Foto van een Fendt 310, bioknollen afleveren.. Geplaatst door Ritchie op 28-12-2018 om 14:28:48, met 16 reacties.

Fendt 310

Foto van een Fendt 310, bioknollen afleveren.

Reacties

MaxxuM4ever
Een 310 heeft geen load sense toch? Hoe doe je dat met de besturing, hele dag ventiel open? Mooie bak op Michelin XS, trekkertje speelt ermee denk.
Gavrie Willemsen
Load sensing heb je toch niet nodig voor de sturing? Dat is toch een eigen circuit dat op druk blijft staan....
MaxxuM4ever
@Gavrie Willemsen volgens mij heeft breston, Miedema ook, een open systeem. Dacht dat je bij breston met de stuurstang een ventiel bedient en zo met trekker olie de kipper Assen stuurt. Bij Miedema gaat dat elektrisch met een potmeter boven de trekhaak.
MaxxuM4ever
@Gavrie Willemsen Hoe is dat bij uw dezeure kippers dan?
Gavrie Willemsen
@MaxxuM4ever een eigen systeem dat je op druk moet zetten met een handpompje. Er zitten ook 4 manometers op. Dus volledig gesloten systeem.
fendtjecis
Die 3-asser vol krijgt die 310 toch nooit van het land?
+1
Ritchie
@fendtjecis

Ik ben niet op het land geweest met deze. Normaal staat de 818 er meestal voor, maar met deze combinatie hebben ze altijd gewoon uien en aardappels gereden hoor. Ik wil er mijn Landini ook nog een keertje voor hebben eigenlijk.
fendtjecis
@Ritchie ahzo, kipt deze op de aftakas of met een extra olietank? want met de standaard 20l kom je niet ver
MaxxuM4ever
@fendtjecis volgens mij aftakas. Je ziet voor die tank voor het linker wiel nog net een aftakas lopen en daarachter zit dan waarschijnlijk de oliepomp.
Ritchie
@fendtjecis

Hij kipt idd. op de aftakas. Prima systeem, alleen het zakken duurt eventjes.
MaxxuM4ever
@Ritchie komt dat door een vuile tank ontluchting wellicht? Lijkt me dat zakken toch snel moet kunnen.
Ritchie
@MaxxuM4ever

Geen idee, kan er nog wel eens naar kijken. Moeten em toch nog helemaal afspuiten en smeren enzo. Maar is dacht ik meestal wel een puntje bij kippen op de aftakas.

Overigens is deze kar 23 ton, de nieuwere die wat hoger zijn hebben een laadvermogen van 27 ton.
fendtjecis
@Ritchie zit volgens mij een veiligheidsklep tussen de retour. Slaat dicht als er iets gebeurd, waardoor die ook trager daalt volgens mij
+1
trean
@fendtjecis zo groot is de bak nou ook weer niet. Als je er een beco (super) 2600 naast zet is dit maar een kleine kipper. Denk dat hier ongeveer 16 ton aardappels ingaat en met 13 ton droge uien houd het ook wel op. 120 pk met een 18 tonner op tandem gaat prima. Dus 100 pk voor deze moet goed kunnen als het droog is.
+1
Ritchie
@MaxxuM4ever

De kruishendel zet je idd. gewoon vast naar links, dan kan de olie gewoon drukloos retour lopen. Of ie load sensing heeft weet ik niet. Met de 818 doen we het hetzelfde.

Ja leeg voel je er weinig van, vol ist bergop wel beetje zweten haha. Dan heeft ie wat minder te vertellen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 310 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!