Gisterenochtend nieuwe aanwinst wezen ophalen. Een nette Rumptstad  twv403 2 schaar ploeg met schijfkouters! 
Weet iemand rond welk jaartal deze ploegen werden gebouwd? Ga hem binnenkort meteen aan de tand voelen bij  de gewestelijke ploegwedstrijd begin april.

Rumpstad Ploeg

Gisterenochtend nieuwe aanwinst wezen ophalen. Een nette Rumptstad twv403 2 schaar ploeg met schijfkouters!
Weet iemand rond welk jaartal deze ploegen werden gebouwd? Ga hem binnenkort meteen aan de tand voelen bij de gewestelijke ploegwedstrijd begin april.

Navigatiesysteem op de trekker?

Deze navigatiesystemen houden rekening met je snelheid, afmetingen en andere beperkingen.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

+1
eicher4048driver
Zelfbouw steunwielen erop

(klik om te vergroten)

Goed onderhouden, werd nog elk jaar gebruikt door een hobbyboer die een 4 schaar ploeg kocht. Zelfs de sticker met afstelling van de eerste schaarbreedte zit er nog op!
inspecteurfendt
Quote Reactie van @eicher4048driver:
hobbyboer die een 4 schaar ploeg kocht

Grote hobbyboer dan haha
+1
fendtjecis
Felle ploeg!
Weet iemand hoe je het best de ploeg delen onderhoud .om ze niet te laten veroesten
+1
jasper-santing0
@jens-vanderpoorten afgelopen olie en een dikke kwast
+1
jasper-santing0
Wel binnen stallen dan natuurlijk.
@jasper-santing0 ok alvast bedankt want de vorige eigenaar zei mij vet maar is toch veroest
+2
deutz dx 470
@jens-vanderpoorten wij deden het vroeger ook altijd met vet invetten in de winter, werkte mooi, roest wel in de winter maar 10 meter in de grond en dat is ook weer weg 😉
+1
jasper-santing0
@jens-vanderpoorten Wel raar, hier ook wel is jaren dat ik hem niet in de olie zet dan schiet het er bij in. Maar dan komt er ook niet meer op dan een beetje vliegroest. Maar normaal probeer ik hem altijd wel netjes in de olie te zetten. Met een spons werkt nog makkelijker trouwens.
@jasper-santing0 ik heb wel een steeno ploeg .maar gebruikt deze enkel voor een klein stuk land voor aardappelen op te planten en vond er jameer dat deze elke keer roeestig en ah zocht ik een oplossing bedankt voor de tips
Herbert
@jasper-santing0 ik gebruik een mooie brede verfroller met dun vet
+2
eicher4048driver
@jens-vanderpoorten Oud frituurvet werkt ook volgens mijn opa maar ik spuit mijn machine gewoon voor winterstalling in met de compressor en een diesel-oliemengsel
gertdl
@eicher4048driver op welke ploegwedstrijd doe je mee?
eicher4048driver
@gertdl Groene Kring Mol in Dessel.
+1
gertdl
@eicher4048driver ok , als het goed gaat ben ik er ook. zal wat afhangen of ik alle aanpassingen aan mijn ploeg klaar krijg , en of het dan ook wat wil werken zoals ik hoop 😀

als het vooral voor de hobby is en voor de ploegwedstrijden een beetje ben je best met een 2 schaar, daar kan je het verste mee komen.
eicher4048driver
@gertdl Nog veel veranderd tegen dit seizoen dan? En ja zo dacht ik er ook over.
gertdl
@eicher4048driver goh ja.... Wielsysteem wat veranderen, nieuwe messen gemaakt, risters in 3 geslepen en weer in elkaar gelast om een andere Oploophoek te krijgen, de zadels van de risters verandert van hoek, risters langer gemaakt en 3de trekker er op gezet, de vario aangepast, breedte stelling van de eerste snede verandert, .....dus ja wat kleine veranderingen gedaan 😀
eicher4048driver
@gertdl Amai zo te horen heel wat werk aan gehad! Hopelijk mag het resultaat er zijn 😉
inspecteurfendt
Quote Reactie van @eicher4048driver:
compressor en een diesel-oliemengsel

Dat doet een vriend van me ook, hij spuit zo ook de kippers enzo in, als je dat met een spons moet doen ben je wel een tijdje bezig.
verwijderd
eicher4048driver
@ Omdat ik deze ploeg tegen kwam voor een mooie prijs en ik voor een 3 schaar frontgewichten zou moeten aankopen. Heb niet echt nood aan een ploeg. Heb hem puur voor de hobby gekocht en om ploegwedstrijd mee te doen. En nee zit niks bij om hem zo ver te kunnen verstellen.
+1
jaap-van-de-velde
De Rumptstad 2 schaar wentelploeg is van eind jaren 50 tot half jaren 90 gebouwd, maar es is in de loop van de jaren wel een hoop aan veranderd, in het begin hadden ze geen frame met een koker, ook het ristertype is meermaals veranderd, ik denk dat dit een 280 of 380 is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Rumpstad Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!