Foto van een Deutz DX 140. Foto is geplaatst door deutz 13006 op 04-02-2019 om 23:17:48, met 20 reacties.

Deutz DX 140

deutz 13006
Foto van een Deutz DX 140

Reacties

+2
deutz913
Hij is echt mooi geworden
martijn805
Wat voor maat/merk banden achterop?
deutz 13006
Dankjewel! 710/60 R42
martijn805
@deutz 13006 ahhh zoiets dacht ik al!! Super bandjes! Michelin?
+1
KlaasM
Machtige machine!
a3vandiejen
Schitterend.
walker1
Ziet er bijna als nieuw uit! Die achterbanden vind ik niet mooi staan, net iets te groot naar mijn mening, maar verder echt mooie trekker!
+2
deutz 13006
Michelin Xeobib zijn het. Bedankt voor de reacties!
+1
olro 61
Prachtige trekker, maar waarom gekozen voor die grote maat achterwielen?
jehan
@olro 61 waarom miet denk je
deutz 13006
Deze keuze is gemaakt omdat het net past onder de spatborden en ik ga er trekkertrek wedstrijden mee rijden in de 7500 kg klasse, er komt nog dubbellucht 380/85 R46 bij naast en moet alles eruit halen omdat de meeste andere collega's 4wd aan kunnen zetten in deze klasse.
bartjuh
@deutz 13006
Kan je met kleinere banden niet meer koppel op de grond overbrengen? Kracht x arm zeg maar?
walker1
@bartjuh Dat koppel komt voornamelijk door het kiezen van de juiste versnelling. Met grotere banden kan je net wat sneller rijden, maar in de hoogste versnelling scheelt dat hooguit 2 km/h. In een versnelling waar je trekkertrek mee rijd misschien 1 km/h. Hogere band heeft in de lengte wel iets meer contact oppervlak met de ondergrond, maar ook dat is een klein verschil met een iets kleinere band. Voor meer contact oppervlak heb je meer aan de breedte/dubbellucht.
ljdekker
Kleinere banden trekt vaak wel beter.
walker1
@ljdekker Bij een kleinere velgmaat, dus 38 ipv 42 inch, kunnen er wel brede banden met hoge wangen op, die dus met lage druk ook verder kunnen platten en dus hogere contact oppervlakte.
ljdekker
Wat een prachtige trekker! Die achterbanden staan wel, maar dat moeten er eigenlijk ook grotere voorbanden onder. Ik snap de redenatie. Hoe heb je die gewichten er aan gemaakt, met een balk onder de trekker door? Is het motorblok etc wel in de goede kleur gespoten? Lijkt me aardig donker.
+1
deutz 13006
Door de grote van de band is het contactvlak idd groter, had ook kunnen kiezen voor 710/75 R38 deze zijn even hoog en meer band maar hier zakt de trekhaak ook lager tijdens het trekken en hoe lager de trekhaak hoe minder druk op de banden, vandaar de keuze naar 42inch.

De moedergewichten zitten aan steunen die aan de zijkant van de trekker bevestigd zitten.

De kleur is wel blauw, het lijkt donkerder door de foto, ben zelf heel kritisch over juiste originele kleuren.
ljdekker
@deutz 13006 Dat van mij is achteraf tocht iets te donker, spatborden en cabinestijlen. Voor het mooie zou eigenlijk alles nu in dezelfde kleur gespoten moeten worden. Heb de rand die over de motorkap loopt ook in die kleur gespoten. Ik had er een sticker voor maar die ben ik kwijtgeraakt. Ik heb voor de bevestiging van de gewichten zelf een steun gemaakt en het moederblok min of meer nagemaakt.
frank857
Heeft u mischien de laknummers van de kleur die op de velgen zit? het lijkt een tintje donker dan orgineel staat hem wel erg mooi!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz DX 140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!