Een van de nieuwste aanwinsten op het werk vandaag bezig met grondverzet.. Foto is geplaatst door stijn-de-bock op 27-03-2019 om 20:18:47, met 25 reacties.

Hitachi Zaxis 225

stijn-de-bock
Een van de nieuwste aanwinsten op het werk vandaag bezig met grondverzet.

Reacties

+1
schluterman
Mooie binnendraaier
+2
Gavrie Willemsen
Grellig hard scheppen maar ook zuipen gelijk een koe 🙄
gertdl
@Gavrie Willemsen hier op het werk ook 2 van deze , een nieuwe en een 225 van het vorig model. moet wel zeggen dat het vorig model sneller was in het draaien en scheppen, en sterker in het rijwerk als de nieuwe. zuipen doen zowel oud als nieuw als de beste ( als je echt door schept van 6 u smorgens gaat het lampje rond 15 u toch branden, en 16 u haal je niet, wordt je niet vrolijk van..... maar de baas betaald haha)
wim-same
@gertdl ja, de baas betaald, maar jij zit met de ellende. Zo vind ik het ook heel jammer dat de mini gravers van Hitachi allemaal binnen draaiers geworden zijn. Ze hebben toch minder hefkracht terwijl Hitachi een hele fijne kraan is om mee te werken. Om die reden ben ik al om gegaan naar Kubota. Sterk en zuinig in diesel gebruik.
+1
gertdl
@wim-same de minigravers zijn hier ook stillaan aan het overschakelen naar kubota, er zijn er vandaag 2 nieuwe 8 tons gebracht van kubota
Piet1960
@gertdl Hoeveel diesel heeft ie dan genuttigd?
gertdl
@Piet1960 bij de oude komt dat op 25-30l per uur. de nieuwe zal daar ook ongeveer rond zitten ( die doet langer met een tank maar de tank is ook stuk groter, dus zal ook in die orde van 25-30l per uur zitten).
catfan55
@gertdl je wilt toch niet zeggen dat hij 380 liter (heb de folder even opgezocht online) diesel verstookt in 8 uur?? Dat is echt te bizar voor woorden voor dit caliber kraan... ik draai met gemak 2 dagen van 8 uur op de 375 liter tank op mijn 25 tons Volvo. En dat is redelijk door scheppen. Met rustig poets werk kan ik bijna 3 dagen op een tank doen
+1
gertdl
@catfan55 de nieuwe kraan, met die 380 liter gaat ongeveer anderhalve dag mee ( is dan in uren omgerekend 15-16 u). het oude type is na 9 u draaien compleet leeg, maar die heeft kleinere tank, weet niet vanbuiten, schat een 250 liter. ze zuipen hier. ik zeg er wel bij er hangt een grote bak aan waar je een dikke 3 ton grond in schept dus dat zal zeker meespelen in het verbruik. jou volvo zal zeker een aanzienlijk stuk zuiniger zijn, dat is bekend....
+1
basia
Stijn zijn kippertje word even vol geschept ?
wim-same
@basia Is dit jou kiepertje @stijn-de-bock , heeft hij ook een mee sturende tandem as. ??
+1
Gavrie Willemsen
@wim-same ha ha, dat bestaat in België niet hoor die wide-spreads. Aangedreven tandestellen zijn hier altijd star.
wim-same
@Gavrie Willemsen Je weet niet wat je mist, kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Dat is zo wendbaar.
stijn-de-bock
@wim-same het kiepertje is van mijn baas maar ik .mag er alle dagen mee rijden😉,is zoals Gavrie zegt een star tamdemstel ,6x6,dubbel systeem:bak kan er af en oplegger er aan.
New Kobelco
Graafmachine tegen brug

(klik om te vergroten)

Gavrie Willemsen
@New Kobelco ik begrijp niet hoe zoiets in brand kan schieten 🤷🏼‍♀️
New Kobelco
@Gavrie Willemsen zal wel hoogspanning of zo iets tussen zitten.
stijn-de-bock
@New Kobelco da's er ene van mijn vorige werkgever. 🙈
+3
Gavrie Willemsen
@stijn-de-bock www.weeralniksverdiendvandaag.be
wim-same
@Gavrie Willemsen Die heeft zeker niets verdiend. hopen dat er verder geen slachtoffers zijn. En, Is de dieplader en de truck ook afgebrand ?
New Kobelco
@wim-same
Viel allemaal nog wel mee denk

(klik om te vergroten)

wim-same
@New Kobelco Gelukkig maar. maar.... Ik heb het ook een keer gehad hoor, net onder een viaduct van 3.80 door. Ik wist het, en toch.... Gelukkig net geschampt en verder geen schade, ja een kras op het viaduct. Goed afgelopen. Een collega heeft het ook een keer gehad met een nieuwe kraan. Total loss. Verzekering dekt de schade gelukkig.
Gavrie Willemsen
@wim-same wij zijn een paar jaar geleden met een nieuwe gehuurde minigraver onder de brug van Roosendaal gereden. Hij stond op onze 6x6. Cabine krom en alle ramen eruit. Gelukkig was het verzekering....
New Kobelco
@Gavrie Willemsen
Heb ik ook al geraakt met autolaadkraan 🙈

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hitachi Zaxis 225 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!