Wie weet nog  iemand in Nederland die  een originele Kramer heeft in de gele kleur,  Het model KB12 en KB22 is in Nederland door fa Beers uit Rijkswijk (ex Kramer importeur  en bekent van Scania) verkocht, deze KB 22 heeft volgens mij niet helemaal de goede kleur.

Kramer onbekend

Wie weet nog iemand in Nederland die een originele Kramer heeft in de gele kleur, Het model KB12 en KB22 is in Nederland door fa Beers uit Rijkswijk (ex Kramer importeur en bekent van Scania) verkocht, deze KB 22 heeft volgens mij niet helemaal de goede kleur.

Zelf uw fosfaatrechten kopen of verkopen??

Fosfaatrechten zijn nu het nieuwe melkquotum, bekijk hier actuele vraagprijzen en het aanbod.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

Sojaboontje
Vanwaar de gele kleur i.p.v groen?
+1
Kramer U800
@Sojaboontje Omdat ze naar mijn weten zo in Nederland zijn geleverd (De meeste) vanuit fabriek of dealer weet ik niet.
+1
SJB533
Bekende trekker. Rijdt rond in Ruinen. Foto zal gemaakt zijn in Lhee?
wim-same
@SJB533 Ik ken hem niet uit Ruinen Sjoerd, nog niet zo lang dan zeker ?
SJB533
@wim-same
Theo heeft m al verscheidene jaren, Wim 😉
wim-same
@SJB533 ja, maar ik ben ook al weer 7 jaar weg uit Ruinen.
+3
Rietman
Natuurlijk kent iedereen de Kramer trekkers in de groene kleur, en iets minder in de rode kleur, Maar in Nederland zijn door Beers Rijkswijk in de begin jaren 50, gele Kramer's verkocht, Ook hebben wij vroeger diverse Kramer's ingeruild in de gele kleur, Ik heb navraag gedaan bij de Kramer fabrieken en mensen die daar hebben gewerkt, maar volgens de fabriek zijn er geen gele Kramer's gemaakt, Dus moeten de KB12 en KB22 destijds gewoon zijn overgespoten, maar om welke reden weet ik (nog) niet. Wie weet het antwoord ?
wim-same
@Rietman Misschien bij Beers informeren, maar ik betwijfel of er nog iemand is die dat weet. Het gaat niet over SCANIA.
Rietman
Bij Beers (of Scania) weet niemand dat ze in verleden ook tractoren hebben verkocht.
wim-same
@Rietman Daar was ik al bang voor. Als het om een oude Scania Vabis gaat weten ze het misschien wel.
a3vandiejen
@kramer Bert weet ook veel, kun jij het je nog herinneren de gele Kramer....
+1
kramer
@a3vandiejen Nee Adrie, nog nooit gezien ook.
steyrlanzboy
Mooi
bas101
Heb al heel wat Kramers gezien maar nooit geen gele , werden deze werkelijk aan boeren in NL in t geel geleverd ? dacht persoonlijk eerder dat ze als Kommunal (weet t Nederlandse woord niet) aan wegenbouwers , gemeenten e.d geleverd werden .
Rietman
@bas101 nee hoor, geen Kommunal uitvoering, daar hadden ze toen nog nooit van gehoord, deze Kramer's werden gewoon ín de gele kleur geleverd, ik heb zelf vroeger ook diverse Kramers weer in de groene kleur overgespoten

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!