Foto van een Deutz-Fahr Agroplus 95 zag deze week een foto dat het krap is om met de mengwagen id jongveestal te rijden #iknowthefeeling

Deutz-Fahr Agroplus 95

BEboer
Foto van een Deutz-Fahr Agroplus 95 zag deze week een foto dat het krap is om met de mengwagen id jongveestal te rijden #iknowthefeeling

Reacties

fendt308ls
Liggen daar bieten naast? Hoe was en snij/voer je die? In de mengwagen?
BEboer
@fendt308ls ja eerste jaar bieten ivm derde teelt en milcobel die vet beter betaald . Kuisen doe ik eigenlijk niet stonden op lichte grond en hangt vrij weinig grond aan.

Ik doe ze id mengwagen +-2200kg de contermessen in en 10min op 1000 toeren laten draaien dan 2 hoopjes van 1100 kg lossen vul de mengwagen en halfweg het laden 1100kg in scheppen voor de koeien. Ziet er verschrikkelijk uit als je die hoopjes ziet liggen maar ligt nagenoeg geen restvoer id krib en melken redelijk goed (vooral dikke melk) s'anderdaags schep ik de 2e helft erin.
fendt308ls
@BEboer Aha dat scheelt dat ze mooi schoon zijn. Het is altijd wel bewerkelijk bieten voeren maar geeft wel resultaat. Als je de ene 1100 kg die je direct voert er niet eerst uitdraaid maar gelijk meemengd wil zeker niet?

Hoeveel ha heb je daar liggen en hoe lang ga je ervan voeren? Vanwaar die derde teelt, geen derogatie of gewoon om uit te proberen?
BEboer
@fendt308ls lukt wel hoor die 1100kg maar heb de indruk dat ze beneden blijven zitten en NT goed gemengd zijn. In België ben je verplicht om 80% gras te doen om ad derogatie mee te doen. Heb dit jaar 1,7ha gezet volgend jaar wss hetzelfde voer tot het op is dan open ik perspulp kuil.
+1
nielsve
@fendt308ls wij hebben ze ook op lichte grond staan. Na het rooien draaien we de bieten op een grote hoop met de stordbak voor de aardappelen. Dan is de meeste grond er wel vanaf.

(klik om te vergroten)

Een oude bandlosser als bunker en zo de snijmolen in. Elke dag ff draaien en de koeien kunnen lekker smullen.
BEboer
@nielsve mooi werk 👍 ik heb niets om te snijden dus doe ik het met de mengwagen en bevalt me zitten nog 30% in de grote van grote aardappelen maar de rest is bijna perspulp. Enigste nadeel aan bieten is dat je frequenter het voer moet aanschuiven. Want ze gaan toch op zoek 🙈
nielsve
@BEboer klopt, ik doe 1/3 van de bieten in de mengwagen, en de rest gooi ik er s'middags en s'avonds voor het voerhek. Tis een beetje meer handwerk zo maar zo zijn de bieten toch over de hele dag verdeeld.
En in de winter hebben we er toch de tijd voor.
Vorig jaar hebben we de bieten bij in de perspulp ingekuild. Dit beviel zeer goed, maar dit jaar niet herhaald omdat we een deel voor een zeer goede prijs kunnen verkopen.
Dan maar wat meer perspulp in het rantsoen.
BEboer
@nielsve ik doe alles id mengwagen en los de voederwagen half in de ochtend en na het mzlkzn de 2e helft zo kunnen ze terug gaan zoeken 😂
+1
nielsve
@BEboer dat is ook een goede manier, maar wordt hier moeilijk.
Op onze mengwagen zit ook een stroblazer waar we 3x per dag een pak stro mee in het stal blazen. Dus dan moet de wagen in een keer leeg. Of ik moet 2x de mengwagen laden maar das me teveel werk

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agroplus 95 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!