Vandaag een dagje vrij gehad om eens wat vorderingen met de Hatz te maken. Pa heeft ook de hele dag geholpen, dus best wat opgeschoten.Hierbij fotoverslagje; vanmorgen eerst begonnen de aandrijfas tus

Hatz TL 13

hooidonk
Vandaag een dagje vrij gehad om eens wat vorderingen met de Hatz te maken. Pa heeft ook de hele dag geholpen, dus best wat opgeschoten.

Hierbij fotoverslagje; vanmorgen eerst begonnen de aandrijfas tussen de koppeling en de bak weer te monteren. Deze moet er eerst op, voor het koppelingshuis er op kan.

Reacties

+3
a3vandiejen
Netjes allemaal.
+3
Kramer U800
Nou lijkt alles op de foto mooier dan in het echt, maar ik denk dat ik me ogen uitkijk! 😀👍👌🏼
+2
eicher4048driver
Heel werk zo te zien! Wat was scheelde er aan de hatz?
+1
hooidonk
@eicher4048driver
Ja, als ik iets doe, wil ik het ook graag goed doen. Maar deze as loshalen was achteraf niet nodig geweest. Ik kon er niet achter komen of hier een keerring in zat, dus voor de zekerheid maar losgehaald.

Er mankeerde eigenlijk niet veel aan de Hatz, hij wordt nu met name opnieuw gespoten. Maar ik was er 20 jaar geleden mee begonnen om op te knappen en al die tijd heeft hij stilgestaan. Dus het was te verwachten dat met name de keerringen en lagers daar het meest van te lijden gehad hebben. Dus we zijn nu met name de keerringen aan het vervangen en maken hem intussen kaal. En daarbij komen we wel wat andere dingen tegen die aandacht vragen.
We hebben de trekker ergens anders schoongespoten met een stoomcleaner en daarvoor moest hij een eindje mee op sleeptouw. De volgende dag lag er een hele plas olie onder, wat uit een kapot gelopen keerring gekomen was. Dus die zijn na al die jaren stilstand echt wel slecht geworden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 en hebben de trefwoorden achterbrug en Restauratie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!