Foto van een John Deere 8430, aan het pletten en aanzuren van gerst. We hebben elk jaar ongeveer 20 ha gerst, goed voor 1,5 kg per koe per dag.

John Deere 8430

rubencasecs
Foto van een John Deere 8430, aan het pletten en aanzuren van gerst. We hebben elk jaar ongeveer 20 ha gerst, goed voor 1,5 kg per koe per dag.

Reacties

Fendt926Driver
20 ha van eigen drond of direct na oogst aangekocht?
Is geplet laten komen per 6 of 8 ton in bulk niet voordeliger?
Pletten zuren en slurfen is toch ook niet gratis?
mf 6150
@Fendt926Driver
Ik heb begrepen van verschillende boeren in dk dat, onder andere door de lage grondprijs, zelf krachtvoer verbouwen daar wel uit kan.
rommert14
@mf 6150 moet ie nog wel wat lager worden hoor, graan kost normaal geen drol. Er zijn boeren die 'leven' van het graan maar dan moet je heeel erg zuinig kunnen boeren.
rubencasecs
@rommert14 Graan kost nu toch wel tegen de 20 ct per kilo, maar afgelopen jaren was het idd goedkoop. We maken ook 20 ha mks, zo hoeven we alleen een beetje soja en raap te kopen.
+2
rubencasecs
We hebben genoeg grond, voor de vruchtwisseling is het goed, mooi om gras achterna te zaaien. Dan heb je ook nog het stro. Het kost ons ongeveer 15 cent per kilo in de slurf.
Fendt926Driver
@rubencasecs ik had niet door dat jij in denemarken zat.
Neemt niet weg dat ik weer bij leer van jou uitleg.
catfan55
@rubencasecs dus je zit op €150/ton in de slurf, geplet en gezuurd? Dat is inclusief de kosten van de slurf of komt dat er nog over heen?

Ik heb dit concept eigenlijk nog nooit eerder gezien. De meeste melkveehouders hier (saskatchewan, Canada) hebben zelf een stationaire roller-Mill om granen te malen (meest gerst maar soms ook tarwe of korrel mais) Ze kopen dus gewoon gerst aan van akkerbouwers en slaan dit op in een eigen graan silo, iedere dag wordt er een voorraadje gemalen voor het voeren.
+1
rubencasecs
Ja dat is inclusief de slurf

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!