Foto van een Case International 856 XL Plus met een vicon kunstmeststrooier. Rondom dubbellucht, hier en daar nog aardig uitkijken op het land.

Case International 856 XL Plus

34 foto's van @LarsNijveld

LarsNijveld
Foto van een Case International 856 XL Plus met een vicon kunstmeststrooier. Rondom dubbellucht, hier en daar nog aardig uitkijken op het land.

Reacties

+4
casejxu
Heeft dat dubbellucht nog wel zo veel effect als met die strooier vol op die kleine bandjes rijd?
arjanvw
@casejxu het lijkt in elk geval wel mooi! 😂
LarsNijveld
@casejxu ben al meerdere keren door natte stukjes gegaan, trekker hobbelde er super overheen, de strooier idd iets erdoor, maar op de strooier liggen ook 19.0/45-17, dat zijn nog flinke banden als je het mij vraagt
+1
valmet6400power
Waarom geen strooier in de hef?
LarsNijveld
@valmet6400power deze strooier heeft die ouwe vroeger gekocht, en hij doet het nog goed, wie weet als er een nieuwe komt, dat het er een in de hef word.
arjanvw
@LarsNijveld je spreekt wel erg minderwaardig over je vader.. (?)
LarsNijveld
@arjanvw ik noem hem altijd ouwe 😅
+1
valmet6400power
@LarsNijveld
Haha maar oud ijzer opruimen is wel lekker altijd hoor! Snap sowieso niet dat (meestal) veehouders een getrokken strooier hebben. Maargoed, ieder z’n ding!
jmos
@valmet6400power Vooral aankoppelgemak denk ik
valmet6400power
@jmos
Zou dat de grootste doorslaggever zijn? Je bent als boer toch zuinig op je grond dan maken die 5 minuten extra aankoppelen en 2 minuten extra afkoppelen toch ook weinig verschil 😳
Arie_MF
@valmet6400power vroeger misschien een trekker ervoor die hem niet kon tillen?
jmos
@valmet6400power die 500 kg kunstmest die er bij ons in gaat plus het gewicht van de strooier op 2 grote banden ben ik niet zo bang voor.
+1
dx11
Quote Reactie van @valmet6400power:
zuinig op je grond

Is met een trekker van 8 ton of meer door je land rijden in jou ogen super zuinig omgaan met je grond? Zou hier best een vetrokken strooi er willen, uiteraard wel op de banden van @eelko
+1
valmet6400power
@dx11 @LarsNijveld

Maar als je dat gewicht op skelterbanden overbrengt in plaats van dat je de dubbellucht van de trekker goed laat wangen dan vraag ik me af wat per saldo beter is voor je bodem. Die van @eelko is uiteraard wel voor elkaar qua banden!
eelko

(klik om te vergroten)

LarsNijveld
@valmet6400power welke maat heeft die eronder liggen dan ?
valmet6400power
Zie de foto erboven @LarsNijveld
+1
LarsNijveld
@valmet6400power ik heb vrij goede ogen, maar als ik inzoom kan ik het niet aflezen🤷‍♂️
eelko
@LarsNijveld 800 65 30,5
arjanvw
@jmos zou het niet zijn dat er juist een klein trekkertje voor kan? Tegenwoordig worden er volgens mij niet zo veel nieuwe getrokken strooier meer verkocht omdat er grotere trekkers aanwezig zijn, maar 'vroeger ' was dat anders. Voor deze strooier is 40 pk genoeg.
+1
zettelmeyer
@arjanvw hier in de NOP zie je juist steeds meer getrokken strooiers. Vooral bij de grote bollenboeren en akkerbouwers. Kunnen ze meer kunstmest meenemen en toch ligte 4cil er voor
+1
fan van trekkers
@arjanvw kleine trekker is idiaal aan zo onderstel, maar ook een groot voordeel is dat je je strooier nooit hoeft af te stellen! Als ie in de trekhaak hangt, is hij altijd zo afgesteld als je wilt👍
LarsNijveld
@valmet6400power hoe meer loopvlak, hoe minder druk je op je grond hebt.
jammermaarhelaas
@LarsNijveld

Er staat al flink wat gras!

Als je hem in de hef zou willen dan zou dat misschien kunnen, zit de strooier niet met de aankoppelpunten van de hef vast op dat wielframe? Dan zou je hem daar af kunnen halen en in de hef hangen? Alleen even de aftakas op maat maken en de kanstrooiplaat een andere plek geven en je bent klaar.
+1
LarsNijveld
@jammermaarhelaas het staat wel vrij hol, het is minder dan dat het lijkt.

Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar volgens mij was het vroeger een strooier in de hef, ze hebben er toen opzet Schotten erop gezet voor meer inhoud, en er een onderstel ondergebouwd. De theorie was juist dat je minder bodemverdichting krijgt omdat hij zelf ook op banden loopt. (Was vroeger 600liter, met de schotten erop 1700)
jehan
@valmet6400power omdat er wielen onder zitten

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 856 XL Plus ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!