Foto van een Case IH Magnum 335 met John Deere 16 rij mais zaaier. Foto's uit 2011, het eerste jaar dat ik in canada was.

Case IH Magnum 335

Foto van een Case IH Magnum 335 met John Deere 16 rij mais zaaier. Foto's uit 2011, het eerste jaar dat ik in canada was.

Reacties

John k
Waarom ben je naar Canada verhuisd?
Mdbm
@John k Volg
John k
@Mdbm .
catfan55
@John k Prachtig land, veel kansen en mogelijkheden. Beter verdienen, rust om je heen.
Waarschijnlijk dezelfde redenen als jou...?
+1
johndeere6230
@catfan55

Inmiddels een echte Canadees zo te zien aan je profielfoto😜
+1
catfan55
@johndeere6230 dat was het enige wat ik zo gouw voor handen had 😀
casejxu
Quote Reactie van @catfan55:
Prachtig land, veel kansen en mogelijkheden. Beter verdienen, rust om je heen.

Heb met zelfde gedachten gestaan 7 jaar terug
Mdbm
@casejxu Maar alles achterlaten wat je hier hebt is toch ook niet evident.
casejxu
@Mdbm klopt. Daarom niet gedaan. Kwam toen een vrouwelijk iemand tegen waar ik nu mee samen woon en boer samen met vaders met onze 52 melkkoeien met een financieel gezond bedrijf. En hier heb ik alles.
JohnDeere5085
@casejxu groot groter grootst is ook niet voor iedereen, voor mij niet in elk geval....
+2
Ruben-Wind
@JohnDeere5085 dat hoeft in Canada ook zeker niet met melkvee.
Ritchie
@JohnDeere5085

In Canada heeft de gemiddelde melkveehouder 42 koeien meen ik, dat is in NL meer dan twee keer zo hoog.
casejxu
@Ritchie dacht iets meer tegenwoordig maar idd behoorlijk minder als in nederland
+2
Ruben-Wind
@Ritchie 89 is het nu, Vergelijk baar met Nederland dus alleen daar wordt tenminste nog geld verdiend.
+1
casejxu
@JohnDeere5085 nee hoor. Straks mooi 65 koei op 1 robot. En net als nu de kosten goed in de hand houden en waar mogelijk zelf werk uitvoeren
+1
John k
@catfan55 voornamelijk levensstijl, hier ook druk maar op een relaxte manier zeg ik altijd. Maar het is in Ontario iets hectischer dan in de wild West waar jij zit.
Verdienen doe je hier prima maar dat deed ik in NL ook...
In NL kon ik een huisje kopen , hier een flink huis met een grote schuur.
Tja, en als je eenmaal een kenniskring locaal hebt dan maakt het niet zoveel uit waar je zit.
Ow, het het vrijdag middag biertje bij mijn oude loonwerker, (werkgever in nederland) en de warme gehaktbal van de bazin worden nog wel eens gemist.....
catfan55
@John k vrijdag / zaterdag middag biertje is hier bij ons wel de standaard haha. Ik verdiende in NL ook goed. Hadden een eigen huis, mooie 2 onder 1 kap in een gezellig dorp. We hadden absoluut geen reden om weg te gaan. We hadden een mooi en goed leven in NL, maar Canada bleef toch altijd trekken. Toen toch de gok maar genomen in 2014 om te emigreren, en het was ook echt een gok. Ons huis verkocht, baan opgezegd en vertrokken naar Canada zonder ook maar enige zekerheid of we een verblijfsvergunning zouden krijgen. We hadden er een goed gevoel bij en gelukkig was dat gevoel juist en kregen we in 2016 de permanente verblijfsvergunning. Het heeft fantastisch goed uit gepakt voor ons. Ik heb een fantastische baan met veel uitdaging en verantwoordelijkheden. We wonen mooi, veel vrienden in de omgeving. En wat een rust en ruimte!

We kijken ook met plezier terug naar NL, en als we daar terug zijn op bezoek is het ook altijd leuk en gezellig, maar hebben nog geen seconde spijt gehad van onze beslissing om naar Canada te emigreren. Canada is thuis nu.
+2
MulderDeutz1
@catfan55 @John k In 2017 heb ik 3 maanden in Alberta stagegelopen. Toen ook echt gecharmeerd geraakt van de manier van werken en de rust en de ruimte. Echt heerlijk, heb er met heel veel plezier gewerkt. Overweeg soms wel eens een jaar er te gaan werken. Als ik dan terugdenk aan die lange ritten op de vrachtwagen, country muziek aan en de ondergaande zon krijg ik gewoon heimwee. Dan is het hier in NL toch altijd maar druk en hectisch
John k
@MulderDeutz1 het probleem is dat als je hier een jaar gaat werken dat je dan teveel gewend raakt aan het leventje hier.......
Ik heb zelf eerst 3 maand stage gelopen en later een jaar gewerkt. Tja , dan is het weer wennen als je terug in NL komt.
Laatste keer dat ik in Nederland ben geweest is inmiddels een jaar of 7 terug .
catfan55
@John k dat is helemaal waar wat je zegt. Wennen aan rust en ruimte is heel makkelijk, om dan weer terug te gaan naar het tegen over gestelde een stuk minder
John k
@catfan55 hoezo heb je voor Saskatchewan gekozen? Ik ben nooit verder dan Ontario gekomen...
catfan55
@John k Ik kreeg hier een goede baan aangeboden. Wij wouden in eerste instantie eigenlijk naar Alberta. Nu toch blij dat we hier zitten.

Ben nog niet verder oost geweest als manitoba, maar dat komt vanzelf wel 😀
John k
@catfan55 Die winters zijn zo lang bij jullie😃😃
John k
@catfan55 ben net ook een uur aan het sneeuw schuiven geweest

(klik om te vergroten)

rommert14
@John k bah, jij bent de voerman daar? Dan heb je een mooie baan op zo'n dikke nieuwe volvo
John k
@rommert14 smorgens voer ik en voor de rest alles wat er maar te doen is
rommert14
@John k aha, mooi werk dus

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Magnum 335 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!