Agrifac Condor geniet van het zonnetje!. Geplaatst door JJ op 25-02-2019 om 20:43:06, met 26 reacties.

Agrifac Condor

Agrifac Condor geniet van het zonnetje!

Reacties

+1
arjanvw
Mooie wingsprayer eraan!
JJ
@arjanvw Ja daar hebben we al meerdere jaren plezier van!
arjanvw
@JJ kunnen jullie nog merkbaar op middel besparen? Heb ook naar de wingsprayer gekeken maar de hoge investering staat me nog een beetje tegen voor de ha die we moeten doen.
JJ
@arjanvw Wij hebben er zelfs 2. En geloof maar dat jullie meer spuiten als nummero 2 bij ons.
Middel besparen is een feit, maar telt in € natuurlijk wel door maar ik begrijp je punt. Wel zie ik als voordeel dat we minder invloed van het weer hebben t.o.v. collega bedrijven. Evenals een hogere capaciteit door nogal wat minder water tijdens het spuiten.
arjanvw
@JJ Met hoeveel water kunnen jullie nu spuiten? Dat je minder van de wind afhankelijk bent is zeker een groot voordeel. Zijn meer fabrikanten die zoiets ontwikkelen, Dubex heeft nu ook een 'Wave' en is een derde goedkoper. Maar die kan niet op onze spuit. We blijven de wingsprayer volgen!
+1
JJ
@arjanvw Afhankelijk van het type bestrijding veelal tussen de 175 en 190l/ha. Klopt, Agrifac heeft nu zelf ook iets omdat ze met HTA moeilijkheden hebben in combinatie met alle veranderingen van regels.
mees-tijsen
@arjanvw @JJ wat is precies het nut van een wingsprayer ?
JJ
@mees-tijsen Hierboven staat het eigenlijk al beschreven, maar hoofddoel is driftreductie en lager middelen gebruik.
mees-tijsen
@JJ Oke bedankt, maar hoe kan het dat zo prijzig is dan, want toen ik zonet op de site keek van wingssprayer leek het wel een redelijk simpel concept.
JJ
@mees-tijsen Meestal moet het product ook bedacht worden en getest voordat het op de markt komt. Waarschijnlijk zitten er in dit geval ook nog onderzoeken aan vast. Doe dat bovenop de kosten met wat je wilt verdienen dat is je prijs.
mees-tijsen
@JJ oke bedankt !
arjanvw
@mees-tijsen de dop afstand wordt ook veranderd naar 25 cm. (Om ook lager op de grond goed spuitbeeld te krijgen) De wingsprayer is dus meer dan alleen een kunstof plaat in veren.
deutzisthebest
@JJ

Hoe komt het lagere middelengebruik bij de wingsprayer? Door de driftreductie komt er 'meer' middel bij de plant waardoor je effectief minder middel nodig hebt?
JJ
@deutzisthebest Deels wel ja. Je hebt een mooier druppel spectrum waardoor je minder drift hebt, en tegelijkertijd een betere dekking op de plant. De afstand van de doppen t.o.v. de plant of bodem is veel kleiner als conventioneel. Ook kun je met aanzienlijk minder water spuiten.
deutzisthebest
@JJ

Maar minder water is nog niet minder middel, je kan alleen meer ha per tank doen dan. Heb je op grasland ook het voordeel van het lager spuiten? Ik heb zelf op ongelijk land er nog wel eens moeite mee om de boom laag te houden.
JJ
@deutzisthebest Daarom noem ik het water ook als bijkomend voordeel. En niet direct gerelateerd aan middel. Op grasland slepen we nagenoeg over de grond. Ongelijk kan lastig zijn inderdaad. Waterpas correctie van Agrifac werkt bij ons prima.
+1
deutzisthebest
@JJ

Ja die correctie is bij ons wat minder, wat voor doppen gebruik je bij dit systeem? Doppen met een heel breed spuitbeeld of juist smal?
+1
arjanvw
@deutzisthebest komt bij dat het systeem licht door het gewas getrokken wordt en daardoor gaat het gewas 'open' staan. Daardoor komt het middel beter op zijn plek en kan je dus met minder middel toe.
JJ
@deutzisthebest Als ik me niet vergis met de gebruikelijke tophoek. Maar dat zou ik moeten nakijken dat weet ik niet zeker.
deutzisthebest
@JJ

Hoe bepaal je nu eigenlijk hoeveel middel je gebruikt? Gebruik je nu altijd het minimum voorgeschreven hoeveelheid?
Excuus voor de vele vragen maar die wingsprayer vindt ik best interessant!
JJ
@deutzisthebest Alleen van vragen stellen en fouten maken kom je verder toch! Af en toe wat proberen. Maar hebben een adviseur die goed op de hoogte is en meedenkend is met dit systeem.
Nickvg
@JJ Komt dit nou ook in de buurt van of is dit zelfs beter dan luchtondersteuning?
mees-tijsen
@Nickvg Ik had gelezen dat dit ook het gewas een beetje opent, waardoor het bestrijdingsmiddel beter werkt. Dus ik denk dat dit wel beter is dan luchtondersteuning ...
JJ
@Nickvg Heb geen vergelijkende ervaring, maar die zitten dicht bij elkaar in de buurt volgens mij. Weet alleen niet goed wat lucht doet met bodemherbicide als het gewas nog niet uitkomt.
+1
Nickvg
@JJ lucht en dit heeft ongeveer hetzelfde doel lijkt me, dit lijkt me alleen wel makkelijker op een bestaande spuit te bouwen dan lucht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agrifac Condor en hebben de trefwoorden poseren , Spuiten , gewasbescherming en Wingsprayer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!