Zondagswerk. Gaat mooi, direct op pallet tasten. Spijtig genoeg konden mijn korte lepels het volgetast pallet niet opgelift krijgen dus zijn er overzetlepels in de maak ;)

Zelfbouw Kloofmachine

Zondagswerk. Gaat mooi, direct op pallet tasten. Spijtig genoeg konden mijn korte lepels het volgetast pallet niet opgelift krijgen dus zijn er overzetlepels in de maak 😉

Reacties

Hoeveel ton is de kliever e
eicher4048driver
@jens-vanderpoorten Werkelijk 11 ton. Niet zo als 11 ton als op een chinees ding ofzo maar bekomen door eigen berekeningen en duwt echt aardig wat erdoor. In de week in de verhuur moest die blokken van bijna 1m doorsnede klieven. Zelf heb ik nog geen groter hout dan 70cm geklieft.
fend1984
Verkoop je ook hout of voor eigen gebruik?
eicher4048driver
@fend1984 Ik verkoop ook nog hout ja. Heb momenteel nog genoeg voor mezelf droog binnenzitten. Hetgeen ik deze winter heb afgedaan en geklieft is allemaal beschikbaar. Schat zo'n 20 kuub dat ik al gekliefd heb. Bij interesse mag je vrijblijvend pb sturen.
+2
Fendtpower312
Ziet er goed uit👍🏻👌🏻😃
+1
eicher4048driver
Kramer U800
Dat ziet er stevig uit! De meeste zijn horizontaal maar dan til je je een breuk aan die stammen.

Wij hebben hier ook een zelfbouw en die drukt
40 ton doormiddel van een kuilgrassnijder cilinder. (Soms nog te weinig.)
eicher4048driver
@Kramer U800 Wat is de diameter van die zuiger dan wel niet? deze kan zowel horizontaal als verticaal.

(klik om te vergroten)

joozt
Quote Reactie van @eicher4048driver:
Wat is de diameter van die zuiger dan wel niet?

Ergens rond de 17 cm 😀 (er vanuit gaande dat de trekker zo'n 180 bar druk zal leveren en even makkelijk gerekend dat 10 N precies 1 kg. is (wat natuurlijk niet zo is, ik weet het.)
eicher4048driver
@joozt Klopt maar dan houd je geen rekening met verliezen. Tel maar even cilinder rendement van 90%, verliezen in de leiding enz. Maar das wel een aardige duwkracht. Werkt dan nog fijn dan, gaat toch traag niet?
+1
joozt
@eicher4048driver Dat klopt helemaal. Ik heb puur en alleen even naar de zuigerdiameter gekeken en dit makkelijk berekend. Inclusief verliezen etc. zal hij dus wel richting de 20 cm. doorsnede gaan... Beste jongen inderdaad.
+1
Kramer U800
@joozt Wij hebben hem altijd aan een verplaatsbare hydrauliek aggregaat die kan hem wel baas. En die zegt ook wanneer het genoeg is! 😅 Je kan hem doormiddel van 1 handel regelen in snelheid, heen- en terug. Om hem te verplaatsen (rondom het huis) gebruiken we een heftruck geen tractor. Mijn pa zegt dat hij tussen de 30 en 40 ton drukt.
Kramer U800
@eicher4048driver De diameter van de zuiger is zo'n 60 of 70 milimeter denk ik. Niet heel dik dus, is al een keer krom gegaan omdat hij ook heel lang is, denk dat hij wel 1 meter uit kan schuiven. Heb er denk zo geen foto van op mijn telefoon. Maar die van u is wel heel multifunctioneel!
eicher4048driver
@Kramer U800 Ja een zuigerstang van 60-70mm is wel miniem voor 30-40 ton drukkracht. Die zal je af en toe wel zien bewegen denk ik 😉 Zo'n hydrauliekaggregaat is ook wel mooi. Hier zit die er bij aan vast
Kramer U800
@eicher4048driver
Quote:
Die zal je af en toe wel zien bewegen denk ik
Ja! 😅😮 Is al een keer krom gegaan omdat we rare stukken hout hadden. We gebruiken hem normaal in het bedrijf voor verschillende opzet stukken en mallen zodat we dingen kunnen richten en buigen.

Zo hebben we bijvoorbeeld een speciale mal gemaakt om deze spatborden te maken van mijn Kramer.

(klik om te vergroten)

eicher4048driver
@Kramer U800 knap! heb ik ook al eens aan gedacht, om er ook ipv een mes een vlakke plaat op de ciilinder te zetten zodat ik een zelfgebouwde werkplaatspers heb 😄
Kramer U800
@eicher4048driver Bedankt! Is wel multifunctioneel dan! Het is allemaal mogelijk. Wij hebben dan allemaal opzet stukken gemaakt voor op de zuiger te doen en een onderliggende mal. Ook een buis waar oliefilters in kunnen om ze vervolgens leeg/plat te persen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Kloofmachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!