Foto van een Schlüter Super 850. Foto is geplaatst door roscho op 03-02-2019 om 23:52:15, met 25 reacties.

Schlüter Super 850

roscho
Foto van een Schlüter Super 850

Reacties

+5
roscho
Hij heet eigenlijk Super E6400V. De E staat voor Export. Met de Duitse meting (DIN) heeft hij 85 pk, met de in Nederland gehanteerde SAE-meting 100. In Duitsland verkocht als Super 850.
Na een koprevisie was de motor er weer bovenop, met de rest ben ik nog bezig (lange-termijnplanning).
schluterman
@roscho welk bouwjaar is hij
+1
roscho
@schluterman Ingeslagen jaartallen 1973 en 1974, in Nederland verkocht in 1975. De geschiedenis:
Heeft voor het eerst gelopen in de NOPolder (akkerbouw), daarna vanaf plm. 1980 loonwerk bij mijn zwager, waarbij ik hem regelmatig hielp. Ingeruild rond 1990 voor een 1500 special bij Koop van de Wal, toen een tijd onder de horizon verdwenen. Rond 2008 aan losse onderdelen opgekocht door een Fries die er trekkertrek mee wilde doen. De bak was toen kapot, de Fries heeft er een bak van een 1250 ingezet. Trekkertrek was geen succes vanwege de vloeistofkoppeling. In Friesland vonden we hem, blauw geschilderd en afgebladderd, onherkenbaar ook vanwege de grote wielen en de zaken die eraf gesloopt waren. Hij is lopend vanaf Sneek naar de Achterhoek gekomen zonder problemen en sinds plm. 2010 ben ik er, met regelmatige hindernissen, mee aan het opknappen. Zo is bijvoorbeeld bijna alle bekabeling vernieuwd.
Toevallig heb ik er vandaag 2 nieuwe remhoofdcilinders opgezet en de remmen afgesteld. Hij remt nu ook weer goed en langzamerhand zou ik er een keer mee de weg op kunnen. Het is puur een hobbytrekker, ik heb er zelf eigenlijk geen werktuigen voor.
+1
Schluterfan
@roscho

Aha nu je xegt dat hij blauw was gaat er een lampje branden.
+1
roscho
@Schluterfan Zo zag-ie er in 2009 uit.

(klik om te vergroten)

Schluterfan
@roscho

Ja das de trekker die ik in gedachten had.
a3vandiejen
@roscho Prachtig, mooi hoor.
+1
Fendt926Driver
Mooie tuf.
Je bent nog bezig?
Zie hem er zo best wel volledig bij staan
Lijkt mij een 852 of een van de laatste 851
+1
schluterman
@schluter jan van samang dit is een 852 zelfde als mijn super 850v
@schluterman fgnr van jou 852 ik hou het bij 😂
roscho
@schluter jan van samang Waar kun je dat aan zien?
@roscho shassic nummer staat dat dus dit is een 852 bauhrei , en dan volgt er het productie nummer
roscho
@schluter jan van samang Dan is 't inderdaad een 852.
@roscho ja en daarna staat er het productie nummer he dus welke van de 83 het is
Schluterfan
@roscho

Kan je op 2 plaatsen vinden. Op het chassis boven de vooras staat in de balk waar de motor ingebout is een nummer geslagen. Bij jou begint dat met 85 als het een 850 is. Zou 852 kunnen zijn die jij hebt, alleen ga ik nooit alleen op cabines af,aangezien die er ook achteraf op gekomen kunnen zijn. Ooit wel een Super gezien met Super Silence Kabine maar met oud dashboard.

Normaal staat er op de chassisbalk ook een zwart plaatje met daarop Anton Schluter Motorenfabrik Munchen. Daar staar bij FgNr ook het serienummer. Op dat plaatje kan je ook vergelijken of de originele motor er nog in ligt. Helemaal sluitent is dat niet, omdat er soms motoren tijdems de garantieperiode vervangen zijn. Dat staat echter wel op de machinekaart vermeld.
Schluterfan
@Schluterfan voorbeeld

(klik om te vergroten)

Voorbeeld van zon plaatje
+2
a3vandiejen
Prachtig.
+4
olro 61
Het is nu al een hele mooie Schlüter, succes met de verdere afwerking!
+1
roscho
@olro 61 Dank je, we doen ons best.
Schluterfan
Op een andere manier herken ik de trekker, had deze ooit grote werklampen vooraan het dak? Veel succes met de verderzetting van de restauratie!
roscho
@Schluterfan In "onze" tijd had hij alleen werklampen bovenaan de cabineruit en achterop het spatbord. Wat anderen na ons erop gezet hebben, weet ik niet. Nu zitten zowel voor als achterop 2 LED-werklampjes.
+4
roscho
Hier is-ie nog een keer.

(klik om te vergroten)

+4
a3vandiejen
@roscho Daar mag je gerust een gewone foto van plaatsen hoor, heel mooi.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!