Foto van een John Deere 8310R & case 1250 corn planter, zaaien 2015. Geplaatst door catfan55 op 30-12-2018 om 19:59:13, met 6 reacties.

John Deere 8310R

689 foto's van @catfan55

Foto van een John Deere 8310R & case 1250 corn planter, zaaien 2015

Kies voor grondgebonden!

Landbouwgrond te koop of te huur. Dagelijks nieuw aanbod met diverse percelen.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

105ls78
Wat een enorme stukken land.... is dat rechts een meer of zo?
+4
catfan55
@105ls78 Dit perceel is zo'n 90 hectare als ik het goed heb, Heb hier ook wel velden gezaaid van 400 hectare aan 1 stuk, dat zijn mooie hoeken.

In ons gebied hier is niks geregeld op gebieden van afwatering, geen sloten, kanalen, gemalen enz zoals we in Nederland gewend zijn. Door de glooiing van het land verzameld het water zich in de lager gelegen stukken. Het water wat je hier zit is allemaal smelt water van de winterse neerslag. We kunnen hier dus niet door zaaien maar vaak rond augustus is dat water allemaal verdampt. Als je goed kijkt kun je wel zien dat er aan de andere kant van het water tegen aan gezaaid is. Tijdens het zaaien in het voorjaar hebben we in de stukken zelf ook vaak kleine poelen met water staan waar we omheen moeten zaaien. afhankelijk van de glooiing het veld zijn dit er soms weinig, maar soms heel veel.
+1
105ls78
@catfan55 bedankt voor informatie heel leuk 😊👍
rommert14
@catfan55 erg leuk om te lezen, daar gaat het nogal wat groter als hier.
+1
catfan55
@rommert14 Maar die grote is ook nodig hier.

qua akkerbouw gaat het hier om kwantiteit, niet kwaliteit. In Nederland heb ik het altijd anders om ervaren, daar moet het maximale uit iedere m2 gehaald worden. De land prijzen zijn hier relatief goedkoop vergelijken met NL (zitten zo rond de 8-10.000ca$/hectare voor goede grond in deze regio, en de regio waar wij zitten heeft één van de hoogste land prijzen van de provincie) Alle grote machines kosten velen malen meer als in NL, maar per hectare of per ton graan kunnen we veel goedkoper werken door de schaalvergroting.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8310R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!