Heeft er iemand enig idee wat dit is? Het zit tussen de hydrauliekleidingen naar de hoofdcilinder van het Containersysteem. Aan beide kanten zit een regelschroef.

Peecon Cargo

Mdbm
Heeft er iemand enig idee wat dit is? Het zit tussen de hydrauliekleidingen naar de hoofdcilinder van het Containersysteem. Aan beide kanten zit een regelschroef.

Reacties

radium45
Is dit een haakarm met 1 of 2 cilinders?
Mdbm
@radium45 1 cilinder
Een volle container grond kan ik niet afkippen, tenzij hem eerst naar achter te schuiven.

@schluterman Heb jij het uwe daar bijgeschroeft?
schluterman
@Mdbm ik heb de mijne inderdaad op het maximale gezet. Het is eigenlijk een cargo 13000 dus een 13 tonner en pakt kort aan de 16 ton op.
Mdbm
@schluterman Trekt hij 16 ton op zonder de kleine hulpcilinder te gebruiken? Moet je voor hem bij te draaien de schroeven volledig in of uit draaien?
Koiter
Om in te stellen hoe snel de cilinder inschuift en uitschuift lijkt me?
+2
radium45
@Koiter Dit kan nooit snel genoeg gaan.
+3
radium45
Dit is een balanceerventiel.
deze zorgt ervoor dat een zware bak die erop getrokken is ook weer gecontroleerd afgezet kan worden. Tijdens een last afzetten (niet opkippen) krijg je een negatieve kracht aan de haak zoals ze dat noemen en het werkt ook als een slangbreukbeveiliger.
Mdbm
@radium45 Zou inderdaad logisch zijn. Verder is er geen slangbreukbeveiliging op te bespeuren.
schluterman
@Mdbm ik dacht in draaien maar ik kan het mis hebben. Ik deed hem bedienen en onze pa het op schroeven alleen bij mij zit er nog een mano meter tussen daar konden we dat mooi zien.
+1
Mdbm
@schluterman Mijn vorige systeempje was ook een 13 ton en die kreeg meer opgetrokken dan deze. Vanaf 8 ton moet ik de knikarm al mee gebruiken. Ik zal de schroeven ook eens helemaal indraaien en zien of het verbetering in zit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Peecon Cargo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!