Foto van een John Deere 5095M. Bezig met kunstmeststrooien Voor het eerst met deze trekker met GPS gereden.

John Deere 5095M

Foto van een John Deere 5095M. Bezig met kunstmeststrooien Voor het eerst met deze trekker met GPS gereden.

Reacties

Hurli356
Snap ik wel, met die mist kun je anders geen lijn houden 😃
JoramH
@Hurli356 Was wel ff vreemd, mist kwam gister heel snel opzetten, maar kon nog mooi even de strooier leeg strooien. Toen maar wel gestopt want temperatuur was ook behoorlijk gedaald...
jasper-santing0
🤔 had liever een cabine dan gps eigenlijk 😛
+3
JoramH
@jasper-santing0 ieder zijn keuze. Ik geniet van het werken met deze trekker:)
+1
jasper-santing0
@JoramH Dan is het goed toch 👍 💪
+1
valmet6400power
@jasper-santing0
Nou echt wel! Kou lijden, of in het stof zitten, of verbranden is echt armoe 😅
Daarvoor hebben ze cabines ontwikkeld ten slote..
JoramH
@valmet6400power Heb dan ook nog een trekker met cabine.
valmet6400power
@JoramH
Ja okee maar daar ben je niet mee aan het strooien blijkbaar..
+1
JoramH
@valmet6400power De gps is straks ook mogelijk op de nieuwe trekker maar die komt pas in Juli. Maai met deze trekker, en omdat ik de set over had op deze op laten bouwen. Bevalt echter best goed, hier zitten mooie banden onder en laag eigen gewicht dus ga het volgend jaar misschien wel weer zo doen:)
+2
jammermaarhelaas
Is het handiger met de antenne voorop dan met de antenne op/voor de veiligheidsbeugel?
+1
wim-same
@jammermaarhelaas lijkt mij ook. je zit nu tegen de ontvanger aan te kijken, en op de beugel zit de plaatsbepaling ook korter op het werk.
jammermaarhelaas
@wim-same

Dat ook. Omdat je ziet dat ie bij JD vaak voor op de rand van de cabine zit. Bij NH (Trimble) zie je hem ook wel achter op de cabine.
Zoals hier voor de vooras gaat de antenne veel verder mee heen en weer bij stuurcorrecties dan wanneer die dichter bij de achteras zit. Maar misschien is deze GPS daar wel op in te stellen, en kan ie er goed mee omgaan?
JoramH
@jammermaarhelaas stuurt nu rustiger als op de cabine. Komt van mijn oude 6230 welke ingeruild is.
+1
JoramH
@jammermaarhelaas was eerst op beugel opgebouwd, maar is dan te traag. Als de trekker van zijn koers afwijkt dan word dat nu veel sneller opgepakt. Hij kon eerst niet eens recht op het betonpad blijven. Standaard is zo gemaakt dat je hem der zo af kan pakken. Mocht ik er met andere werkzaamheden last vam hebben pakken we eraf maar viel me in praktijk best wel mee. Hij zit zo dat fronthef in hoogste stand er niet tegenaankomt en dat de motorkap nog steeds open kan.
wim-same
@JoramH Moet je nog handmatig sturen dan, en zit er een omreken module op die de afstand van de ontvanger corrigeert met de plaats van het werktuig ?
JoramH
@wim-same Nee hij stuurt op de rechte lijnen zelf. Allen even op kopend sturen. Je kunt de afstand van werktuig tot trekkerinvullen maar heeft voor ij geen meerwaarde.
Siete
@JoramH Hoe meer je invult qua afstanden e.d. hoe nauwkeuriger je kunt werken. Ook met de ontvanger op de beugel moet dit systeem met de juiste instellingen gewoon goed kunnen werken.
Opvangen van de lijn kun je qua snelheid ook instellen. Zoals je het nu hebt is wel directer omdat hij elke kleine afwijking van de lijn meteen op pakt.
Met welk signaal werk je? SF1 neem ik aan?
JoramH
@Siete Ben een dag bezig geweest met andere instellingen, maar beugel zit achter de starre as en John Deere geeft zelf in de documentatie al aan dat dat niet ideaal is.
Siete
@JoramH Hmmm ja daar zeg je zo wat. Had er idd zo snel niet bij stil gestaan dat hij achter de as zit. Dan kan t wel eens een stuk lastiger worden..
Ik werkte met ee 3000 ontvanger icm een groot scherm en RTK GPS. Dat werkt helemaal fijn, maar met de andere systemen ging t ook altijd prima. Nu bij een andere werkgever Topcon, maar dat moest wel ff wennen 😅
JoramH
@Siete de itc verliest in 2021 zijn verbinding door aanpassing gps systeem. Ga nu voor mijn andere trekker een sf3000 aanschaffen en twijfel of ik vanaf 2021 bol ga overzetten of 2 bollen wil hebben. Ben heel benieuwd naar verschil tussen de sf3000 en de itc.
Hoe bevalt topcon als je er eenmaal aan gewend bent?
Siete
@JoramH Hangt er vanaf wat je er allemaal mee doet. Bol overzetten is opzich net zo makkelijk. Alleen wil je dan bij RTK de nauwkeurigheid echt goed hebben moet je m eigenlijk wel elke keer kalibreren. (O.a. om de compensatie van hellen op te vangen) Nou stelt dat niks voor maar t moet even.
Als je wel moet investeren in een nieuwe bol zou ik idd de 6000 ook even bekijken. Als dat verschil niet te groot is zou ik die kiezen.
Naja het is niet te vergelijken eigenlijk.
Topcon is niks mis mee. Maar bij de JD had ik het grote touchscreen en hier werk ik met het MF scherm wat al in de trekker zit. Nu moet dus alles met (draai) knoppen. Dat andere werkte gewoon veel sneller.
Denk dat wanneer je hier van Topcon ook t grote Touchscreen scherm hebt en ook de andere functies dat dat zeker net zo goed werkt.
JoramH
@Siete misschien dat een sf6000 wat gevoeliger is dan een sfITC
JD 6430 The Best
@JoramH Groot voordeel van de nieuwe 6000 is wel dat hij veel sneller signaal oppikt en dus sneller nauwkeurig is

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5095M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!