Schlüter Illustrierte!Naast mijn vriendin en mijn trekkers heb ik nog wel iets waar ik trots op ben dat ik het in mijn bezit heb.Deze 3 originele fabriekskrantjes van Schlüter kon ik vele jaren teru

Schlüter Oldtimers

Schluterfan
Schlüter Illustrierte!

Naast mijn vriendin en mijn trekkers heb ik nog wel iets waar ik trots op ben dat ik het in mijn bezit heb.

Deze 3 originele fabriekskrantjes van Schlüter kon ik vele jaren terug op de kop tikken. Op Ebay worden ze zelden of niet aangeboden.

In 1955 begon Schlüter met het uitbrengen van fabriekskrantjes. De bedoeling om elke maand zo'n krantje uit te brengen lukte niet, maar ze verschenen op onregelmatige tijd. De eerste 6 uitgaves kregen de naam "Schlüter Nachrichten". Na deze uitgaves veranderde de naam in "Schlüter Illustrierte". Ook van deze uitgaven zijn er maar 6 bekend. Hiervan heb ik er 3.

De krantjes die ik heb zijn gedrukt in April '59, Mei '60 en Mei '64.
De laatste hiervan verscheen in Augustus 1966.

In 1972 verscheen er terug een soort krantje, dat de naam "Schlüter Report" kreeg, met daarachter het jaartal. Van deze krantjes zijn er maar 3 uitgaven bekend, namelijk "72, "74 en "76.

Meer bekend zijn de tijdschriften "Landtechnik von Morgen". Schlüter werkte nauw samen met de Technische Universiteit van München (TUM). Hiervan zijn er zo'n 20tal uitgaves, waarvan ik er ook 1tje heb. In die tijdschriften ging het niet zozeer om Schlüter, maar eerder om nieuwe technieken die in machines gebruikt werden, maar ook over vee en plantenteelt. Foto's hiervoor werden veelal gemaakt op Gut Schlüterhof.

De krantjes bracht Schlüter uit om de klanten te informeren naar de nieuwigheden waar ze toen mee bezig waren en die op de markt zouden komen. Maar niet alleen dat. Je kreeg als het ware, aan de hand van foto's een mooie rondleiding in de fabriek, en zelfs op het toen meer dan 100ha grote "Gut Schlüterhof". Dat laatste is de privéboerderij van Anton Schlüter, waar alle prototypes gebouwd en nieuwigheden uitvoerig getest werden. En op de velden van deze boerderij gingen ook om de 2 jaar de bekende Feldvorführungen door.
Schlüter gaf je er ook mee een kijkje hoe ze trekkers verkochten naar exportlanden.

Hoe de krantjes die ik heb in België terecht kwamen weet zowel ik, als de vorige eigenaar niet. Ik vermoed dat de vorige eigenaar, die verwoed folderverzamelaar was, ze van Schlüter opgestuurd kreeg toen hij hun schreef voor folders.

Ik kreeg in het verleden nogal vaak de vraag wat ik met al mijn foto's van op de Schlüter treffens en velddagen doe. Aangezien ik ook graag fotografeer, en ik het nogal zonde vind enkel de foto's op TF te posten, dacht ik na over een Facebookpagina, waar ik al mijn foto's van vroeger en nu kon delen.

En een gepaste naam vond ik in Schlüter Illustrierte!
Voor de geintresseerden;
facebook.com/Schl%C3%BCter-Illustrierte-9262492807…

Foto's blijf ik natuurlijk nog steeds op TF posten, en af en toe met bijpassend verhaaltje!

Reacties

+1
stijn-de-bock
Echt prachtig.
+1
schluterman
Zeer zeker prachtig
Schluterfan
Ik weet alleen niet of je ze kan zien zonder Facebookprofiel? Zoveel ken ik van die moderne multimediatoestanden nu ook weer niet hahahaha.
+3
schluterman
@Schluterfan ik heb net gekeken ik kan de foto's mooi bekijken via jou link super. En dan te bedenken dat ik geen Facebook heb. 👍
+3
olro 61
@Schluterfan Na 1 minuut verschijnt er dan een groot scherm, met de uitnodiging van feestboek, om lid te worden...en je kunt niet meer verder...ik blijf bij tractorfan.
Schluterfan
@olro 61

Oh opmerkelijk, want Joris @schluterman heeft ook geen smoelenboek en die lukte het wel? Ik heb al eens in de instellingen gekeken maar ik kan niet direct iets vinden dat ertoe lijd dat je lid moet zijn.
ronald73
'Want het is lekker op de trekker, ..." 😄
+1
Kramer U800
Mooie folders! Zuinig op wezen!
Daar hebben wij er ook nog van 😃
+2
stijn-de-bock
+3
Gavrie Willemsen
Oh wat een mooi verhaal...... bijna weemoedig hoe het allemaal gegaan is.
z6911
Prachtig , ook de foto's op facebook
+1
olro 61
Mooi verhaal weer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Oldtimers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!