Versleten zuiger Hercules. Foto is geplaatst door Leo-same op 14-01-2019 om 22:01:49, met 22 reacties.

Same Hercules 160

3 foto's van @Leo-same

Leo-same
Versleten zuiger Hercules

Reacties

Leo-same
Op de foto zitten er 3 veren op de zuiger. Volgens de onderdeel tekening zijn het 4 veren. (ik weet niet of tekening wel klopt)
De onderdeel tekening is van de Hercules zonder intercooler. De Hercules van ons heeft een intercooler. De laatste Hercules trekkers zouden een intercooler hebben? Met andere woorden is er een verschil in de zuigers van de 1056PT en 1056 PTI?
wim-same
@Leo-same Kan jij de onderdelen tekening een keer plaatsen ???
Leo-same

(klik om te vergroten)

Is dit hetzelfde als in jouw boek?
+1
joop-same
@Leo-same De Hercules 1056 PTI heeft altijd een Interkoeler gehad, de 1056 PT industrie motor heeft zelfs een Interkoeler alles met Aluminium koppen.
De gewone P motor heeft andere zuigers dan de Turbo en Turbo Interkoeler.
Over je Same boek, de folder en verkoop PK 's en de Technische PK 's verschillen vaak een paar PK.
wim-same
De Same Hercules heeft volgens mij altijd een intercooler gehad en 4 veren op de zuigers. Volgens mijn gegevens heeft een Same Hercules altijd een 1056 PTI motor gehad, om aan zijn vermogen te komen. Een 1056PT motor is van een Buffalo 130 of een Trident 130. Een 1056 PTI motor heeft ook aluminium cilinder koppen en geen stalen koppen.
Leo-same
Ik denk dat de Hercules (1979-1982) de eerste Same is met turbo motor de 1056 PT. De Buffalo 130 en Trident 130 hadden een 1056P motor zonder turbo?
In de tekst van een boek over 50 jaar Same staat het volgende bij de Hercules:
"In 1982 power output was increased to 170 HP but as with other previous series this led to such a substantial set of improvements that Same decided to launch it as a new model known as the "Galaxy 170"which reprised the look and cab comfort of the "Laser" family.
The power increase was achieved with the aid of an intercooler"
Dus vandaar mijn opmerking over de intercooler. Ik weet alleen niet zeker of deze dan ook eerst nog als Hercules is geleverd.
Het lijkt er wel op dat er geen originele zuiger is gemonteerd @wim-same
wim-same
Ik heb het boek van de Hercules, dus ik kan het zo nakijken.
verwijderd
wim-same
@Leo-same Ik heb hetzelfde boek, en ik heb ook gekeken in het boek van de Tiger Six, Die heeft alleen maar een P motor, maar in het onderdelenboek is het dezelfde pagina tekening, alleen de cijfers zijn anders en de onderdeel nummers uiteraard ook. Ik kan in het onderdelenboek van de Hercules ook geen verschillende soorten zuigerveren vinden van verschillende serienummers. wel met drie verschillende maten naar gelang je bussen uitgedraaid zijn.
Leo-same
@wim-same Ok, bedankt! Ik zal eens kijken of de onderdelen nog te bestellen zijn.
+1
wim-same
@Leo-same Deze onderdelen zijn er nog wel. Nummer van de motor bij de hand houden. Dan kan Joop ook zeggen of dit een originele motor van een Hercules is. per slot past iedere 6 cilinder P-motor er in. zelfs die van een Tiger Six.
+1
casejxu
@Leo-same kan morgen wel even kijken op t werk eventueel?
Leo-same
@casejxu Ja, graag. Ik weet alleen niet waar je werkt. Bij mij op het werk heeft het weinig zin 😄
+2
casejxu
@Leo-same deutz fahr dealer. Daardoor ook toegang tot vele same delen.
+1
wim-same
@casejxu Kijk wel het motornummer na, want je zal dezelfde pagina krijgen als hierboven geplaatst.
casejxu
@wim-same staat er veelal wel bij welk type der besproken word. Hier ook hoop ik
+1
wim-same
@casejxu Ik woon op ongeveer één km afstand van de Deutz-Fahr dealer, dus ik weet hoe het werkt als je Same onderdelen nodig heeft, vooral van oudere typen, van voor de fusie me Deutz-Fahr. Dan kijk ik wel even graag mee op het scherm, want soms komen deze jongens er ook niet altijd uit. Overigens word ik wel altijd netjes geholpen met onderdelen die vanuit SDF geleverd kunnen worden. Ook onderdelen die niet goed blijken te zijn kun je gewoon terugbrengen zonder gezeur. Gewoon een prettige samenwerking. Voor oudere onderdelen word het moeilijker. Dan kom je toch op de specifieke SAME verzamelaars, SAME sloperijen voor de onderdelen, en enkele oude voorraden bij ex-dealers.
Leo-same
@casejxu Motornummer: 1056/PT*3826*
wim-same
@Leo-same Ik vermoed van een Buffalo of een Trident motor.
wim-same
Ik denk dat @joop-same jou hier wel meer over kan vertellen.
Leo-same
@wim-same Ok, ik zal hem nog een berichtje sturen.
casejxu
Dit plaatje vind je ook terug in onderdelen catalogus. Zuigertje compleet gaat al snel over 200 euro heen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Hercules 160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!