Foto van een Fendt 308 CMet een kaweco 7000 liter tank. Vandaag even lekker ant strontkarren geweest

Fendt 308 C

KlaasM
Foto van een Fendt 308 C
Met een kaweco 7000 liter tank. Vandaag even lekker ant strontkarren geweest

Reacties

wim-same
@KlaasM Daar was het perfect weer voor. en zeker op minder draagkrachtige grond.
+1
KlaasM
@wim-same dit was 100% zandgrond.
Tot voor een paar jaar terug had Mn schoonpa nog echt veenland vandaar ook deze tandemtank. Maar ook op de zandgrond gaat hij dr best over
wim-same
@KlaasM Ik heb nog 3 jaar in Ruinen gewoond, en had daar 8 ha grond. Voor bij de boerderij zand, Achter leem. Ik heb de tank van Vos uit Ruinerwold toch wel diverse keren los moeten trekken uit de leem grond. Ik kom van oorsprong uit het westen van het land, en woon er nu weer, Allemaal veengrond, en veel sleepslang bemesters.
+1
KlaasM
@wim-same Leem grond is een van de soorten grond waar ik totaal geen ervaring mee heb.
Mijn ervaring is wel dat de meeste loonwerkers de spullen net te groot en te zwaar hebben. Maar de prijs staat vaak onder druk en dat doet ze dan toch kiezen voor een paar m3 meer.
wim-same
@KlaasM Vroege bij ons in Gouda hoefden wij dat niet te doen. 7000 liter tank achter 80 pk. Ik had een loonbedrijf met een 6800 Veenhuis tank. minimaal 100 pk ervoor op hele brede banen. en de tank ook.
KlaasM
@wim-same dit rolt er best over. Ik kan met gemak 11 km per uur halen. Harder gaan we niet ivm de afgifte.
+1
gudo
Mooie combi zo! Wel een aparte manier van toplampjes bevestigen😜😜
wim-same
@KlaasM Wij zijn gelukkig uitgekocht. dus daar hebben wij geen zorgen meer over. Dat was het laagste punt van Nederland. Daar bouwen ze nu een woonwijk. - 6 meter onder N.A.P. hoe gek kan je zijn. Wij hadden vroeger al last van zout water wellen vanuit de Noordzee. Veilige woonwijk ????. Wij wonen nu 15 km oostelijker, in Oudewater en mijn vloerhoogte van de stal is al 0 N.A.P. toch al een verschil van 6 meter. en hier rijder de loonwerkers gelijk al met veel grotere spullen rond.
casejxu
Zoiets tank wil ik nou ook tegen aan lopen! gestuurd tandem? en zitten er 70cm banden onder?
+2
KlaasM
@casejxu Ik kan je het adres geven waar hij staat dan kan je er tegen aan lopen.. Flauw..
maar hier zit inderdaad een gedwongen gestuurd tandem onder. Mooi tandem om mee te rijden. je kan ook vol met een best gangentje de hoek om. En ook op de koppakker kan je best krap de bocht nemen zonder dat je de zode op de kop zet.. Ik had er nog eerder last van dat je de voorwielen van de trekker zag schuiven dan dat je een spoor van de tank zag.
casejxu
@KlaasM geloof ik graag. Hebben nu 6 m3 en zou graag m3 extra meenemen en dan tandemstel ivm draagkracht
casejxu
@CaseCS130 ken m. Tank stond vorig jaar hier in de buurt te koop. Vind t redelijk geld voor de lage bandjes en niet gestuurd. Wil wel minimaal 26 en meeloop gestuurd. Liefst gedwongen
+1
CaseCS130
@casejxu Ja zag te laat dat het niet gestuurd was. Dat is hopeloos met brede banden. Lijkt ook wat vreemd met die lage banden.
Een knappe tandemas tank met niet te veel inhoud maar wel op brede radiaalbanden is zeer zeldzaam gebruikt. Ik kon er niet eentje vinden vorig jaar.
casejxu
@CaseCS130 klopt. Of een goedkope op smalle banden zoeken en zelf schoenen uitzoeken
casejxu
@CaseCS130 tractors-and-machinery.nl/item/530743/… suks valt ook mee... alleen is 8m3 weer mans zat

tractors-and-machinery.nl/item/499477/… maar voor 1000 euro heeft deze geen hele brede banden. Maar wel gedwongen gestuurd
CaseCS130
@casejxu Die kuubs was ik niet zo bang voor als je bemester niet zwaar trekt. Maar 1986 is wel oud hoor, ook voor een galvaniseerde tank. Dan moet je de binnenkant wel zien. En jammer van de diagonaalbanden, dat loopt lang zo mooi niet als radiaal.
casejxu
@CaseCS130 klopt. Naja dit jaar nog even niks veranderen iig
+1
hoest
@CaseCS130
klopt knappe tandemassers zijn schaars ik hou het ook al een jaar in de gaten en ben nog maar eentje tegengekomen die mij naar het zin is😵
gelukkig ook maar eentje nodig😆
KlaasM
@casejxu en dn heb je ook nog geen fatsoenlijke zodebemester..
casejxu
@KlaasM dat komt vanzelf... Wil niet snijden eigenlijk
CaseCS130
@casejxu
agritrader.nl/mesttank/ipsam-7000-1770594/

Kwam deze nog tegen. Dan hoef je voorlopig niet weer. Meelopend gestuurd en bandjes wat kaal en wat er achter hangt kan zo in de kliko. Maar in de basis wel heel mooi.
casejxu
@CaseCS130 zal nog wel wat kosten.... 2014.... deze mensen willen niet verkopen iig
CaseCS130
@casejxu Omdat er geen prijs bij staat of omdat je ze kent? Voor wat er achter zit krijg je geld toe voor asbest sanering 😅
casejxu
@CaseCS130 dat eerste.... kijk eigenlijk nooit naar machines zonder prijs erbij. Of t moet een bekende zijn of heel in de buurt staan
hooidonk
Volgende keer de 148 er voor? 💪

Of durft de tank dat niet aan, omdat die bang is na afloop een 8-kuub'er te zijn geworden?
+2
wim-same
@hooidonk Vroeger veel gier gereden met en 148 met een 2200 liter Welgro tankje. 148 met multipower. Oer sterk trekkertje.
hooidonk
@wim-same
Mooi verhaal Wim!
Zijn zeker geen foto's meer van?

De 148 is inderdaad een sterke en taaie trekker, die geeft niet zomaar op!
wim-same
@hooidonk Nee, Dit was een combi van onze loonwerker toen. Ik werkte daar toen veel. Hij had toen een 148, een 165 met atlas 512, een 185 en een 188 DT. en een Same Centauro. De 185 en 188 hadden ook MP. Ben bijna nog een keer van de stoep af gegaan met een vracht zand. Ik had de MP op laag, maar dan remt hij niet af op de motor. Het ging wel een beetje te hard naar beneden, en uit nood de MP maar op hoog gezet. Wel een klap, maar het is gelukkig goed gegaan.
hooidonk
@wim-same
Oei ja, dat is wel een verraderlijk nadeel van de Multipower. Lijkt me dat je daar best aan moet wennen en er ook niet zomaar iedereen meer op kan weg sturen.

Gelukkig liep het toen bij jou goed af!
Denk dat het ook wel eens anders afgelopen is.
+1
wim-same
@hooidonk Klopt, Ik weet van een akkerbouwer, die ook allemaal MF;s reed. en in de herfst ging hij aardappelen weg brengen bij particulieren en ook bij boeren langs de dijk. Hij kon zijn trekker ook niet meer houden en belandde onder aan de dijk op zijn kop. Hij is er leven vanaf gekomen, maar heeft de rest van zijn leven wel een kromme rug over gehouden.
KlaasM
@hooidonk ja en bang dat we de bemester verliezen als de Multipower erbij op gegooid wordt 💪
hooidonk
@KlaasM Dat gaat inderdaad nooit goed!
Misschien extra ketting er onderdoor dat je rechtstreeks aan de bemester trekt?
daan knol
Nog niet kunnen overtuigen van een nieuwe jako 😜 :
+1
KlaasM
@daan knol haha nee. Kheb hem al n paar x flink vacuüm getrokken maar hij bleef rond

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!