Foto van een Landbouw miniaturen 1:32 International 633 met melkkar. Deze was  van Boerderij Knijnenburg uit Wassenaar, beter bekend van de camping. Het is een verre herinnering, de kar moet er ongeveer zo uit hebben gezien, maar zeker weet ik het niet, ik zie het nog vaag voor me. Hij melkte niet in een verrijdbare melkput zeg maar. Heb maar één foto op internet kunnen vinden wat er iets op moest lijken, dus die heb ik maar ongeveer nagemaakt. Trekker stond al op mijn profiel, kar in geheel zelfbouw.

Landbouw miniaturen 1:32 International

Foto van een Landbouw miniaturen 1:32 International 633 met melkkar. Deze was van Boerderij Knijnenburg uit Wassenaar, beter bekend van de camping. Het is een verre herinnering, de kar moet er ongeveer zo uit hebben gezien, maar zeker weet ik het niet, ik zie het nog vaag voor me. Hij melkte niet in een verrijdbare melkput zeg maar. Heb maar één foto op internet kunnen vinden wat er iets op moest lijken, dus die heb ik maar ongeveer nagemaakt. Trekker stond al op mijn profiel, kar in geheel zelfbouw.

Reacties

+1
a3vandiejen
Prachtig, met ongeveer zo,n zelfde melkkar ging ik vroeger ook mee melken bij een boer hier.
chris33
@a3vandiejen O, das ook toevallig dan?! Heb je daar misschien nog een foto van. Misschien dat ik nog iets moet aanpassen. wat ik al beschreef kom ik er nergens foto's van tegen. Deze boer melkte ook niet met een verrijdbare melkput, dus hoe het precies gegaan is weet ik niet. Maar aan jouw reactie te horen kom ik aardig in de buurt met het model haha.
a3vandiejen
@chris33 Ik heb er geen foto van jammer genoeg, maar de kar had dit verschil met deze kar dat het horizon tale planken had aan twee kanten waar de wielen onder zaten. Wij gingen daar op zitten. Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Het gedeelte met het melktankje lijkt er sprekend op.
En zat nog een lange zwarte dikke slang bij die van de kar naar de doorloop wagen liep voor lucht.
a3vandiejen
Deze kar lijkt er op..

(klik om te vergroten)

Bij google in typen....doorloopwagen melken, dan vind je deze.
+1
chris33
@a3vandiejen Ja zoiets ben ik wel een keer tegen gekomen op google. Lijkt ook een logisch principe. Maar deze boer melkte niet met zo'n doorloopkar, dus dat was zo lastig om voor te stellen hoe hij dan gemolken had. Een paar koeien aan de kar vast binden ofzo? Ik heb geen idee. Als ik het niet vergeet zal ik je van de week eens die foto laten zien wat ik als voorbeeld heb gebruikt. Weet niet of die ook bij een doorloopkar is gebruikt.
a3vandiejen
@chris33 Aan de ring melken noemde wij het vroeger, de koe met een koek mee nemen naar de kar en met een ketting vast zetten

(klik om te vergroten)

Zo heb ik ook nog gemolken...
+1
chris33
Haha, mooi man! Ja misschien had hij ook wel zo iets. Wordt me gelijk een stuk duidelijker.
a3vandiejen
Graag gedaan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landbouw miniaturen 1:32 International ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!