zie hier mijn amigo 20xl, achter een Deutz DX 90. een week geleden een nieuwe as erachter gebouwd, in plaats van eronder. de oude as was gebroken. daarnaast een tweede frame gebouwd voor de verhoogde

Schuitemaker amigo

MRVNDT
Zie hier mijn amigo 20xl, achter een Deutz DX 90. een week geleden een nieuwe as erachter gebouwd, in plaats van eronder. de oude as was gebroken. daarnaast een tweede frame gebouwd voor de verhoogde opleegdruk. 23 jaar oud de amigo.

Reacties

+1
Grappig gemaakt
+2
Gavrie Willemsen
Mooi verhaal. Ik hou van verhalen bij foto’s en zeker wanneer oudere machines nog volop worden ingezet om de boterham te verdienen... 👌🏻👌🏻
newholland6640
Mooi. En waarom op deze manier als ik vragen mag?
+1
MRVNDT
@newholland6640 wat bedoel je precies? Ik had nog steeds de nieuwe as in het magazijn. en als hij eronder was gekomen, zou de wagen te hoog zijn om hem in geval van nood met de minishovel te laden. anders heb ik er een wiellader voor. Mar die is oud en vak defekt.
+1
Fendt926Driver
En achteruit rijdend kun je veel mooier manouvreren.
Omdat je een iets langere wielbasis hebt
MRVNDT
@Fendt926Driver ja, precies. hij is niet zo gevoelig bij het achteruitrijden. maar ook minder manoeuvreerbaar bij het draaien. de grote wielen zijn mooier op grondhobbels dan de kleine.
@MRVNDT ik vind het welmooi. Wij hebben vroeger ook altijd geprutst met die schuitemakers en ze waren altijd stuk, terwijl er genoeg goede onderdelen aan zaten. Uiteindelijk toch maar weg gedaan maar voor de handige harry is het wel een lwuke uitdaging deze voerwagens om te bouwen tot iets wat praktischer is en minder vaak stuk gaat
Fendt926Driver
@bernard-vant-klooster het bedienen van de machine is bepalend voor de levensduur.
Op tijd en plaats toch de ruif voor de wals zetten
Bodemketting op optimaal en niet standje maximaal.
Zie ook wel trekkers zonder doordraaiende aftakas ervoor. Bij omschakelen voor naar achteruit gaat aftakas uit en hydro blijft lopen. Gaat het ook niet beter van...
Baltus_steyr
@MRVNDT Je laadt de voerwagen altijd met de mini shovel?
+1
Fendt926Driver
@Baltus_steyr hij wordt in ieder geval altijd geladen want de achterklep is vastgemaakt op deze positie
+2
MRVNDT
@Fendt926Driver
de achterklep is maximaal in de afbeelding geopend. maar je kunt ze nog steeds hydraulisch naar voren kantelen, zodat de rest van het voedsel op de grond valt.
+1
MRVNDT
@Baltus_steyr nee, alleen als de wiellader kapot is. hebben ook een goede voorlader op een JD 6510, dus de voeding is altijd mogelijk.
MRVNDT
Bodem heft Andacht nodig maar anders werkt het wagen tot nu vrijwel mooi !
Misschien nog iets Hoogte toevoegen voor 10 kuub. Nu zo 7,5 kub

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker amigo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!