Op de GDSF 2012.als je deze combinatie op de heuvel ziet rijden....... Foto is geplaatst door stijn-de-bock op 15-02-2019 om 07:07:38, met 14 reacties.

Oldtimers Stoomtractor

2.474 foto's van @stijn-de-bock

stijn-de-bock
Op de GDSF 2012.als je deze combinatie op de heuvel ziet rijden......

Reacties

+2
MF 2725
🚜🚜🚜💪💪💪😃
+1
Kramer U800
Kippenvel als je daar staat...

Veel sterker dan 5 diesel tractors bij elkaar!
+1
Fendt926Driver
@Kramer U800 5 dieseltrekkers met dezelfde pk s of 5 dieseltrekkers met hetzelfde gewicht??

5 keer steiger panther kniktrekker van 20 ton per stuk gaan dit ook op hun sloffen doen
+4
stijn-de-bock
@Fendt926Driver klopt wel wat je zegt,maar dit geeft een ander gevoel,,geluid, en dit is antiek.100 jaar geleden konden ze wel al wat.
+2
Kramer U800
@Fendt926Driver Daar ben ik het ook wel mee eens. Maar stoom stopt nooit, het koppel is zo immens hoog dat deze machines nooit zullen stoppen. Al zouden ze 1 stoomtractor ervoor zetten in zijn 1e versnelling zou hij het nog trekken. 1 stoom pk is veel hoog dan 1 pk. Als je maar genoeg stoomdruk hebt blijft je zuiger heen- en weer gaan.
valmet6400power
@Kramer U800
Maar die zuiger stopt toch wel een keer op stoom? Of? Geen ervaring ermee in ieder geval!
+1
Mdbm
@valmet6400power Ja, als hij de zuiger niet meer in beweging kan houden speelt hij zijn druk kwijt via een overdrukventiel. Ik zou ook wel eens willen weten hoeveel koppel zoiets heeft.
+3
stijn-de-bock
@Mdbm door het meestal bewust te scherp afstellen van dat ventiel zijn er 100 jaar geleden zeer zware ongelukken gebeurt.als de boiler ontploft zijn de gevolgen niet te overzien.
+1
Kramer U800
@stijn-de-bock Je rijdt inprinciepe op een bom inderdaad.
+1
Kramer U800
@Mdbm Via de zuiger zit er geen overdrukventiel op je machine. Het overdrukventiel zit op het cilinderblok en gaat open als de druk in de ketel te groot word.
+1
Kramer U800
@valmet6400power Het houd natuurlijk een keer op! 😉 Kijk maar eens op YT onder de naam: steamtractor, Steam traction engine, daar zie je hoeveel koppel zulke machines hebben! We hebben zelf ook 2 model Stoomtractoren, één van schaal 1:2,5 en één van schaal 1:3. Als je ver wil komen met zo'n machine moet je een groot en zwaar vliegwiel hebben met een krukas met een lange slag, en een compound cilinderblok (2 cilinders). Zolang er maar stoom voor de zuiger komt gaat hij als maar vooruit.
+1
valmet6400power
@Kramer U800
Bizar! Wat een tank, voor die uitgaat dan heb je wel wat nodig!
+2
a3vandiejen
Mooi gezicht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Oldtimers Stoomtractor ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!