Foto van een Same Atlanta 45, bezig met te koop staan.. Foto is geplaatst door Fast Eddy op 24-03-2019 om 15:12:14, met 24 reacties.

Same Atlanta 45

Fast Eddy
Foto van een Same Atlanta 45, bezig met te koop staan.

Reacties

wim-same
Heb je al een trekker gevonden met een 1000 toeren pto. ? maar als een pellet pers 1000 toeren is, dan vraagt hij denk ik ook heel wat vermogen.
Fast Eddy
@wim-same

Ik zag dat Hurlimann H360 dat heeft en Renault 651 ook. Vermogen valt wel mee. Het gaat meer om de snelheid. Een electromotor maakt 1900tpm.
wim-same
@Fast Eddy het gaat er om wat voor overbrenging er in zit. Is dit een origineel aftakas aangedreven pers dan ? en van wat voor materiaal ga je de pellets persen. Ik heb een pellet kachel en een pellet cv ketel. Vooral de kachel moet hele schone en stofarme pellets hebben anders gaat hij uit en in storing. De ketel is groter 33 kw. die heeft er minder last van.
Fast Eddy
@wim-same

Hetzelfde type is er ook in elektrisch. Ik heb al pellets geperst van zaagsel en gehakseld stro.
De pellets van stro gingen beter dan die van zaagsel. Het is ook alweer 1,5 jaar geleden dat ik ermee bezig ben geweest.
wim-same
@Fast Eddy gehakseld stro geeft te veel as. Een boer in Anssen heeft het ook geprobeerd, maar de ketel vond het niet lekker. Toen heeft hij deze pellets maar voor de koeien gebruikt.
het mooiste is van zuiver dennen zaagsel, Dit bevat ook nog hars voor de binding.
Fast Eddy
@wim-same

Ja klopt. Hoe fijner het zaagsel hoe mooier het wil.
wim-same
@Fast Eddy Ook bruin zaagsel geeft weer te veel roetvorming. wel veel warmte. met wit zaagsel gaat je pellet ketel of pellet kachel verre weg het langste mee met de minste problemen. De keuze voor stoken op pellets is nu heel gunstig. Er is nu veel subsidie op deze systemen.
jasper-santing0
@wim-same Ansen?
Fendt926Driver
@Fast Eddy wat kost een pallet pers?
En waarom zit de 1900 toeren electro motor er niet meer aan?
wim-same
@Fendt926Driver Ik denk dat je voor zo'n motor wel een andere electriciteits aansluiting nodig heeft dan normaal bij een particulier. Zo overweeg ik ook pellets uit Polen. Je moet dan wel 24 ton afnemen, maar dit komt allemaal bij poolse hout zagerijen vandaan. nadeel, je kunt niets uitproberen, en de Poolse chauffeurs hebben niets bij zich om te lossen. dus moet je zelf op de afgesproken dag iets of iemand hebben die met een heftruck, shovel of voorlader kan lossen. Ik den dat dat uiteindelijk goedkoper is dan zelf persen.
Fendt926Driver
@wim-same ja ook weer gelijk in.
Alles moet tegen elkaar afgewogen worden.
Ik mag nu eenmaal graag alles zelf doen
wim-same
@Fendt926Driver Heb jij ook pellet verwarming ? het gaat mij meer om de kwaliteit van de pellets. die moeten goed zijn. en het stof en gruis eruit gezeefd.
Fendt926Driver
@wim-same nog niet. Ben er iets mee bezig.
En hoe meer info hoe beter ik voorbereid ben
wim-same
@Fendt926Driver Als je een pellet ketel of kachel overweegt, moet je het nu doen. kachel € 500 subsidie, en een ketel van 35 KW € 2500,-- subsidie. Toch mooi mee genomen.
Fendt926Driver
@wim-same dat klopt. Maar een houtgestookte ketel zit nu nog bijna 9000 euro subsidie op en die is minder kieskeurig in houtsoort en vochtigheid dus daar denken we nog over na
veeboertje
@Fendt926Driver palletkachel voor de verwarmind van spoelwater en dergelijke? wij hebben nu een Defro..dealernetwerk opgedoekt en de fabrikant trekt de handen eraf wat een ramp machine. nu een offerte liggen van een nieuwe 10.000 euro, 1500 subsidie. omgerekend gaat er 30 kg pallethout doorheen per dag.. daarnaast moet je dat k*t ding elke week 2 keer schoonmaken. ik vind het een ramp
Fendt926Driver
@veeboertje heel spijtg voor jou.
En ik hoop op een goede oplossing.
En begrijp mij niet verkeerd. Dit soort verhalen horen wij ook graag. Het is ook een waarschuwing naar anderen dat het niet alleen maar halleluja is met hout of pallet/pellet kachels
Fendt926Driver
Quote Reactie van @veeboertje:
omgerekend gaat er 30 kg pallethout

Stook jij op pallet hout (hout van pallets neem ik aan?)
Of op pellets ( geperste hout brokjes)
+2
veeboertje
@Fendt926Driver ik vind het zelf ook prettig als mensen eerlijk zijn over producten/ ervaringen 😉 en wij stoken op palletbrokjes.

i
@veeboertje garantie? Niet deugende machine geleverd? Rechtsbijstandverzekering?
+2
wim-same
@veeboertje Zo heb ik een FACI houtsnipper ketel gehad. Niets dan ellende, Mechanisch niet goed, vijzels breken. Vijzel duwde het materiaal niet ver genoeg de branderbak in, dus ik de vijzel 8 cm verlengd, toen was dat probleem verholpen. maar de Importeur ( uit Nunspeet ) vond dit aanleiding genoeg om alle garantie te laten vervallen, want ik had zelf aan de ketel gewerkt. 2 X een nieuwe printplaat, en nog vol met de meest onbekende storingen. Deze importeur had de handleiding met Google translate vertaald vanuit het Italiaans, nou geloof me, daar kom je niet uit hoor. Vuile relais die kapot gingen Na 4 jaar met ergernis gebruikt te hebben ( is hij nu te koop voor weinig ). Ik heb nu een Pellet ketel uit Slovenië. Brand probleemloos. en gewoon een nette Nederlandse handleiding. Heb hem zelf geïnstalleerd en omdat ik buffervaten heb moest ik de inschakeling van de pomp temperatuur verhogen. Ik kreeg van de Importeur uit Moerdijk zo de monteurs instructies om in het monteursmenu te komen. Geen enkel probleem. Zo kan het ook.
+1
Fast Eddy
@wim-same

Een collega van mij heeft een oude kunstmestsilo gekocht die laat hij volblazen met pellets. Dat is vele malen goedkoper dan zakjes of bigbags.
+1
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Die van mij was €1500,- en is een aftakasmachine. De electro versie was me te duur. En je hebt er krachtstroom voor nodig. Dat had ik toen niet voor handen. Maar denk niet dat het makkelijk gaat. Je bent wel even bezig om het juiste vochtpercentage te bereiken en elke grondstof is weer anders.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Atlanta 45 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!