Dumperen op een grijze zaterdagmorgen ...

John Deere 6230R met Joskin Trans-KTP 27/65
Grondwerken Geelen - Neeroeteren (B)

[url=www.agrofotografie.be]Agrofotografie.be[/url]

John Deere 6230R

Dumperen op een grijze zaterdagmorgen ...

John Deere 6230R met Joskin Trans-KTP 27/65
Grondwerken Geelen - Neeroeteren (B)

Agrofotografie.be

Reacties

stijn-de-bock
Niet lelijk die bumper.is dit nu verplicht of in de toekomst verplicht?
+1
mike_v
Verplicht niet @stijn-de-bock. Maar ik gok erop dat dat wel nog komt.
Daarbij heb je meteen een kistje bij voor wat klein gereedschap, altijd makkelijk.
jehan
@mike_v je ziet ze inderdaad steeds meer ..jaren terug hele discussie hier op tractorfan over een speciale bumper..en nu lijkt het de gewoonste zaak van de wereld
mike_v
Tja ik denk dat die discussie nog steeds gaande is @jehan (al dan niet buiten TF). In mijn ogen kan het zeker geen kwaad om eentje te hebben. Die argumenten van "je kan nergens meer fatsoenlijk binnendraaien" vind ik onzin. Oke, het zal wel eens voorkomen dat je in een bocht wat minder plaats hebt, maar in 95% van de keren zal je nog steeds ruimte zat hebben.
+2
jehan
@mike_v je hebt ze tegenwoordig zelfs me een rubberen schaaf er onder ..gewicht blok er bij enz enz .wil dr graag een hebben op mn werk
Jotke
@mike_v en @jehan

Wat mij betreft zijn dit de mooiste op de markt. Ik heb weinig met die dingen.

Feit is, hoe 't ook went of keert: d'r zen levens mee gered. 'T sta niet int nieuwsbericht maar in werkelijkheid is deze jongeman tegen de bumper gekomen. Been verbrijzeld maar verder goed vanaf gekomen.
omroepbrabant.nl/nieuws/2864125/…
+1
Albert Peters
Ik vind het niet lelijk en denk dat het veiliger is als de hef armen van een fronthef
mike_v
Helemaal mee eens @Albert Peters. Maar deze hangt eigenlijk nog wat te hoog in mijn ogen.
JD 6430 The Best
@mike_v Misschien dat de chauffeur hem wel omhoog heeft gedaan omdat hij nu in ruw terrein rijdt.
mike_v
In dit geval was het de straat oversteken en lossen @JD 6430 The Best. En zo modderig was het nu ook niet 🙈 .
nico7530
@mike_v Ik heb ooit ergens gelezen dat die op 40-50cm van de grond zouden moeten staan om op dezelfde hoogte te zijn als de bumper van een auto
mike_v
Zoiets zal het inderdaad moeten zijn om de auto mooi in het midden van de kreukelzone te raken @nico7530.
Sanderjd
Nadeel is wel, als dit verplicht wordt. Hoe ga je dan een gewichtblok erin hangen van bijvoorbeeld 2500kg, als je gewicht voorop nodig hebt?
stijn-de-bock
@Sanderjd goei vraag
MulderDeutz1
@Sanderjd Zijn van die zijflappen beschikbaar die hetzelfde effect hebben maar dan blijft de fronthef vrij om te gebruiken. Die zitten gewoon vast aan de hefarmen. Werkt perfect
+1
Sanderjd
@MulderDeutz1 Ja oke, maar dit zou dan eigenlijk betekenen dat je eerst het gewichtblok de auto in ramt en dan komen pas die zijflappen. Dan is het effect toch weg of zie ik dat verkeerd ?😂
mike_v
Deels waar @Sanderjd. Maar een 2500kg frontblok is meestal opzich al bijna zo breed als zulke bumpers 🙈 . Die boren zich sowieso al minder diep in een wagen kijk me.
+1
mike_v
2000kg versie is er al @Sanderjd. Denk dat als het ooit zover komt er ook nog wel zwaardere (en lichtere) modellen komen 😉.

tractorbumper.com/products/safetyweightplus/

En anders zijn er altijd nog de agribumpers. Kan je er eender welk blok voorin hangen.
BjornV
@mike_v ik denk eerder dat de bedoeling is van deze toestellen om een bescherming te vormen voor de voorwielen. Al je met deze bescherming een auto tegen kom gaan de wielen niet de kans krijgen om over de auto te willen rijden.
mike_v
Dat is inderdaad de hoofdreden @BjornV. Maar nu is het ook een "effe vlak" wat een impact geeft. Geen uitstekende hefarm.
jehan
Van de week zei me iemand ik vindt die bumpers voor aan de trekkers nogal aggresief over komen .ik kon me er iets bij voorstellen ..sommige bumpers stralen absoluut geen rust uit
hermanjohndeere
@jehan denk dat het wel zo overkomt bij de automobilisten. Hebben er sinds 2 weken op het werk ook eentje in de trekker voor de transporttank hangen maar automobilisten gaan veel sneller aan de kant. Wel makkelijk want dan hoef ik minder af te remmen en de berm niet in.
+1
mike_v
Quote Reactie van @hermanjohndeere:
... dan hoef ik minder af te remmen ...

Dat zal misschien wel een oorzaak zijn dat tegenliggers ze "agressiever" vinden 😆 .
hermanjohndeere
@mike_v haha das bij komend voordeel hoor. Doe wel rustig aan en ga met een volle tank gewoon de berm niet in. Heb tot nu toe nog maar 2 keer een gesprekje moeten voeren met een automobilist omdat die gene niet aan de kant ging.
+1
mike_v
Geef ik je gelijk in @hermanjohndeere. Zeker geladen moet je niet de berm in willen. Maar dat snapt de andere partij meestal niet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6230R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!