En zo ziet het er uit met de nieuwe achterbanden. Zelfde merk en type als voorop. Ik hoop hier weer lang plezier van te hebben. Het ziet er in ieder geval al beter uit.Één achtervelg had minder gelu

Massey Ferguson 155

hooidonk
En zo ziet het er uit met de nieuwe achterbanden. Zelfde merk en type als voorop. Ik hoop hier weer lang plezier van te hebben.
Het ziet er in ieder geval al beter uit.

Één achtervelg had minder geluk vandaag, die heeft een beste deuk opgelopen met het loshalen van de oude banden. Gauw even terug timmeren ging niet lekker, dus die is er niet mooier op geworden. De velgringen zijn ook maar erg dun, dus het verbaasde me ook niks.

Reacties

+2
valmet6400power
Staat hem goed!
+3
hooidonk
@valmet6400power Bedankt, ja banden doen en hoop met een trekker!
+3
wim-same
Prachtig geworden. Staat hem heel goed. jammer van die velg. wat voor maat velg en hoeveel boutgaten. ?
hooidonk
@wim-same
Ja, dat was wel een dompertje van vandaag.
Ik denk dat de velg een 15x34 is, 8 gaats standaard MF steek, dat is dacht ik 150/205.
+1
wim-same
@wim-same O ik zie het al, je hebt traploos verstelbare velgen. die heb ik toch niet.
hooidonk
@wim-same
Ik heb nog even gekeken of het te doen is die kringeldingen over te zetten op een nieuwe velgring, maar dan haal je wel wat aan..
Ik denk dat het het makkelijkste is om nieuwe stuk(jes) in de rand lassen. Als je beter kijkt, heeft hij in het verleden wel meer schades opgelopen die niet allemaal even mooi gerepareerd zijn. Als ooit de hele trekker gespoten wordt, wordt het nog een heel feest om die rand netjes te krijgen.
gertdl
@hooidonk je vindt deze wielen nog wel regelmatig in okkasie, en soms nog in vrij mooie staat. ik heb onlangs nog een set 38" gekocht om te verbouwen naar fendt om er een trapwiel van te maken voor het wedstrijd ploegen. op 38" zijn ze moeilijk te vinden (tenzij in de brede uitvoering), maar op 34 kom je ze makkelijker tegen. in belgie ( west-vlaanderen) zit een man die veel oude mf's oplapt voor verkoop naar afrika, deze heeft al is een set van deze wielen liggen. voor de liefhebber zijn daar al wel eens leuke onderdelen te vinden die je doorgaans weinig tegen komt.
hooidonk
@gertdl
Dat stemt in ieder geval hoopvol! Weet u misschien ook hoe die man heet? Dat soort adresjes kun je er haast niet genoeg van hebben.
wim-same
Maar kijk wel uit als je het spatbord beet pakt voor je vingers.
hooidonk
@wim-same
Ja, we kregen ze er eerst ook niet onder.
Gelukkig zitten ze vrij ver weg, dus je grijpt niet snel aan de rand. Bij de 35 is dat juist wel een soort handvat.
+2
wim-same
@hooidonk Bij veel van mijn trekkers ook. Same Minitauro, Corsaro, Saturno. Heerlijk om je arm op het spatbord te leggen en je vast te pakken aan de rand.
+1
MF 2725
Staat hem heel goed zo, die nieuwe banden.
Ferme trekker zo!
+1
hooidonk
@MF 2725
Bedankt, ja de ploeg trok al een beetje bleekjes weg.
+1
wim-same
@hooidonk nu bijt hij weer goed hoor.
hooidonk
@wim-same
Ik las ergens: Nieuwe (lees soepele) banden bieden tot 100% meer tractie ongeacht of de oude nu nog mooi profiel hebben.

Of het helemaal waar is weet ik niet en tot 100% is natuurlijk ook een rekbaar begrip.
+1
wim-same
@hooidonk Groten deels klopt dit wel hoor. Radiaal banden doen veel meer dan diagonaal banden, en nog veel meer dan versleten diagonaal banden. zo spoor ik met een 35 pk trekkertje op nieuwe diagonaal baanden ( BKT ) veel meer in op zacht land dan met een 95 pk trekker op brede michelin banden.
+2
john deere 7810
@wim-same

heb ik ook eens van staan te kijken bij ons... met de 135 met diagonaal banden een flink spoor gereden in de wei met slepen, en 2 dagen later loopt de vervaet 3 wieler er zo over heen.
+1
Towaberg
Heel mooie trekker🚜
+1
a3vandiejen
Prachtig, staat hem goed.
+1
Schluterfan
Staat hem heel goed! Kleine 3 of 4 cilinders met een pk of 50 en 4wd zijn altijd leuke hebbedingetjes! En met de nieuwe banden eronder ga je er nog zoveel plezier aan beleven! Hopelijk kunnen we hier ooit het eindresultaat van bewonderen. Veel succes verder!
hooidonk
@Schluterfan
Bedankt!
Ik hoop ook dat hij ooit een mooi eindresultaat krijgt!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 155 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!