Foto van een Onbekend OnbekendVigolo diepwoeler. Foto is geplaatst door jordi 1455 op 11-01-2019 om 22:44:10, met 17 reacties.

Onbekend Onbekend

jordi 1455
Foto van een Onbekend Onbekend
Vigolo diepwoeler

Reacties

MaxxuM4ever
Mooi ding, wie verkoopt deze?
radium45
Ik heb ooit ook al eens zoiets nieuw gekocht maar dan van Kuhn. Zou bijna zeggen dat ze uit dezelfde fabriek komen.
langeslagdiesel
@radium45 vind het altijd een vreemde eend in de bijt zon voorloop woel. Over de werking twijfel ik niet maar het lijkt me toch erg zwaar en gevoelig zo zonder doorlopende balk en aftakas. Zou niet graag met buitenste poot achter een bonk puin blijven haken, denk dat je om een nieuw ken.
radium45
@langeslagdiesel Klopt, nu had de Kuhn een soort van brugdeel in de buurt van de middelste 2 tanden.
Dit is precies dezelfde als de voormalige Vogel en Noot. Er zijn na het faillissement ontwikkaars naar Italië gegaan. Wij hebben nog de Vogel en Noot. Is een degelijke machine, die trek je niet krom. Zitten breekbouten op de tanden.Hij kan nog uitgebreid worden naar 4 meter.
langeslagdiesel
Ben al geen fan van rechte tanden. Die willen de grond niet in als het echt hard is. Olifant tanden wel. Kom je met deze constructie in de achterbanden van de trekker lijkt me.
Michiel 6280
@langeslagdiesel dit is voor op zware gronden zodat je de grond niet gaat mengelen
langeslagdiesel
@Michiel 6280 ja het zal ze rede hebben. Maar als je de bovengrond niet naar boven duw hoe woel je dan met een rechte tand??dan is het toch net een mes wat je recht door de boter trekt. Ben je mijn inziens alleen maar aan het smeren langs de poten.je breekt niks op.
BjornV
@langeslagdiesel zware grond kun je niet echt breken zeker. Meer gewoon sleuf trekken in de ondergrond om water door te sijpelen.
@langeslagdiesel denk dat het je hard meevalt. Kunt de tanden heel stekend zetten. Werkt mooi icm de trekkrachtregeling.
langeslagdiesel
@MaartenMandemaker zou goed kunnen, geen ervaring mee. Weet wel dat ik op gronden aan de gang ben geweest met een rumpstad woel die er niet in kwam. Een wifo wel met olifant tanden. Niet dat dat nou zo super ging. Maar het ging.
Michiel 6280
@langeslagdiesel thuis gebruiken wij ook een wifo diepgronder en die heeft ook rechte tanden . En met die diepgronder komt het bovenste in brokken los maar van onderen trek je ook gewoon een sleuf om water door te laten denk ik.
geerts 88
Dit is toch ook niet bedoelt om diep te woelen? Meer voor de bouwvoor diepte. 30 a 40 cm. In combinatie met een andere machine erachter. Om een werkgang uit te sparen. Heb van de zomer met een agrisem zelfde principe als deze met daarachter een frees weiland om gefreest. Dat ging super. En is daarna meteen weer in gezaaid met gras.
SJB533
@geerts 88 Ik dacht ook, dat dit een bouwvoorlichter is 🤔
@geerts 88 Klopt max 50 cm diep.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!