Foto van een LandbouwwagenStro op zolder brengen boven de kalfjes🤗 alleen boven de roosters een zolder voor stro, vanuit het hok kunnen met met de hooivork een pakje aanprikken en verstrooien. Uitm

miedema Landbouwwagen

Foto van een Landbouwwagen
Stro op zolder brengen boven de kalfjes🤗 alleen boven de roosters een zolder voor stro, vanuit het hok kunnen met met de hooivork een pakje aanprikken en verstrooien. Uitmesten met de shovel, ik zeg:ideaal 🤗

Reacties

arjanvw
Ziet er netjes uit! Hebben jullie er ook een drinkautomaat instaan?
@arjanvw bedankt, is afgelopen najaar gebouwd, 1e keer uitmesten moet zelfs nog, januari kwamen de kalveren erin.
Nee geen drinkautomaat, we gebruiken een spenenbak (goedkope milkbar) en dat bevalt eigenlijk super. Nadeel is dat je een groepje in dezelfde leeftijd moet hebben, om beetje af te kunnen bouwen, bij drinkautomaat heb je daar geen last van.
Heb in ditzelfde hok een apart hokje waar broninstallatie en rondpompsysteem/buffervat en dergelijke ook staan, daar maken we nu de kunstmelk ook aan, letterlijk 10 stappen van de kraan tot de kalfjes.
arjanvw
@ronald-deutz-fahr oké, goed voor elkaar dus. Wij hebben vorig jaar ook nieuwe jongveestal gebouwd met 3 grote groepshokken voor de kalveren. Kunnen nu de hokken met de werklust uitmesten. Hele verbetering tegenover de riek en kruiwagen... Wij hebben wel gekozen voor drinkautomaat en ben daar erg enthousiast over!
+1
@arjanvw mooi groot! Hoelang houden jullie de kalveren op stro?
Geen problemen met longen door de grote ruimte ?
+1
arjanvw
@ronald-deutz-fahr Hangt een beetje af hoeveel ruimte er is met doorschuiven maar ze blijven tot ong 4 mnd op stro. Longproblemen valt mee. Als de kalveren met ong 10 dagen uit de iglo op de automaat komen doen we ze een dekje op.
+2
arjanvw

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Zo is het bij ons geworden
Ruben-Wind
@arjanvw ziet er netjes uit! Vroeg me al af wat het moest worden toen je aan het bouwen was.
+1
arjanvw
@Ruben-Wind Bedankt! De ruimte naast de kalveren hebben we een afdeling waar we de stortput hebben voor de graansilo en waar we graan pletten om te voeren. En een vak waar het zaagsel opgeslagen ligt.
+1
CaseCS130
Tsjongejonge, ik zie dat bij jullie beide de kalfjes flink mishandeld worden. Wat zullen die een slecht leven hebben bij jullie.
casejxu
@ronald-deutz-fahr ideaal zo idd👌
+1
@casejxu alleen maar last van grote pakken 😛
En het zijn er maar 300, als het er 1500 waren Ist ander verhaal natuurlijk 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema Landbouwwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!