Foto van een gewas pootaardappels beregenen in de poolse Weichsel-delta, zomer 2011.. Geplaatst door ronald73 op 28-01-2019 om 09:35:51, met 11 reacties.

Werktuigen Meerdere

Foto van een gewas pootaardappels beregenen in de poolse Weichsel-delta, zomer 2011.

Reacties

olro 61
Het zal daar verder in de zomer ook wel droog geweest zijn, toch nog een redelijke oogst gehad?
+1
ronald73
@olro 61 Even denken hoor, dat was al heel wat jaartjes geleden. Ik dacht dat het wel meeviel. Volgens mij beregende ik het toen voor een betere knolzetting.
mees-tijsen
@ronald73 Hebben jullie daar een zoetwaterbron ?
mees-tijsen
@ronald73 Ik lees nu pas dat het in Polen is 😀 Gelden daar andere regels voor beregenen ?
Nickvg
@mees-tijsen in andere delen van nederland mag ook beregent worden. Lijkt me dus dat het in polen dan ook mag.
mees-tijsen
@Nickvg volgens mij mag je in Nederland geen aardappels beregenen met slootwater ivm bruinrot. Maar kan het ook mis hebben
Nickvg
@mees-tijsen bij ons in de buurt mag je inderdaad niet beregenen ivm met bruinrot. Andere gebieden in NL mag je dacht ik wel gewoon beregenen met slootwater.
mees-tijsen
@Nickvg volgensmij mocht pootgoed in heel NL niet, maar consumptie op sommige plekken wel
trean
@mees-tijsen pootgoed moet met bronwater beregent worden, consumptie aardappels mogen wel met slootwater beregent worden.
ronald73
Dit is water uit de rivier Nogat dat via een kanalenstelsel met sluizen hier in de sloot komt gelopen. Aardappelteelt is niet zo intensief hier. Bijvoorbeeld op dit stuk land stonden voor de eerste keer (en voorlopig voor de laatste keer) aardappels sinds dat de polder bijna een paar honderd jaar geleden is drooggelegd. Bruinrot heeft in dit gebied niemand van gehoord, ondanks dat de planteziektekundige dienst hier wel op controleerd.
@mees-tijsen @Nickvg Officieel moet je in Polen ook een ontheffing hebben om te mogen beregenen. Voor die paar hectares die ik sporadisch beregende deed ik het zonder ontheffing.
Kijk, in andere delen van Polen zit je inderdaad met grondwater, beekjes, meren, plassen, enz. Als je daar ongecontroleerd de beregeningsinstallaties op los zou laten dan kan ik het nog wel begrijpen daar regulering voor nodig is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Werktuigen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!