Foto van een Claas Orbis, de ontbrekende onderdelen waren binnen gekomen van de dealer dus ben begonnen met puzzelen. Na 2 seizoenen was deze Orbis toe aan een volledige rebuild. Hopelijk kan hij er n

Claas Orbis

catfan55
Foto van een Claas Orbis, de ontbrekende onderdelen waren binnen gekomen van de dealer dus ben begonnen met puzzelen. Na 2 seizoenen was deze Orbis toe aan een volledige rebuild. Hopelijk kan hij er nu weer 2 seizoenen tegen aan. Hier en daar war modificaties gedaan die hopelijk gaan helpen bij onze oogst omstandigheden

Reacties

GerbertXL
Het woord dat je zoekt is revisatie.
Hoeveel bunder heeft ie gezien?
Lijkt net een maaier, stelt niks meer voor als ie uit elkaar is.
catfan55
@GerbertXL haha dank je 😂 zo’n 4.000 hectare
radium45
@catfan55 2000 Ha. per seizoen?? Dan zal er aan de basismachine toch ook wel het nodige versleten zijn zoals slijtplaten in de invoer en pijp? Hoe houden de pletwalsen zich na zoveel ha?
+1
catfan55
@radium45 Wij hebben de Mad-Jag liners van claas in de hakselaars en deze houden zich fantastisch goed tegen over de standaard liners. Ze zitten er nu nog in en denk dat ze nog een seizoen mee kunnen. Zo niet dan vervangen we ze voor de mais. Heb de blaaspijp liners al wel een keer vervangen. Deze slijten heel hard. De KP rollen zijn nu ook versleten. Hier komen ook nieuwe rollen en lagers in. De kooi lagers worden vervangen, niet dat ze versleten zijn maar meer uit voorzorg.
radium45
@catfan55 Mad- Jag is dat wij hier kennen als Pemium Selectie?
+1
catfan55
@radium45 Dat zou goed kunnen. Hier zijn de delen bekend als Mad-Jag. Darnell Brothers uit Californie hebben deze liners ontwikkeld voor hun claas hakselaren en noemde ze "mad jag" Claas heeft dit van hun over genomen in 2012 meende ik. en vanaf toen waren de hakselaars af fabriek te bestellen met die liners.

Voor bedrijven die veel suiker rijk gras hakselen zijn ze niet ideaal want ze plakken koeken veel sneller aan als de standaard liners. Wij hakselen nagenoeg geen gras dus voor ons werken ze heel goed. Onze bevinden zijn dat deze zeker 3x zo lang mee gaan als de standaard claas liners die ze in de hakselaars monteren.
radium45
@catfan55 Heb je een link naar die delen want ik kan hier zo snel niks vinden via google
+1
catfan55
@radium45 het is inderdaad de premium waar jij het over had, staat bij ons bekend nog onder de oude naam.

claasofamerica.com/product/forage-harvesters/…
+3
mike_v
Revisie of restauratie @GerbertXL, maar revisatie? 🙈
+1
GerbertXL
@mike_v Ha verrek ja.
En als het enkel een likje verf is kun je het verviseren noemen.
RobVolvo
@GerbertXL Reviverven 😀
+1
CaseCS130
@GerbertXL Vroeg aan het drinken in het weekend? 😂

revisatie
heeft geen uitgebreide woordinformatie.
Ook op encyclo.nl zijn geen resultaten gevonden voor `revisatie`.

Deze woorden staan wél in de database:
• rafactie • refactie • roerbakte

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Orbis ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!