Foto van een Deutz-Fahr Meerdere, samen weer een paar balen hooi aan het verkleinen voor de droge koeien. Beetje teamwork voor de jongste en de oudste trekkers.

Deutz-Fahr Meerdere

Foto van een Deutz-Fahr Meerdere, samen weer een paar balen hooi aan het verkleinen voor de droge koeien. Beetje teamwork voor de jongste en de oudste trekkers.

Reacties

fendt farmer309c
Zo’n sticker van baijens mechanisatie hebben wij ook oude Pz maaier staan.
+1
@fendt farmer309c haha, dat zou kunnen, ze zijn nog steeds deutz dealer. Wel grappig, want jullie zitten in België toch?
fendt farmer309c
@Deutz-Fahr-Rijder we zitten eigenlijk net over de grens in Belgie deel van de percelen ligt nog in NL en een deel in BE maar vroeger zaten we in Nederland 500 meter over de grens.
@fendt farmer309c oh op die manier, maar de maaier is 2e hands voor jullie of hebben jullie hem zelf bij Bayens gekocht?
+1
fendt farmer309c
@Deutz-Fahr-Rijder nee ooit 2dehands ergens gekocht volgens mij.
Die ronde trommel is een hakselaar? Zelfde princiepe als een haybuster?
@ronald-deutz-fahr ja, die trommel is een hakselaar. Volgens mij is het idd hetzelfde als en haybuster, maar deze staat zeg maad en de haybuster ligt plat
@Deutz-Fahr-Rijder ja zo, watvoor capaciteid haal je hier ongeveer mee? En heb je er een grote trekker voor staan?
+1
@ronald-deutz-fahr pfoe, dat ligt sterk aan de zeef die je erin zet en hoe taai je pakken zijn. De balen die je op de achtergrond ziet waren er niet doorheen te krijgen, want dat was lang en taai natuurhooi wat al een eind buiten had gestaan. Ik zal het even aan pa navragen hoeveel pakken we ongeveer in een uur konden doen. Hier staat nu 150 pk voor.
@Deutz-Fahr-Rijder met de groffe zeef zaadhooi klein maken is 10 minuten per pak, en met de fijne zeef om zaagsel te maken duurt het 15 minuten per pak. En de 150 pk is wel ruim overbemeten hoor, maar dat is puur omdat we daar de oliestroom makkelijker van kunnen regelen voor het draaien van de trommel.
@Deutz-Fahr-Rijder oke duidelijk, verwerken jullie er veel hooi/stro mee? Alles voor jezelf ook ook loonwerk/handel?
+1
@ronald-deutz-fahr mwaa, we gebruiken ongeveer 1 pak per week van het koolzaadstro, dus 1x in de 6 weken de container volblazen (zie de andere foto). En het hooi verkleinen, maar dat is nu niet meer nodig, wanr het hooi is weer uit het rantsoen. En tot nu toe alles voor onszelf, geen loonwerk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz-Fahr en hebben de trefwoorden hakselen en hooi geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!