motor moet helaas nog even op zich wachten...
@Kramer U800 ja dat die oranje machines een zwaar leven hebben gehad kan je wel stellen, ik ben voor de grap een paar keer op een troostwijkveiling weesten kijken waar ook een paar van die oranje Unimogs stonden, die waren ook compleet rot. Zo zonde van je materiaal, dat zout, maar er is geen andere oplossing.
Is het beter om eerst de deutz de toen en dan het plaatwerk, als de deutz niet te redden is heb je het plaatwerk voor niks gedaan, of heb ik dat mis? Ik bewonder jouw restauratieproject echt heel erg.
+1
Kramer U800
@Deutz-Fahr-Rijder Dat klopt inderdaad, die Unimogs worden heel veel daarvoor gebruikt! Meestal van dat sneeuwschuiven is ook je koppeling helemaal op, wat bij onze Kramer ook het geval is. Al het plaatwerk, behalve de cabine dan, is al klaar. De cabine laat ik liever aan mijn vader over omdat hij meer ervaring daarmee heeft. De cabine bestaat uit veel rondingen en is 1 mm dun.
De Deutz ligt sinds mei al uit elkaar en is zeer slecht te noemen... Opzich zag de motor er nog heel net uit (compleet en niks stuk), maar alles zat onder de bagger, dus het schoonmaken is het meeste werk geweest 😅 Nu liggen alle plaatdelen en uitwendige delen mooi klaar in de grondverf om gemonteerd te worden. Maar bij het inwendige deel van de motor schrokken we ons rot, van kleppen die je heen- en weer kon halen tot krukaslagers waar de groeven erin stonden! Dat spreekt voor zich dus. Het motorblok moest dus helemaal uit elkaar en professioneel gereviseerd worden. Ik heb de motor thuis dus uit elkaar gehaald en we hebben een plan gemaakt of het nog wel rendabel was om te reviseren, uiteindelijk hebben we dan toch besloten om te reviseren omdat dit nog de originele motor, dit een speciaal blok is wat vanaf fabriek uit bij Deutz opgevoerd naar 2800 toeren, en omdat de waarde van het totale voertuig in complete staat weer zodanig is dat het loont. Het onderblok, krukas, en cilinderkoppen liggen nu bij een motoren revisie bedrijf. De krukas is getest (evt. krom etc.) en goed bevonden en hoeft alleen gepolijst te worden. In de cilinderkoppen zaten bij allen scheuren bij de voorkamer, deze zijn afgeperst en het kan geen kwaad. De klepgelijders en kleppen zijn nagemeten en alleen de klepgelijders hoeven nieuw. Voor de rest moeten de drijfstanglagers, krukaslagers, axiaallagers, cilinders, zuigers, zuigerveren, pakkingen en nog wat dingen vervangen te worden. Gelukkig is dit nog allemaal te krijgen 👍🏻 Ik had verwacht rond deze datum de motor met mijn pa weer in elkaar te zetten maar we moeten even rustig aan doen met omdat ik nu ook aan het lessen ben op de tractor voor het T rijbewijs en ik ben druk bezig met school, dus dat gaat volgend jaar worden. Versnellingsbak viel reuze mee (alleen even nagekeken) dus de Deutz motor is de grootste kostenpost, helaas! Maar voor een paar ruggen heb je dan weer wel een nieuwe motor die weer jaren mee kan!
@Deutz-Fahr-Rijder ik heb zo 2 doppen kapot gedraaid op de frame balken van de 130
Kramer U800
@Nick van Oosterhout Wat voor doppen?
+1
@Kramer U800 ik zal morgen heel even kijken in de werkplaats daar liggen ze nog
@Kramer U800 het zijn de zelfde doppen net als die jij hebt
Kramer U800
@Nick van Oosterhout Oooh! Doppen die je op een ratel doet! 😅 Die op de foto is een 3/4 (driekwart) dop 22 met 3/4 ratel. Maar hoe krijg je dat dan in godsnaam voor elkaar? Ik kan erop slaan, staan en met de 3/4 luchtsleutel erop gaan rammelen maar ik krijg ze niet kapot! Het eerste wat bij mij kapot gaat is de bout.
+1
@Kramer U800 maar @Nick van Oosterhout is wel gruwelijk sterk hoor😂💪💪
@Kramer U800 buis van 1,5 meter en dan er in eens met al je gewicht aan gaan hangen. en toen was het ineens een grote klap en toen was hij kapot. Het was ook geen nieuwe dop meer😁
@Kramer U800 en het was een 24 mm dop
Kramer U800
@Nick van Oosterhout Oké! Dan was het misschien geen top kwaliteit. Heb net even gekeken en wij hebben o.a. doppen van Hitachi.
@Kramer U800 wij hebben allemaal verschillende merken. we hebben meerdere sets.
Kramer U800
@Nick van Oosterhout Ja wij ook, Snap On enzo, maar over het algemeen is het wel goed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 en hebben de trefwoorden kramer , Sleutelen , kramer U800 en Ratel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!