Der Letzte Profi Trac!De verkoop van de Profi Trac's kende eind de jaren 80 een diepe piek. Uit de onderdelen die voorhanden waren bouwde Schlüter in april '89 nog 1 Profi Trac. Dat is deze trekker o

Schlüter Profi-Trac 2500 VL

Schluterfan
Der Letzte Profi Trac!

De verkoop van de Profi Trac's kende eind de jaren 80 een diepe piek. Uit de onderdelen die voorhanden waren bouwde Schlüter in april '89 nog 1 Profi Trac. Dat is deze trekker op de foto, een 2500TVL.

Eind de jaren 70 had Schlüter een " Vorführ Profi Trac" lopen, die kort nadat de trekker gebouwd werd in een ongeval terecht kwam. Dat was een Profi Trac 2200TVL. Omdat de schade zo groot was, hadden ze in Freising besloten de trekker bij thuiskomt terug uit elkaar te halen en de onderdelen die goed waren en geen schade hadden terug te gebruiken. De transmissie bleef gespaard en werd zodoende in deze Profi Trac 2500TVL gebouwd. Het type transmissie die Schlüter voor deze trekkers gebruikte was de bekende ZF T6636, maar als 'L" variant. Dat wil zeggen dat Schlüter afweek van de onder last schakelbare groepen die deze bak had. Die is wel terug te vinden in de Super 2500VL en 3000TVL, net zoals Deutz deze gebruikte in de DX 8.30, DX230 en DX250, en Fendt in de 62X serie.

De basis van de trekker wijkt in werkelijkheid weinig af van de toen nog in productie zijnde Super Trac 2500VL(-LS). De trekker kreeg wel zijn eigen baureihe, bekend als 2410, ondanks dat er maar 2 van deze trekkers zijn. De eerste, die het levenslicht al zag in '85 kreeg stickers op de motorkap Super Trac 2500VL, maar mét gestuurde achteras zoals die in de Profi Trac's te vinden waren. Waarom Schlüter dat deed? Tjah...

De trekker werd pas in oktober '90 afgeleverd. Hoogstwaarschijlijk bouwde Schlüter, wat voor hun niet gewoon was, de trekker op "stock". En met een prijs van 177000DM was de trekker "speciaal" geprijst.

De foto nam ik in 2007, toen Schlüter Thema was in Nordhorn. De trekker was in die periode te koop aangeboden geweest. Aan de kentekenplaat te zien had hij toen nog zijn thuis in Landkreis Wolfenbüffel. Op de 2dehands markt, en met zo'n 2800 draaiuren op de klok als ik het mij toen nog goed herinner, was hij te koop voor zo'n 89000euro toen. UIt bronnen vernomen zit de trekker nu weer in een andere verzameling, maar het is voor mij toch alweer van in 2007 geleden dat ik deze zag.

Opmerkelijk, en voor Schlüter toch ook weer vrij gewoon, een trekker uit een serie van 2 en toch nummer 015 dragen... (De eerste had 006).

Het geeft weer stof tot nadenken!

Reacties

schluterman
Zonder naf vooras
+1
Schluterfan
@schluterman

Normaal, de eerste 2 series hadden NAF, de laatste, waar deze tot behoord had een ZF.
+5
Kramer U800
Bedankt weer voor dit prachtige verhaal op deze regenachtige zondag avond! 😃
+2
eicher4048driver
Weer een mooi verhaal derbij! Chapeau!
+3
olro 61
Prachtig verhaal weer, hier was ik ook nog niet van op de hoogte.
+2
Gavrie Willemsen
Net watertandend uw verhaal gelezen 😋😋😋😋
Gavrie Willemsen
89.000€...? Dat zal nu wel een pak meer zijn.....
+1
MF 2725
Mooi verhaal weer erbij, Simon. 👍👍👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Profi-Trac 2500 VL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!